. .. .. .. .. .. .
. .

Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa - RECEPT 2416

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11298 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa


[ recept č. 2416 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie *

POSTUP PRÍPRAVY

1. Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri, vynikajúci vynález modernej doby.
2. Do práškového cukru vylejte poldecáčik mlieka a vymiešajte do hladka.
3. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru.
4. Čľupnite maslo - môžete ho pridať aj rozpustené.
5. Pridajte hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody.
6. Takto vyzerá plnka do štrúdle, ktorej chýbajú ešte veľmi dôležité šťavnaté ingrediencie.
7. Pridáme nastrúhané jabĺčka,
8. jeden banán....
10. Do misy pridáme zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame. Hlavne neochutnajte, pretože plnka je už teraz veľmi výborná.
11. Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť.
12. Pravdepodobne ju moc nezviniete, nakoľko je plnky veľa - tak iba preložte okraje a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala.
13. Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte vidličkou - jemne!
14. Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov.15. Vychladnutú ju bohato poprášte cez sitko práškovým cukrom.
<< Opekaný chleba so syrom. | Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa | Brokolicovy salat >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (27.1.2008, 16:21)
:-o :-o :-o (pst) (pst) (pst) :-o :-o :-o

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=369
ODPOVEDAŤ
Lenka D. (laugaricio) ID 11298, mimibazar.sk/laugaricio (28.1.2008, 18:01)
Fuha, už to tu je? :-o To som nevedela, ja som ju dostala mailom od kamaratky a keďže nám chutila, tak som ju sem dala, nech si pochutia aj ostatní *-)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (brouk) ID 18788 (6.10.2007, 14:55)
Môj muž sa ide zblázniť za štrúdľou (raz ma za ňu možno aj vymení) a aby som tomu predišla tak dnes doobeda som ju robila. Neodolala som a ochutnala som ju ešte teplú. Bola fakt dobrá. Veľa maku (a to mi môžeme), jemne cítiť po banáne, čo jej pridávalo na chuti. A ak máte radi mak, štrúdľu a banány tak ju určite vyskúšajte. je to fakt dobrý trojboj. Vrelo odporúčam. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lenka D. (laugaricio) ID 11298, mimibazar.sk/laugaricio (11.10.2007, 22:33)
Janka, som rada, že chutila (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu