. .. .. .. .. .. .
. .

Mandľové sucháre - RECEPT 44978

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 21196 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)


Mandľové sucháre


[ recept č. 44978 zo dňa  ]


Mandľové sucháre


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze...
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov.
Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa.
Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a neskôr aj múku
pridáme mandle
šupneme to do vymasteného srnčieho chrbáta
takto to vyzerá upečené
zabalíme to aj s formou do alobalu a utierky
na druhý deň vyklopíme....
...a krájame takéto tenké plátky
keď ich vysušíme mali by vyzerať takto.... dobrú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ***VIANOČNÉ KOŠÍČKY AKO OD BABIČKY***, jemné ako pierko, lahodné, krémové:) | Mandľové sucháre | snehove vlocky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (21.12.2015, 11:51)
(Y) (Y) (Y) (Y) jedla som nedávno, je to výborné. len kto mi upečie??? (smich) (smich) (smich) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia K. (Lucinda) ID 5493, mimibazar.sk/emmusa (2.12.2012, 20:18)
a to sušíte len tak volne?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.11.2012, 7:51)
(Y) aj toto tento rok vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.11.2012, 1:16)
Mňam, toto robievam, ale len na Vianoce. Iné mať nemusím (zajic) (zajic) Ja dávam mandle aj lieskovce. Prajem krásne (stromecek) (vanoce)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína K. (katy1979) ID 38556, mimibazar.sk/katy1979 (27.12.2011, 15:58)
u nas sa to robieva tiez ale davaju sa aj mandle aj vlasske orechy a lieskovce.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva M. (Evka111) ID 176539 (23.12.2011, 18:47)
Tak toto môžem aj ja. Ako dlho ich treba piecť v srnčom chrbte??? Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (23.12.2011, 17:17)
(Y) (Y)mňááám, tieto milujem (Y) (Y) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.12.2011, 11:29)
Už ich mám aj ja na tieto (banky) napečené, sú úžasné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana l. (zuna1976) ID 82438, mimibazar.sk/zuna1976 (20.12.2011, 17:01)
taktiež to poznám,je to dobrotka :-) :-) :-) :-)dokážem to sama spapať ,-)prajem krásne a pokojné sviatky (stromecek) (darecek) (andel) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (23.12.2011, 15:40)
aj vam krasne sviatky ... ja prave peciem dalsiu davku, lebo ta prva je uz fuc ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela S. (Bambit) ID 209128 (20.12.2011, 15:03)
Tieto máme odskúšané, sú výborné ale dávala som už aj vlašské orechy aj tie sú dobré. Ja ich po upečení hneď vyklopím a keď vychladnú tak ich krájam na krájači a dám sušiť. Robievame ich často, vždy keď nám zostanú bielka. Podľa mňa ich netreba nechávať do druhého dňa.Pečiem ich na 150 °C - 50 minút.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 15:18)
To je zaujímavé. Dobre vedieť. Ušetrí to čas. Nemala som odvahu vyklopiť to skôr. Som myslela, že je to kvôli tým mandliam aby zmäkli. Ale s tými vlašákmi je to dobrý tip. Vyskúšam nabudúce :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (20.12.2011, 14:28)
poznám je to výýýýborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (20.12.2011, 13:49)
Už je zabalené a čaká na zajtra na narezanie a usušenie,je to mňamková dobrôtka (L) (Y) (kytara)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 13:56)
Príjemné churmkanie :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu