. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana P. (Jana164) ID 50613
.
mimibazar.sk/jana164
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2008
Naposledy: 15.5.2023 21:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vynikajúce jednoduché langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múka hladká, 15 g čerstvé droždie, 250 ml vlažná voda, 3 PL olej, 2 ČL soli, 1 ČL cukor kryštál

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: Do vandlíka nasypem múku /nepreosievam/, premiešam so soľou, prostred vyhlbim jamku, namrvím do nej droždie, posypem kryštálovým cukrom, zalejem vlažnou vodou, prikryjem čistou utierkou a nechám na teple vykysnúť kvások. Ked kvások vykysol - cca 15 minút, prilejem olej. Cesto sa stane ľahším a nadýchanejším. Dôkladne spracujem a nechám na teplom mieste prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem. cca 45 minút.

Potom cesto vo vandlíku ešte raz prepracujem, vyformujem z neho valec, ktorý prenesiem na jemne pomúčenú dosku. Valec pokrájam na rovnaké diely, z tohoto množstva vyjde cca 6 kusov langošov. Ak robím menšie langoše, tak je to viac kusov. Najprv valec rozkrojím na polovicu a každú polovicu na rovnaký počet dielov. Každý jednotlivý diel ešte prepracujem, vytvorím z nich bochníčky, dám na dosku a nechám ešte podkysnúť - cca 15 až 20 minút.

Vykysnuté bochníčky stlačím na plocho dlaňou a vytiahnem oboma rukami od stredu ku krajom, kolom dookola, asi na veľkosť panvice, v ktorej ich vysmážam. Nevyťahujem ich veľmi do tenka, aby sa neprederavili a okraje nechávam silnejšie, aby pri zakusnutí pripomínali kusnutie do chleba. Ak by boli veľmi tenké, tak sa nenafúknu, budú tvrdé a budú sa lámať, ľahko sa spália.

V panvici rozpálim olej, vložím langoš a smažím ho z jednej strany, potom z druhej strany. Langoše vysmážam len do ružova, nie do tmavej farby, lebo potom sú tvrdé. Takto vysmažené langoše sú veľmi ľahučké, pekne nafúknuté a zvnútra sú duté. Ak by olej nebol dosť rozpálený, langoš by ním nasiakol a bol by ťažký. Hotový langoš potieram roztlačeným cesnakom a plním podľa chuti. Najradšej mám potretý kyslou smotanou a posypaný syrom..DOBRÚ CHUŤ :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 21.2.2015, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka zo Zlatého Klasu



POTREBNÉ PRÍSADY

4 celé vajíčka, 150g kr.cukru, 2dl oleja, 4 balíčky Zlatého klasu, 1 pr.do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a nakoniec Zlaté klasy s pr.do pečiva. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri nízkej teplote.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2012, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fruit Scones



POTREBNÉ PRÍSADY

225g hl.múky, 1ČL pr.do pečiva, 50g cukru, 50g masla, 125ml mlieka, 50g hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame a vymiesime cesto, ktoré rozváľkame na hrúbku 2cm a vykrajujeme kolieska. Pečieme pri strednej teplote, kým nie sú krásne dozlatova upečené.
Sú výborné na raňajky s čajom alebo kávou len tak samotné alebo si ich možte natrieť aj maslom a džemom, ak by sa niekomu zdali suchšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 7.2.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka Margot



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohr.múky, 1 hrnček pr.cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 1 čokoláda Margot, pr.do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia, cukor, olej a mlieko spolu vymiešame, pridáme nastrúhanú čokoládu Margot a nakoniec primiešame múku s pr.do pečiva.
Vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy, a pečieme asi 40 min pri nízkej teplote.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Parížske rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 kg ml. orechov, 1/4 kg ml. cukru, 1 vajce Plnka: 3 celé vajcia, 20 dkg pr.cukru, 1 1/2 masla, kakao podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Z orechov, cukru a vajíčka si urobíme cesto a šúľame rožky, upečieme ich pri slabej teplote (budú krehučké).
Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou do husta. Odstavíme, trochu vychladnuté prešľaháme a pridáme maslo a kakao.
Striekame na upečené rožky a polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.11.2012, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

4 mäkké banány, 1/2 hrnčeka masla (može byť aj olej), 3/4 hrnčeka cukru, 1/2 hrnčeka ml.orechov, 3PL mlieka, 1ČL sódy bicarb., 1/2 sáčku vanil. cukru, 2 hrnčeky polohr.múky, 2 celé vajcia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame zmäknuté maslo s cukrom do penista. Pridáme sódu bicarb., mlieko a vajíčka.
Rozlačíme vidličkou banány a zamiešame ich do cesta. Pridáme postupne všetky ostatné suroviny, múku nakoniec. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, a pečieme asi 35min pri strednej teplote.
Ja ho niekedy robievam aj na menšom plechu (ked na vätšom, tak robím z dvojtej dávky), a po upečení ho potriem džemom a polejem čokoládou.
Je ozaj výborný a vláčny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.1.2009, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sypaná štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 500g kr.cukru, 500g ml.maku, 7-8 postrúhaných jablk, škoricový cukor, 1 celé maslo alebo Hera

POSTUP PRÍPRAVY

Sypké suroviny zmiešame, na vymastený plech nasypeme 1/3 tejto zmesky, posypeme 1/2 nastrúhaných jablk a trochu posypeme škoricou. Na to nasypeme 2/3 zmesky a posypeme druhou 1/2 jablk a zase posypeme šk. cukrom, a na to dáme poslednu časť zmesky. Nakoniec navrch nastrúhame celé maslo. Koláč pečieme asi 45 min, kým nie je povrch koláča krásne chrumkavý.
Teplé alebo vychladnuté krájame na kocky a podávame na tanieriku ako dezert ozdobený šľahačkou, ale nemusí byť. Koláčik je výborný a vláčny..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 9.4.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký cheescake



POTREBNÉ PRÍSADY

300g sušienok, 110g roztopeného masla, 600g nátierkového masla bez príchute, 525g jemného tvarohu, 300g pr. cukru, 1PL vanil. esencie, 6 vajec, 400g pochúťkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a dobre premiešame, vysypeme do tortovej formy, povtláčame prstami a dáme do chladničky na 10 min. Natierkové maslo, tvaroh, cukor a vanil. esenciu jemne vymixujeme. Postupne pridávame vajcia, zamiešame, a potom jemne vmiešame pochúťkovú smotanu. Všetko vylejeme do formy so sušienkami a pečieme asi 1 hod a 15 min. Cheescake by mal byť hotový vtedy, keď je po okrajoch upečený a v strede trochu redsi.
Vychladnutý dáme este zachladiť do chladničky na 4 hod. Podávame posypané práškový cukrom, prípadne poliaty jahodovými sirupom, ci ozdobený ovocím..Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.1.2009, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s drobenkou ( bez cesta )



POTREBNÉ PRÍSADY

6 jabĺk, 250g cukru, 200g múky, 150g masla, ml. škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Ostrúhané jablká pokrájame na kúsky, dáme do hrnca a pridáme časť cukru a škoricu. Dusíme asi pol hodinku, priebežne zamiešame, aby nám neprihoreli. Keď budú jablká mäkké, ale nie prevarené na kašu, odstavíme a preložíme do zapekacej misy, necháme postáť kym si pripravíme drobenku.
Zmiešame múku so zvýšným cukrom a maslom, a prstami vypracujeme drobenku. Drobenku nasypeme na jablká a dáme piecť do predhriatej rúry na 150C asi 30min, kym povrch nie je krásne upečený.
Vychladnutý podávame s vanilkovým pudingom alebo kopčekom zmrzliny..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.1.2009, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové "brownies"



POTREBNÉ PRÍSADY

250g cukru, 185g masla, 185g čokolády, 1ČL vanil. esencie, 3 vajcia, 110g múky, 150g nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu polámeme na malé kúsky a spolu s maslom necháme roztopiť nad parou, priebežne miešame, aby sa obe suroviny krásne spojili. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajcia s cukrom a vanil. esenciou. Potom vlejeme čokoládovú zmes a zamiešame. Postupne pridáme múku a orechy. Cesto bude hustejšie. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 20-30 min pri 160C.
Vychladnuté oddelíme od papiera, nakrájame a jemne poprášime práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2009, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu