Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie lístkového cesta * 2 PL slivkového lekváru * 250 g maku * 150 g práškového cukru * 80 g hrozienok * 40 g masla * 2-3 jablká * jeden banán * ½ dcl mlieka * rozšľahané vajíčko na potretie * práškový cukor na posypanie *

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Lístkové cesto, vyvaľkané, na mastnom papieri, vynikajúci vynález modernej doby.
2. Do práškového cukru vylejte poldecáčik mlieka a vymiešajte do hladka.
3. Do zmesi pridajte dve polievkové lyžice slivkového lekváru.
4. Čľupnite maslo - môžete ho pridať aj rozpustené.
5. Pridajte hrozienka, ktoré ste namočili na 20 minút do horúcej vody.
6. Takto vyzerá plnka do štrúdle, ktorej chýbajú ešte veľmi dôležité šťavnaté ingrediencie.
7. Pridáme nastrúhané jabĺčka,
8. jeden banán....
10. Do misy pridáme zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame. Hlavne neochutnajte, pretože plnka je už teraz veľmi výborná.
11. Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť.
12. Pravdepodobne ju moc nezviniete, nakoľko je plnky veľa - tak iba preložte okraje a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala.
13. Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte vidličkou - jemne!
14. Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov.15. Vychladnutú ju bohato poprášte cez sitko práškovým cukrom.