Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
Mandľové sucháre
[ recept č. 44978 zo dňa 20.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150g hladkej múky, 120 g nelúpaných a nesolených mandlí
POSTUP PRÍPRAVY
Túto dobrotku rob9m každé Vianoce a musím ich strážiť aby som aspoň niečo mohla dať na stôl, lebo mi to ,,záhadne,, mizne zo špajze... Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh do ktorého primiešame cukor a neskôr aj múku. Nakoniec vmiešame mandle. Iná varianta je 60 g mandlí a 60 g lieskovcov. Hmotu vylejeme do vymasteného srnčieho chrbáta a upečieme dozlatista na 180 stupňoch. Potom aj s formou zabalíme do alobalu a následne do utierky a necháme odpočívať do druhého dňa. Na druhý deň vyklopíme a krájame tenké (asi 1 mm) plátky, ktoré naukladáme na plech a dáme vysušiť do trúby. Osvedčilo sa mi to robiť pri 150 stupňoch , lebo pri nižšej teplote to dlho trvá. Keď nám sucháriky zozlatnú vyberieme z trúby a odháňame zbytok rodiny... :) Doporučujem držať sucháre v uzavretej nádobe aby nenavlhli.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vyšľaháme tuhý sneh, primiešame cukor a neskôr aj múku |
![]() |
pridáme mandle |
![]() |
šupneme to do vymasteného srnčieho chrbáta |
![]() |
takto to vyzerá upečené |
![]() |
zabalíme to aj s formou do alobalu a utierky |
![]() |
na druhý deň vyklopíme.... |
![]() |
...a krájame takéto tenké plátky |
![]() |
keď ich vysušíme mali by vyzerať takto.... dobrú chuť :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (21.12.2015, 11:51) |
jedla som nedávno, je to výborné. len kto mi upečie???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia K. (Lucinda) ID 5493, mimibazar.sk/emmusa (2.12.2012, 20:18) |
a to sušíte len tak volne? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.11.2012, 7:51) |
aj toto tento rok vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.11.2012, 1:16) |
Mňam, toto robievam, ale len na Vianoce. Iné mať nemusím Ja dávam mandle aj lieskovce. Prajem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína K. (katy1979) ID 38556, mimibazar.sk/katy1979 (27.12.2011, 15:58) |
u nas sa to robieva tiez ale davaju sa aj mandle aj vlasske orechy a lieskovce. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (Evka111) ID 176539 (23.12.2011, 18:47) |
Tak toto môžem aj ja. Ako dlho ich treba piecť v srnčom chrbte??? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.12.2011, 11:29) |
Už ich mám aj ja na tieto napečené, sú úžasné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana l. (zuna1976) ID 82438, mimibazar.sk/zuna1976 (20.12.2011, 17:01) |
taktiež to poznám,je to dobrotka dokážem to sama spapať prajem krásne a pokojné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (23.12.2011, 15:40) |
aj vam krasne sviatky ... ja prave peciem dalsiu davku, lebo ta prva je uz fuc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela S. (Bambit) ID 209128 (20.12.2011, 15:03) |
Tieto máme odskúšané, sú výborné ale dávala som už aj vlašské orechy aj tie sú dobré. Ja ich po upečení hneď vyklopím a keď vychladnú tak ich krájam na krájači a dám sušiť. Robievame ich často, vždy keď nám zostanú bielka. Podľa mňa ich netreba nechávať do druhého dňa.Pečiem ich na 150 °C - 50 minút. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 15:18) |
To je zaujímavé. Dobre vedieť. Ušetrí to čas. Nemala som odvahu vyklopiť to skôr. Som myslela, že je to kvôli tým mandliam aby zmäkli. Ale s tými vlašákmi je to dobrý tip. Vyskúšam nabudúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta G. (pru) ID 60053, mimibazar.sk/pru (20.12.2011, 14:28) |
poznám je to výýýýborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (20.12.2011, 13:49) |
Už je zabalené a čaká na zajtra na narezanie a usušenie,je to mňamková dobrôtka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (20.12.2011, 13:56) |
Príjemné churmkanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |