. .. .. .. .. .. .
. .

Nebezpečne dobrý jablčník - RECEPT 7118

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)


Nebezpečne dobrý jablčník


[ recept č. 7118 zo dňa  ]


Nebezpečne dobrý jablčník


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia* 100 g práškového cukru* 1 vanilkový cukor* 6 lyžíc vlažnej vody* 200 g polohrubej múky* 1 prášok do pečiva* postrúhaná citrónová kôra Jablková vrstva: 750 g očistených postrúhaných jabĺk* 2 balenia vanilkového cukru* mletá škorica Krém: 3 bal. Zlatého klasu* 0,5 l mlieka* 2 balenia vanilkového cukru* 100 g kryštálového cukru* 2 pochúťkové ( kyslé) smotany (500 ml) Na ozdobu: mliečna čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Skvelý jablčník, ktorý si určite zamilujú všetci členovia rodiny. Je ľahký, osviežujúci, bez pridania oleja či masla alebo margarínu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Plech vystelieme alobalom.
Vysypeme vanilkovým cukrom
a škoricou.
Rozvstvíme nastrúhané jablká.
Žĺtka vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou.
Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Striedavo primiešavame múku zmiešanú s prdopeč a vodu. Cesto vylejeme na jablká, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 200°C dozlatista. Či je cesto upečené zistíme špáradlom.
Cesto po miernom vychladnutí prevrátime tak, aby jablká boli navrchu.
Do 350 ml mlieka nasypeme kryštálový a vanilkový cukor a dáme variť. Vo zvyšku studeného mlieka rozmiešame 3 balenia Zlatého klasu a uvaríme veľmi hustý puding. Za priebežného miešania ho necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom ( ja som použila ostré nože kuchynského robota) do neho postupne vmiešame pochúťkovú smotanu.
Vyšľahaný jemný krém rozotrieme na jablkovú vrstvu a uložíme do chladničky.
Na vrch nastrúhame mliečnu čokoládu a môžeme koštovať. To ale fajnotka!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapečené lahodné kuracie so syrom | Nebezpečne dobrý jablčník | Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu.... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
JIŘINA P. (jirina21) ID 130539 (30.6.2014, 23:43)
Přidejte cukr až na povrch horkého uvařeného pudinku, neutvoří se krusta.
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (28.4.2014, 10:34)
Musím pochváliť (Y) (Y) (Y). Osviežujúci a lahodný zákusok, šibači sa nevedli dojesť a chválili o 106 :-D. Zaraďujem do svojho receptára medzi popredné miesta!
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Kamaska) ID 120974 (9.2.2013, 18:07)
dnes som robila chutovo je super no mne sa tiež s mojim ponornym nepodarilo zničit hrudky 8o| :-@ (6)
ODPOVEDAŤ
Slávka O. (gp2000) ID 137236 (2.12.2012, 21:26)
(Y) vynikajuci je,mnam (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (8.10.2012, 21:14)
Ja si myslim, ze tie 3 Zlaté klasy su dosť veľa na 500ml mlieka, to musi byt tuhé ako beton, rozmyšľam že tento koláčik vyskúšam s dvomi (rada exerimentujem) snád to bude staciť, potom dám vedit či to bolo dosť tuhé, alebo sme to jedli lyžicami (box).
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (7.10.2012, 17:09)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava V. (Kačmi) ID 23152, mimibazar.sk/kacmi (28.9.2012, 21:12)
tak vyzerá geniáááálne (Y) (Y) (Y)akurát ho pečiem pre brata, má zajtra meniny :-) :-) :-)tak dúfam ze ho poteší ,-) ,-)na tortu som si netrufla z časových dovodov ale toto išlo ako po masle (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)dakujem (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zuzca264) ID 104827 (28.9.2012, 11:22)
silvi, ja ho prave robim a este nan musim navrstvit tu fantasticku plnku a akurat co som si lamala hlavu pri ceste,ze kedy dat tu vodu? inak kolacik bude urcite (Y) uz sa neviem dockat...dakujem za receptik (clamp)
ODPOVEDAŤ
libusa b. (mobilka5) ID 81842 (14.9.2012, 21:58)
Dakujem pekne za super receptik,dnes som ho piekla a je (Y),kazdemu veeeelmi chutil (clamp),oplati sa ho vyskusat :-),pisete tu,ze sa zvyknu urobit hrudky,no mne sa neurobili,lebo podla komentarov som smotanu pridala do tepleho pudinku,fakt super kolacik (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana V. (vetruska) ID 36121 (11.9.2012, 17:06)
Tak som ho dnes urobila a musím povedať mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) :-p (clamp) do chladničky sa ešte nedostal a už mal objedené kraje a jeden pás :-) (Y) (clamp) teraz len čakám, kedy konečne vychladne a už aj ideme naň ^o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (zuzanita 66) ID 28768, mimibazar.sk/helenita (16.4.2012, 12:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (14.4.2012, 20:31)
(Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (15.12.2010, 11:05)
dnes sa chystam na tento kolacik, ja som ho raz robila- nedavno, ale ja mam recept ze do pudingu ide maslo, tak to skusim takto so smotanou- bude urcite suprovy ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (16.12.2010, 22:34)
Kladika, pre nas je uplne super, so smotanou je aspon menej tucny (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (31.1.2009, 19:26)
fantastický koláčik (zajic) (zajic) chutil nám veľmi (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (31.1.2009, 19:45)
Som rada, už som na tento koláčik takmer zabudla ;-), práve pozerám, že aj ja sa volám Silvia K. :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (curly1983) ID 10208, mimibazar.sk/curly1983 (2.12.2008, 23:41)
Tento koláči je úúúúúúžasný (Y) (Y) (Y) naozaj vynikajúúúúci (clamp) (clamp) (clamp) Silvia vdaka za receptik (L) Kolačik sa pojedol bleskovou rychlostou, určite spravím zaseee (flower)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (3.12.2008, 15:08)
Tešim sa tomu komentáriku...že aj napriek tomu, že viete o možných hrudkách v kréme, ste ho vyskúšali. (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (17.11.2008, 15:58)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=384714

Silvi, nebezpečne rýchlo zmizol :^). Bol vynikajúci (Y) (Y) (Y). Inak aj ja som sa musela chytiť ostrých nožov robota ;-) ;-), a krém som vyšľahala dohladka. Takže super ! Akurát som to šľahala o polnoci ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (17.11.2008, 20:13)
No hlavne že sa podaril a že chutil. Pri tomto by mi ani nevadil ten polnočný robot ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (LauraJana) ID 7780, mimibazar.sk/laurajana (14.11.2008, 15:37)
(jidlo) mňaaaaaaaaaaaaaaaaam fajnotka, jednotka, výýýýýýýýýýborný...dnes som ho stihla zvrtnúť kým malý spinkal...mňam...super receptík
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (14.11.2008, 19:44)
jejky je naozaj rychly (Y)
ODPOVEDAŤ
viera p. (berus75) ID 12156 (10.11.2008, 16:53)
Vynikajúci receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) chutil celej rodinke (clamp) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (10.11.2008, 21:13)
Jéj tak to som rada (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (friska) ID 67619 (10.11.2008, 15:15)
Ahoj Silvi, ten koláč je úplne perfektný, len ked som pridala do puding tú smotanu tak sa mi spravili hrudky, nevieš mi poradiť kde som spravila chybu???
Fakt je úplne perfektný, rýchly a chutí úžasne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (10.11.2008, 21:11)
Smotanu treba dať do horúceho alebo len mierne vychladnutého pudingu. Keď sa aj tak urobia hrudky, rozmixujte ich mixérom, ja som smotanu vmiešala do úplne vychladnutého pudingu tak som hrudky doslova rozsekávala nožami kuchynského robota, a ako vidíte, krásne sa vyšľahal jemný krém.
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (10.11.2008, 15:24)
Ahoj aj mne sa spravili hrudky ktorych som sa zbavila ponornym mixerom. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.11.2008, 11:42)
(N) niekto sa proste zaregistruje len preto, aby očumoval, kritizoval a nadával :-(. Môj pocit - buď sú rovesníčky a Valéria slepo závidí Silvike, alebo sa poznajú a....

Ale Silvi, nič si z toho nerob .... :-$, máš obdiv môj a určite veľa žien tu z MMB (Y). Mám skoro rovnako starú dcéru, ktorá sa na pečenie určite ani tak skoro nechytí *-), a čo ona.... ja som len nedávno začala intenzívnejšie piecť :-D :-D. Takže ber to s rezervou (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (10.11.2008, 16:57)
Presne tak! Toto môžu napísať len necitliví a závistliví ľudia. Neverím, že koláčik, ktorý tu toľkým ľudom tak veľmi chutil a patrí medzi najobľúbenejší môže niekto iný nazvať hnusom. To je len preveliké zveličovanie. Nemusí chutiť každému, ale zlý určite byť nemôže. Takže Silvi do toho :) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (10.11.2008, 21:13)
Ďakujem Janka (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (5.11.2008, 15:02)
Mňa vôbec netrápia komentáre takéhoto typu, už keď vidím tu úroveň ako to je napísané........už som tu mala aj komentáre typu, že to vlastne ani ja nepečiem, alebo že som oveľa staršia, ale absolútne ma to netrápi a ani sa tým nezapodievam. Každopádne vám ďakujem za pekné slová (F) (flower)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 61 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu