končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Eva J. (babulka2512) ID 48979 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Vajíčková tlačenka[ recept č. 6013 zo dňa 27.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 10 porcií Potrebujeme: • 1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica • 4 natvrdo uvarené vajcia • 200 g diétnej salámy • 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy • 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) • 300 ml zeleninového bujónu POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky. 2. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame. 3. V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné¬zovej zmesi a dobre premiešame. 4. Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc. 5. Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.3.2013, 17:36) |
ODPOVEDAŤ |
Želmíra Piklova (zelka011) ID 12906 (29.3.2013, 15:17) | |
ODPOVEDAŤ |
Želmíra Piklova (zelka011) ID 12906 (29.3.2013, 15:16) | |
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (31.3.2010, 21:34) | |
ODPOVEDAŤ |