.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - BAZOVÝ SIRUP
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
ZAVÁRANINY
Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 102 návštěvníkov)


BAZOVÝ SIRUP
[23.5.2010]

POTREBNÉ PRÍSADY

* 30- 35 kvetov bazy * 2 1/2 l vody * 4 kg kr.cukor * 100g kyselina citrónová *

POSTUP PRÍPRAVY

- tento sirup robievam každý rok, malé ho milujú ............

POSTUP:
- kvety bazy namočíme do prevarenej /vychladnutej/ vody a necháme odpočívať 24 hod - je dobré ich zaťažiť niečim /ja spravidla sklennou pokrievkou, aby neplávali/
- potom scedím cez sítko /alebo gázu/, pridám cukor, kyselinu citrónovú a premiešavam do rozpustenia cukru /to trvá asi najdlhšie, cukor musí byť rozpustený
- a už iba nalejem do sklenných fliaš, riadne zatvorím a odložím na chladné tmavé miesto do špajzky
- to je všetko .... sirup sa mi nikdy nepokazil, netreba ho sterilizovať, nedávam žiadne konzervačné látky na konzervovanie a pod ... a to naposledy som robila z 3 dávok :) ... sirup je pekne hustý a chuťovo výborný

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- baza namočená v prevarenej vychladnutej vode - natlačíme ich tam ................... dávala som asi aj 50 kvietkov, lebo tento rok boli ozaj mooc malinkaté, tak nech to má ten správny bazový šmrnc
- a zaťažím pokrievkou, nech mi to tam nepláva ... necháme pekne odstáť 24 hod, aby sa pekne vylúhovala
po 24 hod státia scedím cez sítko /je dobré použiť i gázu na drobné kvietky a prípadné odrobinky/
-toť výluh
- pripravím si kyselinu citrónovú /kelímok má 80g a sáčik 20g... takže spolu 100g/ a 4 kg kryštálový cukor
- kyselinu i cukor pacneme do výluhu a nezostáva len miešať, kým sa cukor rozpustí ... spravidla nemusíte stále - ja to tiež nerobím :), keď idem okolo - premiešam a idem ďalej ........... zatiaľ si pripravte - umyte fľaše a pod :)
- z 2 dávok mi vyšlo takmer 10l sirupu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< prsia - moj prvy a myslim, ze na dlhsi cas posledny pokus | BAZOVÝ SIRUP | S ružou >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 56 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3 další >>
Zuzana K. (bzuco1) ID 19032 (2.6.2014, 18:30)
čakám, kým mi vychladne voda a zalievam ....zajtra dokončím...robím ho 1.krát, tak dúfam, že sa podarí
ODPOVĚDĚT
Adam Barbora (barciak34) ID 150854 (1.6.2014, 14:49)
som tu asi jediny chlap ako to tu citam.vyskusal som uz viacej vasich receptov dievcata napr: baz malinovku, zihlalovy sirup a teraz prave domiesavam baz.sirup.este chcem v jeseni vyskusat baz liker tej zevraj tiez velmi dobry.dakujem dievcata za skvele recepty.
ODPOVĚDĚT
Natali F. (druna) ID 217609 (31.5.2014, 9:25)
ODPOVĚDĚT
hana h. (hankazk) ID 90615 (30.5.2014, 14:36)
ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (17.6.2013, 11:21)
takže tento rok 5 dávok hotových . Milujeme ho!
ODPOVĚDĚT
Jarmila Š. (jara) ID 24584, mimibazar.sk/jara (12.6.2013, 21:20)
4kg cukru na 2,5l vody??? to je cukrová voda s bazou nie bazový sirup, že?
ODPOVĚDĚT
Andrea Š. (ada3105) ID 84807 (30.5.2014, 21:11)
Vôbec nie, výluh je silný a sirup má byť sladký. Keď dáte menej cukru, budete musieť dať veľa sirupu do pohára. Tento recept je jeden z najlepších, aký som kde našla, čo sa bazového sirupu týka. Týmto zaň moc ďakujem,
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (23.6.2014, 21:32)
Aďka, súhlasím s Tebou
ODPOVĚDĚT
Miroslava P. (mirusik5000) ID 94101 (4.6.2013, 11:01)
Dnes som robila, ze uplne super...dakujem
ODPOVĚDĚT
Marcela H. (belleza) ID 247437 (28.5.2013, 21:17)
je potrebné kvietky bazy opláchnuť pred namočením do prevarenej vody?
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (22.5.2013, 18:04)
opäť idem na to bazu sme si boli oskubať, tak sa ideme krútiť do kuchyne
ODPOVĚDĚT
Ľudmila K. (ludka55) ID 276243 (20.5.2013, 13:55)
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.7.2012, 14:32)
podľa tohto návodu som spravila mätový sirup a je rozprávkový Pohrávam sa ešte s myšlienkou, čo tak medovkový sirup skúsiť len nemám doma medovku, snáď sa mi podarí ju niekde nájsť a dobrá duša sa so mnou o ňu podelí /viem o jednej záhradke, kde ju majú /
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.7.2012, 21:40)
výborne... tak to ma teší Marti, si šikulka
ODPOVĚDĚT
Danka H. (haluska1972) ID 242566 (28.6.2012, 14:30)
baza u nás už odkvitla, mohla by som skúsiť týmto spôsobom urobiť aj mätový sirup ?
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (25.6.2012, 11:15)
ach....už som sa zľakla a išla som tu s obavou, že mi sirup asi skysne, lebo včera som si bola v pivnici pre fľašu sirupu a čo vidím, na vrchu malinka vrstva peny , až mi zovrelo žalúdok, že už to pomaly kysne- tú fľašu som premiešala, potom nariedila do pohára a chuť vynikajúca....teraz ráno znova som ochutnala, či sa chuť nezmenila pri izbovej teplote, ale je to v pohode Maťka, pozerám lepšie na Tvoje uzavreté fľaše , tiež je tam trošilinku na povrchu pena...asi z nalievania do fliaš...tak som rada, že je všetko ako má byť, lebo sirup chutí vynikajúco a je osviežujúci
Robila som z 2 dávok a mám presne 10L ...mala som obavy, ako zvládnem ten cukor mojou ľavačkou, keďže pravú ruku mám zlomenú, ale išlo to ako po masle...až nad moje očakávanie ... Ďakujem za receptík
ODPOVĚDĚT
Lenka Š. (amorek007) ID 31284 (23.5.2014, 17:18)
Dobrý deň, Marta, a koľko mäty ste použila? Ďakujem
ODPOVĚDĚT
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (19.6.2014, 21:32)
Lenka, prepáč, že odpovedám až teraz, ale až dnes som si našla komentár Neviem, či si už robila bazový sirup a vieš cca koľko na jednu dávku tej bázy ma byť /tých 35 kvetov /, aby si si to vedela aspoň predstaviť...ale podľa mňa, ak pridáš mäty o čosi viac, sirupu tým neuškodíš...ja to robím podľa toho, akú bylinku mám...neviem Ti to dať v gramoch, alebo kusoch...ale daj jej na jednú dávku poriadnu hrsť stoniek, nech je potom dobre cítiť tú mätovú chuť... ja sa zajtra chystám na bázu a pokúsim sa aj o lipový sirup, ten som ešte nerobila...tak nech sa nám vydaria
ODPOVĚDĚT
Sandra S. (SA.) ID 168060 (13.6.2012, 20:03)
No takja som si urobila dve varky. Vsetko islo ako po masle. Dala som cukor hnedy a nemala som problem, ze by sa mi nerozpustil. Bohuzial prva varka mi uz stihla aj skysnut. Uz sa vam to stalo?
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.6.2012, 19:36)
skysnúť ???Panebože, to počujem prvý krát, .... mne ešte nikdy ((, to ma veľmi mrzí
ODPOVĚDĚT
Andrea Š. (Marek1003) ID 210692 (12.6.2012, 14:23)
Pekný den ,ja sa chcem spýtať či to treba ešte dať prevrieť s cukrom ? Chystám sa to robiť no myslím si že sa mi asi nerozpustí cukor len tak ,alebo výluhu sa to rozpustí? Dík za radu.
ODPOVĚDĚT
Liana R. (liaro) ID 62105 (12.6.2012, 14:39)
nedava sa to uz prevriet, len miesat, miesat, miesat....
ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (remperitka) ID 45064 (11.6.2012, 19:23)
rozmyslal som , ze ho vyskusam urobit ale zatial to odkladam lebo si vravim ze nemam dost sklenenych flias - ale pozeram ze ty to mas aj v plastovych , moze sa to dat do plastu a ako dlho tak vydrzi?
ODPOVĚDĚT
Liana R. (liaro) ID 62105 (12.6.2012, 14:40)
ale rychlo, ved baza uz odkvitaaa....ja som poslala muza do krcmy a teta krcmarka mi dala koooopec flias, skus aj ty
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.6.2012, 21:16)
samozrejme sú lepšie sklené, ale i plastových v pohode v prípade núdze. Ako som už písala nižšie - sirup vydrží dlho, mne osobne cca 1/2 roka.... dlhšie neviem, vypil sa
ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (xblaz) ID 97788 (10.6.2012, 19:42)
Dělala jsem v týdnu, je opravu super Děkujeme Chtěla jsem se zeptat na skladování. Dala jsem ho do lednice - dolů. Dnes jsem na něj koulala - v některých lavních zůstala pěna (cukr jsem rozmíchala, nenahřívala jsem) a teď mám strach, aby tam ta pěna nedělala nějakou paseku... Nemáte někdo zkušenos? Předem děkuju za odpověď
ODPOVĚDĚT
Liana R. (liaro) ID 62105 (11.6.2012, 18:34)
ja som robila uz vela ale vzdy ok, len stale skladujem v skle, nie v umelej hmote
ODPOVĚDĚT
Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.6.2012, 18:29)
Pena ??? no pravdupovediac si nepamätám, že by sa mi tvorila pena... a pritom ho ani v chladničke neskladujem, iba v špajzke položený na dlažbe - v chlade, lebo ho vždy robievam veľké množstvo, takže by sa mi do chladničky ani nevpratal. ale nemyslím si že by sa s ním malo niečo stať, tam sa nemá v takom krátkom čase ani čo pokaziť . treba ochutnať, ale skysnúť alebo tak by určite nemal, aspoň mne sa to ešte fakt nestalo
ODPOVĚDĚT
Jana Š. (enaj1) ID 167950 (6.6.2012, 21:00)
Práve som začala s prípravou a idem dať deti spať , teším sa na výsledok
ODPOVĚDĚT
Eva K. (evik evik) ID 62536 (4.6.2012, 22:58)
ODPOVĚDĚT
Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (4.6.2012, 22:10)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 56 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3 další >>