![]() |
- na teflónovú panvicu dáme cukor, vodu a škoricu -na veľmi mierny plameň a necháme za občasného miešania skaramelizovať |
![]() |
- kým sa cukor karamelizuje, pripravíme si nejakú vhodnú nádobu - pekáčik, tanier ... a uložíme tam papier na pečenie - ten vymazávam maslom / radšej pre istotu, lebo raz som použila bez masla, papier bol na nič a karamel sa mi tam prilepil a ja som myslela, že ma od jedu asi trafí / |
![]() |
- tu už sa začína stápať - v žiadnom prípade oheň nepridávajte, lebo karamel by zhorkol - takže treba pekne počkať |
![]() |
- tu už to vyzerá celkom fain |
![]() |
- a tu už sa krásne roztopil |
![]() |
- nasypeme mandle / ja som mala pár ošúpaných - čo mi chýbalo do hmotnosti/ - a tu - šikovno premiešavať - na ohni - lebo akonáhle to dáte preč z ohňa, ktorý nám karamel udržuje ako tak v tekutom stave, už aj to stvrdne - inak - mandle možete aj na hrubo nasekať - ja som teraz potrebovala celé - tak som použila celé |
![]() |
- vyklopíme na papier a vypráskneme na balkón vychladiť |
![]() |
- po vychladení to takto krásne chytíte do ruky - žiadne prilepenie a už možete s tým robiť čo len chcete :) |
![]() |
- a ja si to nahrubo nasekám nožom - to som potrebovala :) |