
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Lucia H. (Lucifer) ID 7599 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ríbezlový sirup[ recept č. 6048 zo dňa 30.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY --- POSTUP PRÍPRAVY PROSÍÍÍÍM ak máte niektorá recept na ríbezlový sirup, napíšte mi. Tento rok mám veľa ríbezlí:))) ĎAKUJEM |
Miroslava D. (MirkaDi) ID 59621, mimibazar.sk/mirkadi (17.7.2012, 12:34) |
1 liter šťavy, 1,6kg cukor, 10g kyselina citrónová... 1. Ríbezle umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a vylisujeme. Šťavu necháme chvíľu odstáť, aby sa usadil kal a potom ju precedíme. 2. Čistú šťavu dáme do nádoby a na miernom ohni ju zohrievame. Počas zohrievania prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme kyselinu citrónovú a ihneď odstavíme z ohňa. 3. Znova precedíme a naplníme do čistých, ohriatych fliaš, ktoré dobre uzatvoríme. Uložíme na chladné, tmavé a suché miesto. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daša K. (baracuda) ID 72044 (25.7.2009, 22:49) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Dana I. (deliill) ID 20870 (1.7.2008, 7:33) |
Ovocná šťava (malinová, jahodová, ríbezľová): Potrebujeme: 1,5 kg ovocia 2 l vody 50 g kyseliny citrónovej cukor Petol Príprava: Ovocie pomačkáme, pridáme 2 l vody, 50 g kyseliny citrónovej a necháme stáť 24 hodín. (Ríbezle môžu aj 2-3 dni). Prepasírujeme cez sitko, alebo cez plátno. Ak je šťava veľmi hustá a ťažko sa cedí, pridáme ešte vodu, aby bolo spolu 5 l šťavy aj s pridanou vodou. Na 1 liter uvedeného roztoku pridáme 80 dg cukru a na 5 l šťavy 1 Petol. Tento recept mam od svojej babicky a iny ani nepouzivam. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Silvia B. (fibca) ID 14661 (2.7.2008, 21:24) |
Patrim medzi novacikov co sa tyka zavarania a skladovania zasob. preto sa pytam, prosim ta co je to Petol? | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (30.6.2008, 17:13) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1796&user=760 mozes skusit aj toto ![]() ![]() http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1797&user=760 alebo toto |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (30.6.2008, 16:03) |
Ríbezľový sirup II 3 kg ríbezlí, 1,5 l vody, 2,5 kg cukru, 1 lyžičku kyseliny citrónovej. Zrelé ríbezle umyjeme a odstopkujeme, Odšťavíme ich, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Dobre premiešame. Necháme odstáť 24 hodín. Obsah precedíme cez látku a necháme odkvapkať. Pridáme cukor a miešame pokým sa neroztopí. Sirup vlejeme do suchých fliaš, previažeme hustou bielou látkou. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana L. (adkake) ID 3240, mimibazar.sk/adkake (30.6.2008, 15:55) |
Ahoj, ak by si ten recept zohnala, aj ja by som mala zaujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (Lucifer) ID 7599, mimibazar.sk/lucifer (4.7.2008, 8:58) |
Ahoj, pozri si komentáre na moju prosbu, snáď pomôžu aj tebe Lucia |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |