
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYBY A DARY MORA |
Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi[ recept č. 19838 zo dňa 8.11.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY * 8-9 zemiakov * 1 konzerva údených sleďov / z lidla/ * 4 kocky filé * 1 šľahačka 33% * 3 veľké cibule * 2 hrste strúhanky * soľ * vegeta * korenie na ryby * maslo * 100g aidam - nepovinne * POSTUP PRÍPRAVY - originál typické švédske jedlo - je to vlastne taký rybací nákyp - s mojimi menšími úpravami, tak ako to chutí mne OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() - najskor si cibuľu nakrájame na plátočky a ošmahneme do sklovita na troške oleja ![]() - takéto údené slede som použila - z Lidla a 4 kocky tresk.filé ................ / do original receptu má ísť čisto údená ryba - konkrétne makrela, ale pravdupovediac na mňa to bolo moc preúdené, keď som to 1x robila, možno vo Švédsku majú dostatok iných chutnejších rýb - u nás sa musíme prisposobiť :) / ![]() - filé nakrájame na kocky ![]() a slede tiež ![]() - filé, slede zmiešame dokopy a ochutíme korením na ryby /caa 2 ML zarovno/ a vegetou / 1 ML zarovno/ ![]() - ryba prichystaná ![]() - pekáč vymažeme maslom, zemiaky očistíme, nastrúhame buď ručne na veľkom strúhadle, alebo preženieme robotom, osolíme ich ![]() - na zemiaky navrstvíme ošmahnutú cibuľu ![]() a rybaciu zmes ![]() - polejeme smotanou, posypeme strúhankou a dáme plátočky masla /caa 50g / ... zakryjeme alobalom a pečieme caa 35 min pri teplote 200 stupňov, potom alobal odstránime , teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ďalších 20 min .... pred dokončením možeme posypať strúhaným aidamom - to je nepovinné ![]() - upečené ![]() - no a servírujeme so šalátom ... inak je to veľmi dobré, tie zemiaky sú tam veľmi zaujímavé takto nastrúhané a máme ďalšie papaníčko ako dostať do seba rybku, ktorú by sme mali jesť aspoň 1x týždenne OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.11.2009, 17:32) |
Fiiha..to vyzera na dobrotku..a este k tomu svedsku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:33) |
Ďakujem Mati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (8.11.2009, 17:09) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:29) |
Ahoj Evka - ĎAKUJEM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |