. .. .. .. .. .. .
. .

Šošovicová polievka s údeným mäskom - RECEPT 4652

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 2115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Šošovicová polievka s údeným mäskom


[ recept č. 4652 zo dňa  ]


Šošovicová polievka s údeným mäskom


POTREBNÉ PRÍSADY

250g šošovice, 2-3 zemiaky, 1kg údených kostí s kóóópou mäsa / prípadne údené koleno, rolka / - čo sa Vám podarí zohnať, 1/2 lyžičky soli, 3-4 lístočky bobkového listu, 3 strúčiky cesnaku, ocot podľa potreby a chuti, 1 smotana na varenie + asi 2-3dcl mliekana, zásmažku - 2PL hladkej múky, 3 lyžičky mletej červenej papriky a asi 2PL oleja,

POSTUP PRÍPRAVY

Umytú šošovicu dáme variť spolu s údenými kosťami - mäsom, pridáme soľ / solíme málo, lebo aj údené je slané, radšej dochutíme po dovarení /, bobkový list, strúčiky cesnaku. Varíme kým šošovica nezmäkne / ak varíte údené koleno, tak začnite variť najprv to a asi po pol hodinke k nemu pridajte ostatné ingrediencie /. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a povaríme. Po zmäknutí zemiakov si pripravíme zásmažku - klasika na rozpálenom oleji hladkú múku s červenou paprikou, zalejeme smotanou na varenie a nalejeme do hrnca so šošovicou, z ktorého sme si predtým vybrali údené na tanier. Podľa potreby dolejeme ešte trochou mlieka. Za stáleho miešania necháme prevrieť a vypneme. Podľa chuti dochutíme octom a soľou. POZOR! Ocot nedávame do teplej polievky,lebo by zhrčkavela. Môžete ocot trocha zohriať, alebo počkať na vychladnutie polievky. Pred podávaním údené mäso nakrájajte do taniera, alebo už priamo do hrnca. Prajem Vám dobrú chuť!!!!!!!!!
<< Pecene kurca na jarnej zelenine | Šošovicová polievka s údeným mäskom | Cesnakova pomazanka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia J. (luciana12) ID 190157 (5.1.2012, 12:36)
Musím povedať, že som ešte žiaden recept nekomentovala, hoc keď nejaké hľadám, tak idem rovno sem :) No tento je presne to, čo som dnes potrebovala! jednoduchý skvelý recept, ktorý poznám po chuti, len som sa chcela uistiť v príprave! idem do toho (L)
ODPOVEDAŤ
Norika n. (nuruka) ID 191099 (20.10.2011, 12:36)
(clamp) (child8) (jidlo)mňam,mňam,,,,urobyla som a chutilo,,,vynikajuci receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu