. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekane rybky a zemiacky - RECEPT 3959

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 12510 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zapekane rybky a zemiacky


[ recept č. 3959 zo dňa  ]


Zapekane rybky a zemiacky


POTREBNÉ PRÍSADY

Na klasicku jensku misu ktoru vidno na obrazku, je treba:
8-9 stredne velkych zemiakov,
3-4 vacsie rybky (moze byt file, alebo hocijaka ina rybka, treba nimi prikryt prvu vrstvu zemiakov... takze ak mate radi vela moze byt aj viac),
tvrdy syr na postruhanie (cca 100 - 150 g, kludne moze byt co chladnicka da, ja struham vsetko co zostalo...),
1 kysla smotana (cca 250 g),
1 paradajkovy pretlak - husty (cca 200-220 g, ja pouzivam Tutti z Tesca, je nesladeny a dobry),
2 vajicka,
trocha mlieka,
maslo,
trocha vegety,
kôpor (alebo ina bylinka ak nemate radi kôpor).


POSTUP PRÍPRAVY

Je to veeeeelmi jednoduche a priprava je uplne rychla:

Zemiaky treba ocistit, pokrajat (ale nie na male kococky, skor a take polmesiaciky, chuti to lepsie) a v slanej vode uvarit (soli fakt len malicko, z ryb pojde soli dost). Nemusia byt uplne uvarene, pri zapekani sa dorobia.
Kym sa zemiaky varia, zmiesame smotanu, pretlak, mlieko, vajcia do normalnej tekutej masy. Mlieka naozaj len malo, nemusi to byt riedke, lebo rybky pustia dost stavy.

Uvarene zemiaky (asi polovicku) vysypeme do jenskej misy, zasypeme polovickou struhaneho syra, poobkladame troskou masla a na toto polozime umyte rybky. Posypeme trochou vegety, celkom normalne kôprom a zalejeme polovickou pretlakovo-smotanovej masy. Na toto vysypeme zvysok zemiakov, zasypeme zvyskom syra, obsypeme znova kôprom a zalejeme zvyskom pretlakovo-smotanovej masy. Na vrch este polozime par kuskov masla a cele to vlozime do rury zapiect (mozete to chvilu nechat aj zakryte nech sa rybky trochu dusia, ale potom pokrievku dajte dole aby sa voda mohla odparovat... aby ste nemuseli volat poziarnikov .-) )
Ja to zapekam tak 35 - 40 minut na 200 C, v teplovzdusnej rure, na konci na nejakych 5 minut necham "oskvarit vrch" nech to chyti este trocha farby :-)

Chuti to vyborne - kostickovy problem necham na Vas - ci ich vyberiete pred pecenim alebo ich vylovite potom, zavisi to od typu rybiciek.... Ked pouzijem file z ktoreho sa nic ine neda robit lebo po roztopeni zistim ze je plne krpatych kuskov (ha ha vtedy mam nervy!), kosticky v tychto krpatych sa tak rozpecu ze ich ani necitit... Z velkych kvalitnych ryb sa kosti daju vybrat pred pecenim.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

a mozeme papat - studene aj teple.
Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Punčový zákusok | Zapekane rybky a zemiacky | Koláč z nemletého maku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu