Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Zabíjačková - hurková kaša
[ recept č. 21791 zo dňa 30.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.
POSTUP PRÍPRAVY
Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
uvarené mäso necháme vychladnúť |
![]() |
pomleté mäso |
![]() |
uvarené krúpy si scedíme |
![]() |
na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu |
![]() |
... pridáme pomleté mäso ... |
![]() |
...pridáme aj uvarené krúpy. Posolíme, pokoreníme, pridáme prelisovaný cestak, majoránku a podľa chuti aj dosolíme. Ak je kaša veľmi suchá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varilo mäso a krúpy. |
![]() |
necháme chvíľku "prevrieť" za stáleho miešania, aby neprihorela. Podávame so zemiakmi, prípadne aj s pečenou klobáskou, a kyslou kapustou, alebo uhorkou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.2.2013, 10:37) |
fúha, to vyzerá nebezpečne dobre Dala by som sa pozvať. Niečo také som nejedla 100 rokov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 14:36) |
Kristínka, nie je s tým až toľko roboty, ako to vyzerá na prvý pohľad. Vyskúšaj, pozvala by som Ťa, ale už nemám ani v mraziaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.2.2013, 12:09) |
Juj takéto fajnovučké by som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:06) |
Naozaj je fajnová, už sme zjedli poslednú zamrazenú. Mala by som urobiť znovu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (5.2.2013, 10:36) |
jooj, to je krásne, toto si ukladám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:05) |
Neodkladaj, urob  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (5.2.2013, 9:35) |
Joj, taká pravá domáca, narobila si mi chute, ....a nestratí to na kvalite, keď je to v mraziaku..???..., to z tejto dávky ti zostane aj do mraziaka,či je to len tak na obed pre 4- člennú rodinu..???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (7.2.2013, 9:04) |
Nie, vôbec sa chuť nezmení, ja jej vždy narobím viac a dávam do mraziaka. Potom je to už rýchly obed, alebo večera. Ja ju vždy robím koncom novembra-začiatkom decembra, keď robievame domáce klobásy u švagrovcov. Zoberiem to tam a upečieme si k nej čerstvo naplnené klobásky. Je to pochúťka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (31.3.2010, 16:47) |
Jaruška,normálne si mi narobila chute.Tak by som si dala takú dobrú domácu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (31.3.2010, 19:53) |
Melanka, v utorok som si vybrala poslednú z mraziaka. Zasa si budem musieť urobiť do zásoby  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.12.2009, 21:06) |
oooch,tak toto by som si teraz dala ,ze az ..vcera som to niekde vonku zacuchala,a odvtedy sa neviem zbavit tej predstavy o hurkovej kasi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (30.12.2009, 21:37) |
keby to šlo, tak pošlem za misku. Máme jej dosť. Je to každý rok náš sivestrovský obed, alebo večera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.12.2009, 22:34) |
skoda,ze to nejde ,Jarmilka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |