končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Jana R. (jenny56) ID 50161 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Krémová hokkaido polievka[ recept č. 41404 zo dňa 13.7.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY vyčistená tekvička hokkaido, 2 bobkové listy, 3 str. cesnaku, 2 zeleninové kocky natur, vegeta bez glutamanu, kari korenie, múka a olivový olej na zásmažku, sladká smotana a mlieko na zátrepku. POSTUP PRÍPRAVY Viem, že je tu niekoľko receptov na polievky z tekvičky hokkaido, ale ja som bola tak unesená výbornou chuťou tejto polievočky, že sem recept pridávam. Nefotila som postup, je jednoduchý. Tekvicu pokrájam na kocky a dám spolu s bobkáčom a zeleninovým bujónom variť asi do 1 l vody. Nešúpem tekvicu, lebo šupka sa uvarí domäkka a je v nej veľa betakaroténu. Pridám kari korenie a varím. Uvarená je asi za pol hoďku, pripravím si zásmažku-trošku tmavšiu, aby pekne voňala a šupnem ju prevariť do základu. Pridám cesnak, rozmixujem ponorným mixerom do hladka a zatrepem zátrepkou. Ja som mala staršiu šľahačku,bola už skoro ako maslo, ale prešľahala som ju trochu s mliekom a 1 PL múky a bola super. Polievočka mala peknú farbu, vôňu a vynikajúcu chuť. Môže sa podávať s opraženým rohlíkom, ja som nemal doma, tak som si ju poliala 1 PL tekvicového oleja a zbaštila som ju raz dva. Je výborná aj nastudeno. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (5.10.2014, 19:18) |
Taká mňamka, že aaaaž.. ukladám a určite budem často robievať ďakujem za super tip |
ODPOVEDAŤ |
jana h. (hubi) ID 47093 (29.10.2011, 10:29) | |
výborna..prave som j uvarila..mnam | |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (16.7.2011, 15:27) |
Ďakujem Zlatka, už som sa prebrala po poobedňajšej sieste a odpísala som Ti. |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (16.7.2011, 12:16) | |
Janka napísala som Ti do odkazov. | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.7.2011, 22:10) |
to sa nečudujem, že sa po nej len zaprášilo, moja najobľúbenejšia polievka tiež mám obľúbené recepty z oranžových tekvíc máme ich veľmi radi |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (14.7.2011, 21:10) | |
Táto polievočka je výborná. Robievam aj ja . Tiež ju mám nasadenú na chalupe , len ešte nedorástla. | |
ODPOVEDAŤ |
Annamária O. (Aminka13) ID 143347 (14.7.2011, 15:01) |
mnam, mnam, už aby sme mali hokkaido , tekčvička je veľmi dobrá aj upečená v trúbe |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (14.7.2011, 19:19) | |
Annamária, ako pečieš tekvičku, mám ešte asi 3 a budú ďalšie, tiež by som ju upiekla, neviem či naplniť, alebo inak - nemám s ňou veľa skúseností, ale je výborná. Dala som aj do mrazničky nakrájanú nakocky. Máte skúsenosti niekto, či pustí po rozmrazení veľa vody, lebo inak nie je tak vodnatá ako tekvica, alebo cukina. Ďakujem za rady |
|
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (dankolucka) ID 142897 (18.8.2011, 22:01) | ||
ahoj janka r., ja hokkaido peciem pokrajane na mesiaciky, trochu oleja , rozmarin, cesnak...mnaaaan zmrazujem kazdy rok, po rozmrazeni vobec nie je vodova, skvelo pouzitelna na cokolvek..dobru chut |
||
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (18.8.2011, 23:19) | |||
Ďakujem Mirka, určite vyskúšam - zmrazené už mám pár balíčkov. |
|||
ODPOVEDAŤ |