. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 80 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč so šľahačkou a mandarínkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Koláčik je nenáročný na prípravu aj na suroviny, ale nezahanbite sa s ním ani na oslave. CESTO: 4 žĺtky, 200g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 250ml kysla smotana, 50 ml mlieka 300 g polohrubej múky, 1 PDP, sneh zo 6 bielkov PLNKA: 500g obyčajného hrudkovitého tvarohu, 250ml šľahačky, 2 žĺtky, 1 zlatý klas, 100g kryštálového cukru a 2 malé konzervy mandaríniek bez nálevu

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme olej, kyslú smotanu, mlieko. Primiešame múku s PDP a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s cukrom, žĺtkami, šľahačkou, zlatym klasom a nakoniec pridaním mandariniek. Polievkovou lyžicou dávame plnku na cesto. Pečieme pri teplote 180C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 29.4.2015, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Stavnate muffiny zo zakysanky s karamelovym Salkom



POTREBNÉ PRÍSADY

500ml polohrubej muky* 250ml krystaloveho cukru* 2dcl oleja * 500ml acidka alebo zakysanky* 2 PL kakaa * 2CL sody bikarbony* salko * papierove kosicky

POSTUP PRÍPRAVY

Do tohto receptu som spojila dve vecicky,, ktore mame radi - kolacik zo zakysanky a Salko. Je to velmi jednoduche - muku, cukor, olej, acidko, kakao, sodu - spolu dokladne vymiesame. Do formy na muffiny dame papierove kosicky, nalejeme dostatocne mnozstvo cesta a do kazdej muffinky pridame este 1CL skaramelizovaneho salka. Pecieme vo vyhriatej rure 20min pri 170C.

A nech niekto potom povie, ze su muffiny malo stavnate .-D.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (58) posledné: 17.2.2016, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezance v horčicovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového pliecka alebo karé * 2ks cibulky * 2ks domácej klobásky/pripadne inej na takýto spôsob * 3 PL lyžice plnotučnej horčice * 3 PL lyžice kremžskej horčice * 1 šľahačková smotana * soľ * 1dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý, ale o to efektnejší receptík. Povedala mi ho minulý týždeň mamina, hneď som ho vyskúšala.
Takze ideme na to: Deň vopred si namočíme mäsko do "marinády", ktorú pripravíme nasledovne - zmiešame nadrobno nakrájanu cibuľku s klobáskou nakrájanou na kolieska, oboma horčicami, soľou a korením. Do tohto "pácu" namočíme na rezančeky nakrájane mäsko a necháme odstáť - najlepšie cez noc. Potom zmes dáme do zapekacej misy/pekáča a podlejeme 1dcl vody. Pečieme v rúre asi tak 40 min. pri teplote tak 170C /teplovzduešná/. Po tomto čase pridáme šlahačkovú smotanu a este pečieme 20 min. Podávame s ryžou, alebo opekanými zemiakmi, prípadne s chlebíkom ako sýtu večeru.

D O P O R U Č U J E M ! ! !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.2.2012, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantasticke syrovo-zemiakove prazienky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g zemiakov uvarenych v supke* 150ml horuceho mlieka* 150g udeneho tvrdeho syra* 50-60g plohrubej muky* 3 vajcia* sol* petrzlenova vnatka* tuk na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi jednoduchy, nenarocny recept, o to vacsi uspech!
Tvrdy syr najemno nastruhame a zalejeme ho horucim mliekom. Zemiaky postruhame na struhadle ako struhame jablcka na strudlu. Primiesame k horucej syrovo-mliecnej zmesi. Pridame sol, muku, vnat a zltky. Nakoniec vmiesame sneh z bielkov. Lyzicou naberame male kopky, ktore vyprazame ako placky na rozpalenom tuku. Toho tuku nech je viacej - ako ked robite rezne. Po oprazeni vytiahneme placky na papier, aby nam odsal prebytocny tuk - ale napodiv placky nepiju vela oleja/masti - su lahucke a chutovo zaujimave. Podavame so salatom, alebo ako prilohu k omacke.. Necham na Vas. Ak by sa Vam placky nedarili, nevzdavajte to - mne sa to stalo po prvykrat, ked som ich robila - staci ich zahustit mukou, potom to uz islo ako po masle.
Urcite si ich oblubite a budete robit minimalne dvojnasobnu davku - ako my :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.5.2011, 22:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bomba zelerova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

Natierka je velmi-velmi jednoducha, no chuti fantasticky! Mnozstvo necham na vas: maso z polievky - slepacie, kuracie alebo hovadze* zeler* cibula* majolka* sol

POSTUP PRÍPRAVY

Maso oddelene od kosti nadrobucko nakrajame, pripadne rozmixujeme tycovym mixerom. Bulvu zeleru ocistime a najemno nastruhame. Cibulku nadrobno pokrajame, trosku osolime. Vsetko spolu s majonezou zmiesame a je hotovo. Natierka je naozaj fantasticka, uspech zaruceny. U nas ju papaju aj moje dcerky - konecne som vyriesila dalsiu obmenu, co s masom z polievky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.3.2012, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebik s ciernym pivom



POTREBNÉ PRÍSADY

450ml cierneho piva* 1 kocka drozdia* 1/2 KL cukru* 2KL soli* 375g hladkej muky T650 375g raznej muky* rasca* 1PL rozpustenej masti

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny v rovnakom poradi ako je uvedene vyssie dame do nadoby z DP a nechame vymiesit (u Moulinexu program 12). Potom nechame vykysnut, premiesime a dame opat podkysnut do osatky. Ja peciem prvych 10 min. na max, potom zmensim ruru na 150C a peciem dalsich 40min. Takyto chlebik ste este nejedli!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.3.2014, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Smotanove fanky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g polohrubej muky* 1 PL krystaloveho cukru* 2 zltky* 1 PL rumu* 50g rozpustenej hery* 3 PL kyslej smotany* stipka soli* 20g drozdia*100ml mlieka Na obalovanie zmes praskoveho a vanilkoveho cukru, olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory spolu s ostatnymi surovinami zmiesime na vlacne cesto, ktore nechame vykysnut. Potom dame cesto na pomucenu dosku, rozvalkame ho na 1/2cm a vykrajujeme mensie kosostvorce. Kazdy radielkom uprostred narezeme a jeden roztek pretiahneme cez otvor. Vyprazame v tuku a este horuce obalujeme v cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.2.2011, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocny tunel



POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2011, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cibuliaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej muky * 150ml oleja* 250ml vlaznej vody* 25g drozdia* 1 CL soli * stipka cukru Na potretie: 1 vajce, 3-4 cibule oprazene na masle* rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Z vody, drozdia a stipky cukru pripravime kvasok, pridame ho k preosiatej muke. Pridame ostatne suroviny a vypracujeme cesto, ktore nechame cca 40 min. vykysnut. Zatial si nadrobno pokrajame cibulku a oprazime ju na masle. Dochutime solou a nechame vychladnut.
Vykysnute cesto dame na pomucenu dosku, vyvalkame a vykrajujeme kolieska. Poukladame na vymasteny plech. Natrieme rozslahanym vajickom, do stredu urobime mensiu jamku a dame na kazdu buchticku cca 1 KL oprazenej cibulky. Posypeme rascou. Zasa nechame chvilku podkysnut a upecieme. Je to vynikajuce, budete sa zalizovat!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.9.2011, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pivové fánky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 600g hladkej muky, 3 zltky, 200ml piva, 200ml vody, 1/2 KL soli * 2. cesto: 200g palmarinu, 200g hladkej muky * praskovy a vanilinovy cukor na obalovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zvlast spracujeme suroviny na prve i druhe cesto. Pivove cesto potom rozvalkame na doske. Tukove cesto upravene do kocky polozime nan a zabalime - zlava-doprava, zvrchu-zdoly. Nechame odpocivat 15 min. Znova rozvalkame, a znova poskladame Takto zopakujeme trikrat. Rozpalime si tuk na vyprazanie, rozvalkame cesto na cca 5mm a nakrajame radielkom kosostvorce, do kazdeho urobime este aj otvor. Vyprazame do ruzova a horuce obalujeme v zmesi praskoveho a vanilkoveho cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.3.2019, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 80 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu