končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Jana B. (naja32) ID 104317 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) ribezľový sirup[ recept č. 16738 zo dňa 5.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5kg červených ribezlí, 3l vody , 3dcl. octu , na 1l štavy 800g cukru POSTUP PRÍPRAVY 3 l vody + 3 dcl octu prevaríme, necháme vychladnúť a zalejem mierne rozpučené odstopkované ribezle, necháme stáť 24 hodín. po scedení cez gázu alebo husté sito pridáme na 1l štavy, 800g kryš.cukru . necháme rozpustiť, zohrejeme na bod varu a horúce nalievame do fliaš, uzatvorime a dáme naležato vychladnúť. sirup sa nekazí, nemusíte dávať do neho žiadnu chémiu- veľmi dobrý pre detičky. ja používam 1/2 l fľaše od pálenky s kovovými (originál) uzávermi. najlepšie tesnia. dobrú chuť. |
Eva N. (eikko) ID 60478 (24.9.2012, 21:12) |
Aj ja som ho robila a v ten deň bol ten ocot trochu cítiť no ako odležal a dozrel tak ho tam už vôbec nie je cítiť, Je fantastický. Ešte, že som si ríbezle odložila do mrazáku lebo do Vianoc sirup nevydrží a budem mať na novu dávku. Od teraz ho budem robiť každý rok. Ďakujem za fantastický recept. |
ODPOVEDAŤ |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (2.7.2012, 14:29) |
Minulý rok som skúšala, ale asi to je veľa octu, cítíť ho tam |
ODPOVEDAŤ |