Maria I. (mucilienka) ID 47050 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
Slane pracliky, tycinky, alebo co chcete
[ recept č. 9644 zo dňa 21.12.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zakladny recept, ktory iba nasobite:
250 g hladkej muky
250 g udeneho tvrdeho syra
250g hery pripadne ineho margarinu
1 vajce
sol
* na potieranie vajicko rozslahane so solou
POSTUP PRÍPRAVY
Vsetky suroviny zmiesime na cesto. Ja som robila z 1,5kg muky, tolko syra a tolko margarinu - neskutocne mnozstvo, ale je to pre tri rodiny. Rozvalkame si vzdy cast na doske a vykrajujeme rozne tvary. Pripadne mozeme radielkom narezat na tycinky - to som robila aj ja - uz zo zufalstva v zavere :-D. Natrieme vajickom so solou a upecieme do ruzova. Ukladala som na papier na pecenie. Tieto slane keksiky su vynikajuce - ak date udeny syr, su lepsie, ako z neudeneho.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tycinky |
![]() |
drobne tvary pre deticky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (22.12.2012, 15:30) |
spravila som vcera len polovicnu davku a bola to obrovska chyba. Obavam sa ze nepreziju ani do Vianoc. Su proste uzasne. Mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka V. (Daduska3) ID 86097 (19.12.2012, 10:07) |
a ten udeny syr do toho cesta nastruhate na uplne jemno, alebo ako? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína H. (kačička25) ID 29825, mimibazar.sk/kacicka25 (20.9.2011, 8:39) |
aj do cesta ide vajíčko a soľ alebo je to iba na potretie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (14.10.2011, 11:45) |
aj do cesta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (katiik) ID 93084 (16.12.2009, 17:50) |
jednoduchy receptik,odem robit po prvy krat...a chcem sa opytat,na kolko stupnov piect a ako dlho??? na aku hrubku vyvalkat...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (27.12.2009, 23:58) |
neskoro reagujem, no mozne pre iny krat - 0,5cm a na 180C, uvidite, zacnu pekne menit farbu...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (16.12.2009, 9:53) |
včera som sa pustila do týchto praclíkov, na skúšku som urobila len na 250 g, že čo to spraví...a to bola CHYBA!! Sú fantastické, budem si to musieť veru zopakovať . Vďaka za super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (27.12.2009, 23:58) |
tesim sa, ze chutilo... vidim, ze mate pomocnikov, tak sa vam veru dobre pecie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.3.2009, 9:58) |
boli fantastické a som rada, že som nezamenila údený syr za obyčajný http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=456789 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (3.3.2009, 19:24) |
tesim sa, ze chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Ž. (žiaková) ID 58777, mimibazar.sk/ziakova (30.12.2008, 19:12) |
sú super , od vianoc som ich už robila 3 krát z dvojitej dávky a zajtra budem robiť znovu, nič nám nezostalo, fantastické, jednoduché, posýpam nepomletým makom, ´dakujem za super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (1.1.2009, 21:34) |
ahoj Zuzka, to som rada, ze chutia Stastny novy rok!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (24.12.2008, 8:39) |
ja som ich piekla do 2hej v noci z polkila muky, dala som bryndzu a udeny syr, je to mnamozne vdaka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (24.12.2008, 16:44) |
som rada, ze ta namaha stala za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (24.12.2008, 8:18) |
Tak, uz aj my ich mame. S cestom sa robilo vyborne. Muzovi chutia , ale na moj vkus su prilis mastne -dala som heru a ostiepok a kusocek goudy, tak to bolo asi nou... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (24.12.2008, 16:43) |
s ostiepkom su asi najlepsie ake som kedy piekla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava K. (MirkaK) ID 2019 (23.12.2008, 20:16) |
Toto je tutovka, take rychle, jednoduche a vyborne! Robievala som kazdy rok syrove rozteky, su vyborne (mam aj v mojich receptoch), ale je to prplave a tento rok mi neostal cas. A toto je taka rychlovka, ze uz budem robievat asi len tento recept. S malou obmenou - mojou oblubenou - namiesto soli solcanka, plus sezam a rasca navrch. Za recept este raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (24.12.2008, 16:43) |
to som rada, ze ste si moj recept oblubili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Č. (janita) ID 7581 (21.12.2008, 20:07) |
práve dopečené - perfektné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (22.12.2008, 11:43) |
to som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika K. (mki) ID 11907, mimibazar.sk/mki (21.12.2008, 19:21) |
no super toto som chcela..... ďakujem idem to skúsiť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (22.12.2008, 11:44) |
dufam, ze sa podaria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (21.12.2008, 18:53) |
mnam take luuubim. Len nemam formicku na pracliky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (22.12.2008, 11:44) |
skuste hocijake.. to je jedno, v akej forme to pojde do bruska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (21.12.2008, 18:50) |
Tak tieto si urcite spravime Pri akej teplote a priblizne ako dlho sa to pecie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (22.12.2008, 11:43) |
ja vsetko peciem tak na 170-180C, tak priblizne tak... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Patrik K. (Patreskooo) ID 50579 (21.12.2008, 14:47) |
neviete ako dlho to vydrží? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (Marta44) ID 19398 (21.12.2008, 19:26) |
nevydrží, zjete to hneď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (21.12.2008, 16:05) |
je to trvanlive pecivko - ale dlho nevydrzi, lebo sa hned zje ja som si ho napiekla dopredu, ked sa nam mala narodit dcerka - cca 3 tyzdne pred terminom porodu, no a potom ked chodili navstevy pozerat malu som len potichucky odoberala a ponukala.. nikto neprisiel na to, kedy som to piekla - dala som to do krabice, ktora sa dala zatvarat...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Patrik K. (Patreskooo) ID 50579 (21.12.2008, 17:16) |
takže to nemusím dávať do mrazáku, lebo to pečivko väčšinou chytí mrazničkovú pachuť. Keď to začnú ujedať, je lepší asi mrazák  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (21.12.2008, 12:36) |
mňam mňam tento recept je naozaj výborný a ja niekedy používam namiesto syra bryndzu a je to tiež lahôdka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8858&user=9254  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (21.12.2008, 16:05) |
vyskusam nabuduce...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |