. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč - RECEPT 6333

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Ríbezľový koláč


[ recept č. 6333 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g ríbezlí*150 g rastlinného tuku*100 g práškového cukru*1/2 balíčka vanilínového cukru*2 PL rumu*7 vajec*70 g hladkej múky*2 ČL prášku do pečiva*100 g strúhanky*50 g kryštálového cukru*odporúčam mlieko ak by ste to mali veľmi husté-asi 1/2-1 hrnček- na zriedenie, ktoré som ja nedala*práškový a vanilínový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

No čo už s množstvom ríbezlí, ktoré sme dostali od babiniek. Chcela som skúsiť niečo nové, tak som sa dala na tento bombovo osviežujúci koláčik.-Osviežujúci preto, lebo naše ríbezle boli také kyslé, že nám všetkým až uši krútilo. Keď sa rozhodnete pre zmrzlinovú prílohu, bude ešte lepší. Niekam sa mi stratili fotky na obrázkový postup, tak tentokrát bez neho. Ale vy ste predsa šikovné a zvládnete to aj tak!


1. Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Tuk s práškovým a vanilínovým cukrom a umom vymiešame do peny, do ktorej postupne zašľahávame 7 žĺtkov.
2. Do masy postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a som strúhankou.( Teraz ak chcete, môžete pridať mlieko.) Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný zo 7 bielkov a z kryštálového cukru.
3. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme pripravenými ríbezľami. Pečieme 20 minút pri teplote 190/170 °C. Koláč po vychladnutí posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru.
<< Letná brokolicová polievka | Ríbezľový koláč | Kapustové rolky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.6.2009, 19:45)
mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.7.2009, 21:05)
A poriadne kyslá :-) vtedy som nedala do ríbezlí ani kryštálik cukru ;-).
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (13.6.2009, 14:24)
jaj..mnam, viem si zivo predstavit ako chuti (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (13.6.2009, 19:08)
super kyslo :-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu