končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Babičkin obrátený jablčník[ recept č. 447 zo dňa 7.10.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY jablká * 5 vajíčok * hrnček kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * ½ hrnčeka mlieka * ½ hrnčeka oleja * 2 hrnček polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * škoricový cukor * čokoládová poleva na vrch - čokoláda na varenie plus pol cery * POSTUP PRÍPRAVY Recept patrí do zbierky receptov po mojej babičke, ktorá piekla najlepšie a najúžasnejšie na svete!!!! A nebudem predsa nejaká hyena, aby som sa s týmto receptom s Vami nepodelila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Keď obrátený, tak začneme od konca. Na plech položte papier na pečenie. 2. Na papier nastrúhajte jablká. Čím viac, tým lepší bude jablčník. 3. Posypte škoricovým cukrom. Tiež nemusíte šetriť. Zmiešajte si obyčajný kryštálový cukor s mletou škoricou a výsledkom bude škoricový cukor - akééééé múdre!!! :-))) 4. Jablká nechajte odpočívať a ideme urobiť cesto. 5. Vymiešajte žĺtka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. 6. Za stáleho miešania prilievajte olej, 7. múku.... 8. mlieko.... 9. a prášok do pečiva. 10. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a o chvíľočku ho po častiach zapracujete do cesta. 11. a pracujte! Hlavne pomaličky a opatrne. To mi vždy babička prízvukovala: "Pomenší!!!!! Nedrž tú varechu jak kladyvo!!!" 12. Cesto vylejeme na postrúhané oddýchnuté jablká so škoricou. 13. Ucapkáme ucapkávatkom, hladičom/vyhladzovačom, vyrovnávatkom, nožíkom... fantázii sa medze nekladú. 14. Pečieme rýchlo asi 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. 15. Koláčik necháme vychladnúť, zatiaľ si zoberieme veľkú dosku alebo druhý plech, na ktorý koláčik prevrátime. Na dosku položíme papier na pečenie, 16. Dosku s papierom prevrátime "dole hubou" na plech s upečeným koláčom. 17. a jedným pohybom rúk o 180 stupňov koláč otočíme :-)))) 18. Mastný papier pomaličky odstránime - za predpokladu, že koláč je už studený! 18. V mikrovlnke roztopte celú čokoládu s menej ako polovičnou cerou. 19. Čokoládovú polevu rozotrite na koláč a hotovo. 20. Nakrájajte pokiaľ možno na najväčšie "cvaly", pretože koláč padá do útrob konzumentov svetelnou rýchlosťou a načo si robiť viac práce! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Katarína G. (KAG) ID 51273 (24.11.2018, 8:42) |
ODPOVEDAŤ |
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (30.1.2016, 14:25) | |
Super kolacik | |
ODPOVEDAŤ |
Zita H. (Zitka) ID 3558, mimibazar.sk/zitka (15.11.2014, 11:47) |
Veľmi chutný a dobrý jablčník! |
ODPOVEDAŤ |
Jasmínka J. (Jasmínečka) ID 282650 (15.9.2014, 11:49) |
Akurat je v trube, vyzera celkom dobre, len ze my sa chystame dat namiesto cokolady tuhy cokoladovy puding, |
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (Suoma) ID 246549 (5.12.2012, 11:35) |
Tento recept sme uz robili aspon 4x, ma velky uspech, kazdemu chuti, je ozaj osviezujuci a lahky, priprava tiez pre dvoch sup sup nenarocna. Uspesne ho sirime, kazdy chce recept kto ochutna. |
ODPOVEDAŤ |
Klaudia L. (takzetak85) ID 12621, mimibazar.sk/takzetak85 (8.10.2012, 9:35) | |
Práve som ho upiekla, ani nestihol poriadne vychladnúť a už som ho ochutnala a je úžasný, ešte lepší, ako si ho pamätám z detstva. Skvelý receptík. Ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (14.9.2012, 15:26) | |
už sa pečie a voní,mňááááááááááám | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka B. (hojdackaSK) ID 83945 (13.9.2012, 8:44) | |
Marcelka super recept a ešte som sa aj pobavila. Idem hned na to | |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka T. (zdena1011) ID 141280 (24.4.2012, 20:05) |
ODPOVEDAŤ |
Elena G. (eliiis) ID 40047 (10.2.2012, 21:44) |
tento recept hneď zajtra vyskúšam, určite bude skvelý! |
ODPOVEDAŤ |
Jana Halajová (gingerka) ID 38161 (21.10.2011, 11:39) | |
už sa peči a rozvoniava skveloooo | |
ODPOVEDAŤ |
Anna I. (anna1) ID 15757 (12.10.2011, 9:31) | |
vyzerá vysoko jedlý ja robievam pité http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32751&user=15757, ale dnes sa mi nechce válkať tak vyskúšam tento rokmi a MMB overený | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta N. (ivetulka2) ID 6414, mimibazar.sk/ivetulka2 (1.9.2011, 9:38) |
Úžasnýýýýýýý recept. Ja som dala na jablka ešte krém z vareného salka a masla, tak polevu a je to súúúúúúúúúúúúúúúúúprove. |
ODPOVEDAŤ |
Miriam B. (strelicia) ID 63020 (17.12.2010, 19:04) |
tento koláč máme veľmi radi , ja akurát dávam ešte po upečení na jablká krém zo zlatého klasu a tak polejem čokoládou, mňaaaaaaaaaaaam |
ODPOVEDAŤ |
JANA K. (JOHAN 32) ID 109074 (1.11.2010, 9:42) |
ODPOVEDAŤ |
JANA K. (JOHAN 32) ID 109074 (1.11.2010, 9:41) |
ODPOVEDAŤ |
Viera P. (vierapacigova) ID 163449 (19.9.2010, 14:26) |
Ojeje, výborny, práve ho idem robiť, mňamky |
ODPOVEDAŤ |
šárka k. (saryka) ID 31001 (26.6.2009, 22:17) |
Marci,robím jablkový krémeš ktorý je fakt vynikajůci,no moja polovička už má jasno -tvoj víťazí .ale je fakt dobrý aj mojej mamine chutil a to už je .prajem všetko dobré a obdivujem ako to stíháš |
ODPOVEDAŤ |
Edita D. (Edulka) ID 10965, mimibazar.sk/edulka (21.5.2009, 14:01) | |
Marcelka, koláčik je perfektný , ja som dala bezlepkovú múku a je úplne fantastický | |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (1.2.2009, 14:38) |
koláč je výborný, ja ho robím často Občas pre zmenu odoberiem 1/3 cesta, vmiešam doňho mletý mak, navrstvím makové cesto na jablká a potom zvyšok piškotového cesta. Kto má rád mak, je to super . |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |