. .. .. .. .. .. .
. .

Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi - RECEPT 19838

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi


[ recept č. 19838 zo dňa  ]


Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi


POTREBNÉ PRÍSADY

* 8-9 zemiakov * 1 konzerva údených sleďov / z lidla/ * 4 kocky filé * 1 šľahačka 33% * 3 veľké cibule * 2 hrste strúhanky * soľ * vegeta * korenie na ryby * maslo * 100g aidam - nepovinne *

POSTUP PRÍPRAVY

- originál typické švédske jedlo - je to vlastne taký rybací nákyp - s mojimi menšími úpravami, tak ako to chutí mne

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- najskor si cibuľu nakrájame na plátočky a ošmahneme do sklovita na troške oleja
- takéto údené slede som použila - z Lidla a 4 kocky tresk.filé ................ / do original receptu má ísť čisto údená ryba - konkrétne makrela, ale pravdupovediac na mňa to bolo moc preúdené, keď som to 1x robila, možno vo Švédsku majú dostatok iných chutnejších rýb - u nás sa musíme prisposobiť :) /
- filé nakrájame na kocky
a slede tiež
- filé, slede zmiešame dokopy a ochutíme korením na ryby /caa 2 ML zarovno/ a vegetou / 1 ML zarovno/
- ryba prichystaná
- pekáč vymažeme maslom, zemiaky očistíme, nastrúhame buď ručne na veľkom strúhadle, alebo preženieme robotom, osolíme ich
- na zemiaky navrstvíme ošmahnutú cibuľu
a rybaciu zmes
- polejeme smotanou, posypeme strúhankou a dáme plátočky masla /caa 50g / ... zakryjeme alobalom a pečieme caa 35 min pri teplote 200 stupňov, potom alobal odstránime , teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ďalších 20 min .... pred dokončením možeme posypať strúhaným aidamom - to je nepovinné
- upečené
- no a servírujeme so šalátom ... inak je to veľmi dobré, tie zemiaky sú tam veľmi zaujímavé takto nastrúhané a máme ďalšie papaníčko ako dostať do seba rybku, ktorú by sme mali jesť aspoň 1x týždenne


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< anglické ranajky | Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi | Bodkovany korpus >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.11.2009, 17:32)
Fiiha..to vyzera na dobrotku..a este k tomu svedsku (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o)no,musime vyskusatt niekedy (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:33)
Ďakujem Mati (L) (L) - je to dobručké a vlastne pridaním toho filé aj odľahčené na trávenie - tak snáď zachutí keď vyskúšaš (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (8.11.2009, 17:09)
(clamp) (clamp) super Matka, ako si sa vynasla!! jansons je moje veeelmi oblubene jedlo a robievam ho dost casto no receptik som nepridala prave z obavy, ze u nas nedostat tie speci rybicky, ancovicky v naleve... :) si proste sikulka! |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:29)
Ahoj Evka - ĎAKUJEM (F) (F) - no vieš - musím všetko jedlo prisposobovať mojim ratolestiam a samozrejme surovinám, ktoré sú u nás dostupné :-p :-p :-p I keď sa mi veľa receptíkov páči , viem, že im musím dať ešte chvíľočku času, kým mi to doma podrastie a bude papkať všetko doradu :-$ :-$, aby som sa s tým nekŕmila sama :^) :^) .......... a to sa týka aj tohoto receptu, z ktorého originálu - / i keď tam nejde veľa ingrediencií / som nebola nejak moc nadšená a to zháňanie vecí do toho ..... a pravdupovediac v tomto prevedení aj mne to viacej chutí takto (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu