Vajíčková tlačenka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 porcií
Potrebujeme:
• 1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica
• 4 natvrdo uvarené vajcia
• 200 g diétnej salámy
• 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy
• 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej)
• 300 ml zeleninového bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
2. Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača a pridáme k scedenej zelenine do misy. Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame k vajciam a zelenine. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
3. V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu. Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky. Vlejeme ju do majoné¬zovej zmesi a dobre premiešame.
4. Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
5. Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.