. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč - RECEPT 4118

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 36482 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Ríbezľový koláč


[ recept č. 4118 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400g polohrubej múky + na vysypanie plechu
60g práškového cukru
4 žĺtky
2 lyžice mlieka
240g margarínu + 10g na vymastenie plechu
1 prášok do pečiva

POLEVA: 600g ríbezlí (môžu byť aj mrazené)
4 bielky
350g práškového cukru + 50g


POSTUP PRÍPRAVY

Múku premiešame s práškomdo pečiva. Pridáme tuk, žĺtky, cukor, mlieko a ručne umiesime cesto.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do tavru odĺžnika veľkosti pekáča ( ja mám veľkosť 25x40) a prenesiéme na plech. V predhriatej rúre do ružova upečieme (cca. 200-250 °C). Po vybraní z rúry dáme na cesto ríbezle. Z bielkov a 350g práškového cukru vyšľaháme penu, ktorú pomocou stierky rozotrieme na ríbezle. Posypeme 50g práškového cukru a v mierne teplej rúre dopečieme, aby sa pena rozpustila.
Tento múčnik sa skvele hodí na horúce letné dni je zároveň kyslý aj sladký.....
<< Tortička pre Sašenku | Ríbezľový koláč | Kapusta podľa babky alebo kapustový prívarok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.2.2009, 18:39)
(Y) toto je fakt paradny letny zakusok. ked sme mali doma ribezle, robili sme ho,skoda len,ze uz nemame....
ODPOVEDAŤ
Elena B. (Elik) ID 552, mimibazar.sk/elena (25.2.2008, 23:31)
Viktória, koláč je fantastickýýýýýýýýýýýýýýýýýý. Z veľkého plechu už je len zopár kúskov. Odporúčam vyskúšať. :-) (Y) (clamp)

PS: Cesto bolo dosť krehké, tak ja som ručne "vložila" na plech a "uhľadila". :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu