končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
HOVÄDZIE MÄSO |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Hovadzie na zelenine a zemiaky nakyslo podľa pani majstrovej[ recept č. 25651 zo dňa 8.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY zadné hovadzie maso*mrkva*petržlen*zeler*cibuľa*maslo*olej*ocot*vegeta*mčk*soľ*voda*mletá červená paprikana zemiaky nakyslo potrebujeme :zemiaky*bobkový list*nové korenie*celé čierne korenie*soľ*kyslá smotana*hladká múka*voda POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept,ktorý som sa snažila naučiť od mojej nebohej babky.Ona sa ho zasa naučila u svojej pani majstrovej p.Kapustovej keď sa učila za krajčírku v Prešove.Takže osvedčený a asi aj 100 ročný :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zeleninu si očistíme a nakrájame.... ...masko naklepeme,možme posoliť,očiernokoreniť,ale nemusíme.... ...cibuľu si nakrájame nadrobno..... ...zemiaky si nakrájame najemno,zalejeme vodou a pridáme k nim celé čierne korenie-5 guličiek,nové korenie-asi 3 guličky a bobkový list asi 3 :)).....osolíme..... ...v tlakovom hrnci si dáme rozpustiť maslo asi 1/4 z 250 g a pridáme aj trochu oleja,aby nám maslo nehorelo....Kto nemá tlakový hrniec varí v tom čo má.... ....postupne poopekáme maso z každej strany,stačí aby sa zatiahlo... ...hotové maso vyberieme na tanier.... ...do výpeku dáme cibuľu a restujeme..... ...pridáme nakrájanú zeleninu a opekáme ďalej,kým to pekne nevonia..... ...posypeme mletou červenou paprikou a premiešame.... ...maso vrátime k zelenine a teraz ochutíme soľou,vegetou a mčk.Kto korenil rezne na začiatku,ten teraz nekorení.... ...maso zalejeme vodou podľa toho koľko chceme šťavy....Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 30-40 minút.Moje potrebovalo 40 minút.... ...po 40 minútach odstránime pokrievku,ochutnáme a dokoreníme a pridáme ocot.Na začiatok jednu PL,ochutnáme a pridáme ďalšiu.Ja mám radšej kyslejšie tak ja som dala 4 PL octu.Necháme prevrieť a máme hotovo....Hustota omáčky záleží od množstva zeleniny,ktorú dáme do hrnca a ešte keď aj tak vieme,že to máme radšj hustejšie tak rezne pred opekaním obalíme jednou stranou v hladkej múke..... ...do uvarených zemiakov si nachystýme zátrepku.Kyslú smotanu zmiešame asi s 1 PL hladkej múky.... ....vylejeme to tam.... ...a miešame do zhustnutia a isto 15 minút.To som niekde čitala,aby bola múka uvarená.....U nás to máme radi kyslejšie,tak aj tu pridáme 1 PL octu.... ...mňam. ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (11.5.2010, 8:04) | |
Tak taketo zemiaciky som uz davno nerobila musim to napravit | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.5.2010, 10:11) | ||
zemiacky su fajnove..................ci uz s facirkou,alebo volskym okom | ||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (10.5.2010, 22:38) | |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=695621 Lubka bolo to výborné ...určite to takto budem robievať ... | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (11.5.2010, 10:10) | ||
kraaasne sa ti to podarilo.My to veeeeelmi luuuuuubime.A tesi ma,ze chutilo aj Vam.Stary a osvedceny recept | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.4.2010, 11:21) | |
zemiaky na kyslo robime rovnako (sak sme zos vychodu, ne?) ,ale s tym maskom sa mi to veru paaaci este viac ako klasika | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.4.2010, 14:46) | ||
Viem Janiku,ze mas podobny recept,ale dovolila som si dat svoj,je predsa len iny....................ale velmi fajnovy | ||
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.4.2010, 23:13) | |||
to je ten,co si spominala,ze sa u vas robi? to masko? to mi ani tak neprislo, ale velmi sa mi pozdava ta kombinacia so zemiakmi na kyslo ale masko samo o sebe bude tiez paradne,to je jasne | |||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.4.2010, 23:58) | ||||
ano,ano......to je ono-.U nas sa to robi vzdy len takto,myslim toto masko a zemiaky nakyslo. | ||||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.4.2010, 8:21) | |
veru mňam a oceňujem aj podrobný postup | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.4.2010, 11:17) | ||
U nas sa to takto varievalo a varieva,ja som uz 3 generacia co to vari a podrobny postup je pre vsetkych | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.4.2010, 20:42) | |
Lubka,vyzera to fajne,a aj postup si krasne nafotila ja som hovadzie este ani nikdy nerobila,snad raz sa dostanem aj k tomu a apropo,aj moja neboha babka bola krajcirka | |
ODPOVEDAŤ |
Helena B. (hela2) ID 37749 (11.5.2010, 7:10) | ||
Martinka, ja toto papaníčko robievam z morčacieho stehna | ||
ODPOVEDAŤ |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (11.5.2010, 8:30) | |||
dakujem za tip,Helenka | |||
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.4.2010, 20:44) | ||
juuu Martinka dakujem za pochvalu,snazila som sa .Hovadzie je fajnove.Sice drahsie,ale raz za cas si dame. Aj Tvoja babka?No vidis.Ja ako mala som stale ked som bola u nej a ona sila tak som sedela na opacnej strane stola a pozerala som co ako robi a takto som to nejako odkukala a naucila sa sama sit.A to same aj s hackovanim....sedela som vedla nej a pozerala sa a teraz viem |
||
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (8.4.2010, 20:34) | |
Lubka, jedlo ako pre nás stvorené určite vyskúšame aj takto, robievam troška inak a nie so zemiačkami, tak a teším, mäsko máme ... | |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.4.2010, 20:42) | ||
u nás sa toto robí veru len s takymto zemiakovym privarkom a moj dedko a babka k tomu jedli este chlieb | ||
ODPOVEDAŤ |