. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce jednoduché langoše - RECEPT 51216

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 50613 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)


Vynikajúce jednoduché langoše


[ recept č. 51216 zo dňa  ]


Vynikajúce jednoduché langoše


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múka hladká, 15 g čerstvé droždie, 250 ml vlažná voda, 3 PL olej, 2 ČL soli, 1 ČL cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: Do vandlíka nasypem múku /nepreosievam/, premiešam so soľou, prostred vyhlbim jamku, namrvím do nej droždie, posypem kryštálovým cukrom, zalejem vlažnou vodou, prikryjem čistou utierkou a nechám na teple vykysnúť kvások. Ked kvások vykysol - cca 15 minút, prilejem olej. Cesto sa stane ľahším a nadýchanejším. Dôkladne spracujem a nechám na teplom mieste prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem. cca 45 minút.

Potom cesto vo vandlíku ešte raz prepracujem, vyformujem z neho valec, ktorý prenesiem na jemne pomúčenú dosku. Valec pokrájam na rovnaké diely, z tohoto množstva vyjde cca 6 kusov langošov. Ak robím menšie langoše, tak je to viac kusov. Najprv valec rozkrojím na polovicu a každú polovicu na rovnaký počet dielov. Každý jednotlivý diel ešte prepracujem, vytvorím z nich bochníčky, dám na dosku a nechám ešte podkysnúť - cca 15 až 20 minút.

Vykysnuté bochníčky stlačím na plocho dlaňou a vytiahnem oboma rukami od stredu ku krajom, kolom dookola, asi na veľkosť panvice, v ktorej ich vysmážam. Nevyťahujem ich veľmi do tenka, aby sa neprederavili a okraje nechávam silnejšie, aby pri zakusnutí pripomínali kusnutie do chleba. Ak by boli veľmi tenké, tak sa nenafúknu, budú tvrdé a budú sa lámať, ľahko sa spália.

V panvici rozpálim olej, vložím langoš a smažím ho z jednej strany, potom z druhej strany. Langoše vysmážam len do ružova, nie do tmavej farby, lebo potom sú tvrdé. Takto vysmažené langoše sú veľmi ľahučké, pekne nafúknuté a zvnútra sú duté. Ak by olej nebol dosť rozpálený, langoš by ním nasiakol a bol by ťažký. Hotový langoš potieram roztlačeným cesnakom a plním podľa chuti. Najradšej mám potretý kyslou smotanou a posypaný syrom..DOBRÚ CHUŤ :-)
<< Minnie | Vynikajúce jednoduché langoše | Svadobná torta.. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ladislava F. (ladkaf) ID 8217 (21.2.2015, 12:31)
(jidlo) (Y) (H)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.10.2014, 9:16)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (9.4.2014, 17:58)
velku sancu som im na zaciatku nedavala, ale naozaj su vyborne :-)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Jana164) ID 50613, mimibazar.sk/jana164 (20.2.2014, 14:48)
Dakujem, som rada, ze chutili (H)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (19.2.2014, 18:45)
Jednoduche na suroviny, pripravu a su vynikajuce (Y)
ODPOVEDAŤ
julia Č. (julca1386) ID 124034 (14.11.2013, 8:46)
(Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.7.2013, 15:37)
Mňam! akú hrozitánsku chuť som na ne dostala ,-) :-p mňamky! Langoše robím úplne rovnako, len do cesta dávam ešte trocha rasce :-) Tieto langoše sú ďaleko lepšie ako tie kadejaké so smotanou a s rôznymi procedúrami kysnutia v chladničke (Y) Nemajú chybu, vrelo odporúčam (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (17.7.2013, 14:56)
(clamp) výborné, podarili sa na prvý šup (aj keď som ich nechala kapánek prekysnúť ,-) ) ďakujem za recept. S.
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (9.2.2013, 13:01)
Vyborne a uplne jednoduche langose (Y) Robila som v pekarnicke a sama som bola prekvapena, ze aj z tychto obycajnych surovin boli fakt dobre (zajic)
ODPOVEDAŤ
Petra H. (Liboma) ID 208244 (15.1.2013, 14:37)
Langoše som sama robila prvýkrát a vydarili sa. :-$ ani neboli tvrdé, ďakujem za super recept (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Čertica) ID 15402, mimibazar.sk/certica (9.1.2013, 10:45)
Milá Janka .... práve som langoše podľa tvojho receptu dorobila a sú naozaj fantastické |:o) |:o) |:o) ako od mamičky :-) .... úžasný postup práce, podľa ktorého to zvládne aj úplný začiatočník .... ešte raz veľká vďaka za inšpiráciu (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Andrea79) ID 41363 (30.11.2012, 17:17)
Parádne sú, my sme robili s manželom minuly týždeň a nám sa nepodarili, boli tvrdé a dali sa vyslovene zlomiť...
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (30.11.2012, 18:15)
vyskúšajte zemiakové, tie zaručene tvrdé nebudú (Y) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18715
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu