Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Zabíjačková - hurková kaša
[ recept č. 21791 zo dňa 30.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.
POSTUP PRÍPRAVY
Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
uvarené mäso necháme vychladnúť
pomleté mäso
uvarené krúpy si scedíme
na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu
... pridáme pomleté mäso ...
...pridáme aj uvarené krúpy. Posolíme, pokoreníme, pridáme prelisovaný cestak, majoránku a podľa chuti aj dosolíme. Ak je kaša veľmi suchá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varilo mäso a krúpy.
necháme chvíľku "prevrieť" za stáleho miešania, aby neprihorela. Podávame so zemiakmi, prípadne aj s pečenou klobáskou, a kyslou kapustou, alebo uhorkou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (7.2.2013, 10:37) |
fúha, to vyzerá nebezpečne dobre Dala by som sa pozvať. Niečo také som nejedla 100 rokov |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 14:36) |
Kristínka, nie je s tým až toľko roboty, ako to vyzerá na prvý pohľad. Vyskúšaj, pozvala by som Ťa, ale už nemám ani v mraziaku |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2013, 12:09) |
Juj takéto fajnovučké by som |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:06) |
Naozaj je fajnová, už sme zjedli poslednú zamrazenú. Mala by som urobiť znovu. |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (5.2.2013, 10:36) |
jooj, to je krásne, toto si ukladám |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:05) |
Neodkladaj, urob |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (5.2.2013, 9:35) |
Joj, taká pravá domáca, narobila si mi chute, ....a nestratí to na kvalite, keď je to v mraziaku..???..., to z tejto dávky ti zostane aj do mraziaka,či je to len tak na obed pre 4- člennú rodinu..??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:04) |
Nie, vôbec sa chuť nezmení, ja jej vždy narobím viac a dávam do mraziaka. Potom je to už rýchly obed, alebo večera. Ja ju vždy robím koncom novembra-začiatkom decembra, keď robievame domáce klobásy u švagrovcov. Zoberiem to tam a upečieme si k nej čerstvo naplnené klobásky. Je to pochúťka |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (31.3.2010, 16:47) |
Jaruška,normálne si mi narobila chute.Tak by som si dala takú dobrú domácu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (31.3.2010, 19:53) |
Melanka, v utorok som si vybrala poslednú z mraziaka. Zasa si budem musieť urobiť do zásoby |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.12.2009, 21:06) |
oooch,tak toto by som si teraz dala ,ze az ..vcera som to niekde vonku zacuchala,a odvtedy sa neviem zbavit tej predstavy o hurkovej kasi |
ODPOVEDAŤ |
| | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (30.12.2009, 21:37) |
keby to šlo, tak pošlem za misku. Máme jej dosť. Je to každý rok náš sivestrovský obed, alebo večera |
ODPOVEDAŤ |
| | | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.12.2009, 22:34) |
skoda,ze to nejde ,Jarmilka |
ODPOVEDAŤ |