Adriana G. (adkap) ID 606 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Bôčiková roláda
[ recept č. 3054 zo dňa 3.12.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5kg prerasteneho bravč.bocika, 250g sladkej smotany, 150g sunkovej salamy, 7 vajec, 2 kapie cerstve al.sterilizovane, stipka muskat.orecha, lyzica vegety, olej, cierne korenie, majoran
POSTUP PRÍPRAVY
Do mleteho masa pridame smotanu, korenie, majoran, muskat.orech, vegetu, sol. Masu prepracujeme a nechame odlezat na 24hod. v chladnicke. Na druhy den masu rozotrieme na alobal navrch dame sunku, prazenicu z vajec, kapiu a petrzlenovu vnat. Pomocou alobalu zavinieme prelozime do pekaca a dame piect. Cca 40min. Ja som to najskor nechala zakryte alobalom a potom tesne pred koncom som odokryla aby sa to upieklo pekne do cervena. Nakrajame na chutne platky a podavame so zemiakovym pyre alebo zemiakovo-cibulovym salatom ako ja :) Bruuu chut!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
takuto vrstvu treba na masko urobit :) |
![]() |
mame zavinute a pripravene na pecenie |
![]() |
tak a uz len naservirujeme a papame :) Dobru chut! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (4.12.2007, 9:31) |
Ja zvyknem tú cibuľu uvariť rovno v uhorkovej vode (vždy sú po ruke uhorky v chladničke) a tým potom zalejem šalátik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (3.12.2007, 20:44) |
Dakujem Ti velmi pekne. Si mila. ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (3.12.2007, 19:33) |
Ahoj. Prosim ta to je taky zemiakovy salat s cibulou a s octom? Ak mas na mna trosku cas mohla by si mi napisat ako sa to robi? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana G. (adkap) ID 606 (3.12.2007, 20:03) |
Ahoj jasne ze mam cas. Napisem ti ako ho robim ja ale mnozstvo neviem ani zdaleka lebo ho robim od oka Takze si dam varit zemiaky v supke. A cibulu nakrajam zalejem horucou vodou pridam hodne majoranu trocha soli. A urobim si nalev ten si miesam podla mnzostva ale napriklad 3 dc teplej vody a do toho cca 2 pol lyz. cukru a 2 octu a potom ochutnavam a pridavam co mi tam este chyba vlejem do cibule a varim pokym nie je makka. No a nakrajane zamiaky zmiesam s cibulou aj s tou vodou aby sa napili ale treba to namiesavat postupne aby sa nestalo ze budu tie zemiaky v tej vode plavat alebo naopak ze vela zamiakov a malo cibule. Verim ze som aspon trocha poradila recept mam od mam od mojej mami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |