. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzsky bezlepkový chlieb - RECEPT 23833

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 44947 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Francúzsky bezlepkový chlieb


[ recept č. 23833 zo dňa  ]


Francúzsky bezlepkový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mám z časopisu Your life od firmy Schar. Je určený pre pekárne, ale ja som ho piekla v rúre, keďže pekáreň mi vypovedala. Bol veľmi chutný, tak trošku na sladko.Odvtedy som iný ani nepiekla lebo dcére veľmi chutil. 350 ml vlažnej vody, 5 g soli, 20 g masla alebo 2 PL oleja, 350 g múky Mix B, 20 g medu alebo 2 PL , 12 g čerstvého droždia- ja som dala VIVO.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások. Do časti vlažnej vody pridáme 1 PL medu a rozpustíme v nej droždie. Do misky nalejeme zvyšnú vodu, pridáme olej , zvyšný lyžicu medu, na to nasypeme múku + soľ. Mixérom trochu vymiešame a pridáme kvások. Ručným mixérom s metličkami na kysnuté cesto miesime asi 5 min. Cesto vylejeme do formy a nechame kysnúť asi 30 min. kým zdvojnásobí objem. Rúru predhrejeme na 220 C a pečieme 5 min. potom znížime na 180 C a pečieme 45 min. Do rúry vložíme hrnček s vodou, aby sa nám spravila chrumkava kôrka :) Kto by chcel vyskúšať v pekárni, tak oni piekli na pekárni kenwood - program bezlepkovy 3 hod., 750 g. Foto priložím neskôr. Dobrú chuť :)
<< k svokrinej sedemdesiatke (druhá strana) | Francúzsky bezlepkový chlieb | na maminu sedemdesiatku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (19.4.2014, 12:43)
chlebik je dobry,aj mne je z neho tazko na zaludku
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (15.4.2014, 22:42)
Robila som ho už, a je dobrý tento chlebík.len mám takú otázočku,to chlebík zvrchu bude stále taký bledý?lebo aj mne taký vyšiel?ako docielim aby aspoň trocha zhnedol,dá sa to? A dosť je mi po ňom ťažko na žalúdku,keď ho zjem,môže to byť čerstvým droždím?Asi vyskúšam pre zmenu sušené.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (luciahaluskova) ID 270485 (23.3.2014, 9:01)
Ahoj,ja sa chcen spytat robila som ho z muky promix tak ze som zmiesala chlebovu s uni ale to cesto je dost riedke.Tak sa chcem spytat ci to tak ma byt alebo mzsim davat viac muky?dakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (15.4.2014, 21:23)
Ahoj... s promix mukami neviem poradit, pretoze ich vôbec nepouzivam. Bezlepkove kysnute cesto byva lepsie, ked nie je take huste ako normalne, len sa s nim horsie pracuje.
ODPOVEDAŤ
Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927, mimibazar.sk/nikol2204 (13.9.2012, 14:40)
chlebik som pred chvilkou upiekla v DP,ochutnala a je vybornyyyy (Y) dakujeem za receptik :-)
ODPOVEDAŤ
Janka R. (AnjelikAny) ID 66727 (30.8.2012, 14:08)
Včera som ho piekla a skoro celý zož... ani odfotiť som nestihla. a to bude asi tým, že som po x-mesiacoch mala konečne pečený chlieb. Ale bol ozaj mňam (Y), len som ho dala vysoko a z vrchu sa mi viac pripiekol.Už sa teším ked si kúpim múku a budem robiť zas. Ozaj skúšala si aj inú múku na tento recept?
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (upravené 30.8.2012, 21:47)
To je super, že ti tak velmi chutil :-) Inu muku ako mix b na chlieb nepouzivam, niekedy zamenim par lyzic za celozrnnu zmes od scharu alebo teffovu muku, ale na tento recept som to neskusala.
ODPOVEDAŤ
Mária K. (smajka) ID 86692 (1.8.2010, 21:54)
dakujem za skvely receptik (Y), som uplne nadsena chlebikom, je fantasticky a absolutne mi nepripomina nic z tych mojich bezlepkovych chlebovych pokusov :-( som normalne happy ze som na tento receptik natrafila vo svojich bezlepkovych zaciatkoch a uz sa tesim ako z toho vyskusam aj tie bagetky co tu pisete v komentoch :-) dakujem este raz (Y) majka
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (3.8.2010, 9:35)
Majka, som rada, že chlebík chutí a vyskúšajte aj tie bagetky, sú výborné alebo z toho možete urobiť také chlebové muffinky :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (smajka) ID 86692 (3.8.2010, 22:36)
Andy pls a ako sa da dostat k tomu casopisu Your life, co spominate v recepte?
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (3.8.2010, 23:02)
Majka, tie časopisy si možeš pozrieť na stranke www.schaer.com - http://www.schaer.com/en/news-events/your-life/ .Dá sa tam aj zaregistrovať a budú ti chodiť aj domov, kamoške chodia v češtine, ale mne iba v angličtine .
ODPOVEDAŤ
PETRA V. (vackovape) ID 158725 (8.3.2011, 17:03)
Zdravím,nainstalujte si do PC prohlížeč google a můžete si tyto stránky prohlížet i v českém či slovenském jazyku :-$ :-$ :-$ jsou tam bezva recepty (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (smajka) ID 86692 (3.8.2010, 23:10)
dik, ten casopis som si nevsimla na tej stranke lebo na schaer som sa uz zaregistrovala pred par tyzdnami ale nic mi este neprislo. aspon mrknem to pdf
dik este raz (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (takaJanka) ID 29118 (upravené 3.6.2010, 17:44)
Andrea ďakujem za skvelý tip (L), najskôr som skúsila chlebík ale ten sa mi tesne po upečení preboril :-| myslím že to bolo tým že som mala med skryštalizovaný a asi sa mi zle rozmiešal v ceste, ale skúsila som ešte raz ako bagetky a sú FANTASTICKÉ (Y) (Y) (Y) dala som menej medu - 2 kávové lyžičky medu na 250g múky, med bol dobrý tekutý - rozmiešala som si ho celý najskôr v teplej vode, piekla som 30minút (pri 190´C) a vyšli mi úplne skvelé bagetky |:o) |:o) |:o) .. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=703976 Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 17.5.2010, 13:51)
Dnes som podľa neho robila minibagetky ( dala som 2 PL medu ... asi tak 40 g ) a sú neskutočné - jemnučké, mäkkučké. Malý si ich začal pýtať a aj spapal ... tipujem, že preto, lebo sú sladkavé

Ďakujeme za recept. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (4.5.2010, 12:14)
včera som ho piekla ... je skvelý.
Vlastne strašne mi pripomína ten, čo ja pekávam ale v pekárničke http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19151&user=5950, len som teraz chcela skúsiť aký bude, keď sa upečie v rúre.

Trošku mi srandovne nakysol ( trochu vyrástol, potom akoby sa zastavil, a potom znova narástol, takže v reze vyzeral akoby som ho v strede stiahla ... no ťažko sa mi opisuje, zabudla som ho vyfotiť ) , ale je skvelý ,... škoda len, že si ho tak drobec nežiada. :-S ... včera zjedol 1 krajec a keď som sa ho spýtala, či si prosí chlebík, tak mi ako obyčajne zahlásil, že nie. :´( ... takže poputoval do mrazničky.
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (4.5.2010, 17:06)
To je škoda, že si ho nežiada, mojej chutil veľmi, ale v poslednej dobe sa mi v ňom robia diery, tak som z toho nešťastná. :´(
ODPOVEDAŤ
Iva B. (Iffko) ID 3392, mimibazar.sk/iffko (27.3.2010, 15:25)
adka, takže ešte takto (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
moc moc super chlebik, aj teraz uz vyvoniava a uz som zožrala aj jeden konček (zajic)
este raz diki
pa
iva
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (29.3.2010, 21:54)
Ivka,
som rada, že chlebík chutí aj vam. A končeky sú najlepšie ,-) ,-) ,-)
Krásne veľkonočné sviatky. (velikonoce16) (velikonoce) (velikonoce15)
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moni76) ID 33941 (7.3.2010, 18:53)
Aďka, musím povedať že super receptík . Je mäkkučký ako páperko manželovi velmi chutí a aj dcerke , kt. nie je bezlepkáčka. Ďakujeme budem ho určite robiť veeeeľmi často. Monika (pl) (pl) (pl) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (10.3.2010, 14:31)
Ahoj Monika, som rada, že chlebík chutil. Aj ja už robím iba tento a iba v rúre. :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Hugi) ID 54673 (upravené 22.2.2010, 8:37)
teraz vypekavam vacsa sladke, ale urcite vyskusam!! A kolko dni zostane taky spuros?? Dalo by sa to tiez upiect v tych minibagetkovych formach? (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.5.2010, 13:52)
Ja som ho teraz piekla v minibagetkovej forme, naplnila som ich menej ako do polovice a aj tak veeľmi narástli. :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (24.2.2010, 10:36)
Ahoj Katka, chlebik je makkucky aj niekolko dni, ale ja ho vacsinou na druhy den odkladam uz do chladnicky a mraznicky. Ale ked ho vyberies a das do hriankovaca na chvilu zohriat, tak je ako prave vybraty z rúry. Dal by sa piect aj v tych minibagetkovych formach, ale napln ich iba tak do polovice, cesto dost narastie. Nabuduce to vyskusam v nich. Diky za tip (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu