.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBA
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
BRAVČOVÉ MÄSO
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBA
[4.2.2010]



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová panenka,mleté bravčové mäso,korenie ako do klobás,cesnak,bravčová masť,sieťka z bravčových čriev(plachetka),voda na podlievanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté bravčové mäso ochutíme čiernym korením,soľou,paprikou,rascou a cesnakom a poriadne premiešame.Nožom si v panenke urobíme v strede po celej dlžke otvor.Má byť široký,aby sa doňho vošlo mleté mäso ako keby sme vložili klobásu.Do otvoru v panenke pomocou nástavca na mäsový mlynček alebo širšieho lievika natlačíme mäso.Naplnenú panenku zvrchu osolíme,zabalíme do plachetky,zakryjeme a dáme piecť s pridaním bravčovej masti.Občas mrkneme jedným očkom,či nehorí a podlejeme.Plachetka pri pečení vytvorí taký mozaikový vzor.

Podávame so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom s kápiou alebo studené s chlebom.
PLACHETKU občas dostať v mäsiarni.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

panenka
naplnená klobásovým mäsom
sieťka-plachetka
balí sa
zabalená-môže sa upiecť alebo údiť
ide do mraziaku
a tak vyzerá upečená


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< STEHNO Z JELENA NA HUBACH***** | BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBA | Slonie žrádlo >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:03)
toto sme robievali, keď bola u nás zabíjačka a môžem len odporučiť , teraz si takúto pochúťku kupujem u nás v jednom obchode - panenka je údená a je plnená klobáskovou zmesou a tiež je obalená plachetkou
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.2.2011, 12:14)
Mňááááám!!! Toto si pamätám z detstva. Moja mamina to piekla, ovšem bez tej plnky vo vnútri. Ale pamätám si, že to po upečení malo úžasnú chuť, jemne cesnakovú, bola tam krásna priesvitná papriková šťava a bolo to jemne pikantné.... preukrutná dobrota . Už som to nejedla koľko rokov!!! Tú sieťku fakt dostať u mäsiara? No asi som nikdy nemala šťastie to vidieť. Možno by teda stálo za opýtanie?
Melanka, ty si mi teda nasadila chrobáka do hlavy a chuť na túto maškrtu
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.2.2011, 7:17)
Kristínka,tá plnka to je mäso na klobásky,už ochutené,ale dá sa robiť hocikedy,nielen pri zabíjačke alebo výrobe klobás.Sieťky asi nemávajú vyložené,ale skús sa popýtať.My máme známeho mäsiara-oni majú aj svoj bitúnok-ale myslím,že ked niekde častejšie nakupuješ,že to vedia zohnať. Je to ,dúfam,že sa podarí chrobáka vyhnať
ODPOVĚDĚT
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (26.2.2011, 11:44)
prave rozmyšlam, že či sa to da urobit aj z kare? lebo to fakt vyzera moc doooobre
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.2.2011, 20:17)
Marika,určite sa dá aj z karé,len bude asi trocha tuhšie
ODPOVĚDĚT
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.11.2010, 19:00)
juuu ja bi jedla hned tuto dobrotku mnami to je vynikajuci este som nerobila sama,ale vopred DAKUJEM za receptik,lebo casto kupujem tu panenku a robim furt len medailoniky len ine omacky k tomu a tento recept je origos SLOVENSKY a tu v Slovinsku urcite take nieco nepoznaju,musim najblizsi vikend urobit Spomenula si ma na moju oslavu 15.narodenin to nam urobili nasi aj pre kamosky k obedu-mnamota dam vediet ako dopadlo
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2010, 22:03)
Som zvedavá,Marianna,či bude chutiť
ODPOVĚDĚT
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (28.11.2010, 18:57)
toto je fantasticka papanica, my sme to pred mnohymi rokmi volali "sysel":o)))
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (29.11.2010, 20:46)
Kristínka,má to veľa mien-ryba,zajac,syseľ,ale hlavné je,že je to vynikajúca pochúťka
ODPOVĚDĚT
Lenka L. (Rea666) ID 132298 (28.11.2010, 18:53)
Ked tak pozeram ako si to pekne vsetko chystas hmmm u vas je mraznicka naplnena samymi dobrotkami
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (28.11.2010, 19:59)
niečo sa ešte zmestí
ODPOVĚDĚT
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.2.2010, 8:57)
Tak zas som sa preniesla pri tomto recepte do čias mládí my sme síce mávali zabíjačky, ale túto panenku sme nerobievali. No naša rodina áno, a dávali to ako výbornú chuťovku na chlebíčky a volali to tiež syseľ
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (upraveno 9.2.2010, 15:25)
(Lblblá mi klávesnica
ODPOVĚDĚT
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.2.2010, 21:07)
toto robievala moja mamka a pamatam, ze to bola eno-nuno pochutka
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:39)
hej,je to pochúťka,Adrianka
ODPOVĚDĚT
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (5.2.2010, 11:01)
My sme to robievali pri zabíjačke výborné, teraz keď, tak len bez sieťky a nevedela som že sieťku dostať v mäsiarni
vďaka
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:37)
u takých lepších súkromníkov áno,aj ked nie vždy,ale vydrží v mrazničke,ked natrafíš
ODPOVĚDĚT
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (5.2.2010, 10:56)
melánia, vyzerá to výborne, len mám otázku - panenka sa tepelne upravuje normálne len krátku dobu, ale kým sa to mleté mäso vo vnútri upečie - to sa potom musí hádam aj hodinu piecť, nie?
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:35)
áno ,treba to piecť trocha dlhšie,ale stojí to zato
ODPOVĚDĚT
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (5.2.2010, 9:43)
Super pochúťka, robievame pri zabíjačke, u nás tomu hovoríme "zajac". Ja ho zvyknem dávať potom na silvestra na misu k rôznym iným mäsám, ak ovšem dovtedy zostane. Je to vlastne panenka plnená klobásovým mäsom. my máme radi aj upečené karé plnené už zaúdenou klobáskou, je to super teplé aj studené na misu.
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:33)
asi zato,že ujde z taniera rýchlo ako zajac ,my sme väčšinou spravili viac,niečo sa zamrazilo a niečo zaudilo a potom varilo ako údené
ODPOVĚDĚT
klára h. (bucefal) ID 134611 (5.2.2010, 8:27)
my to robíme tiež a voláme to syseľ
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (7.2.2010, 15:34)
ODPOVĚDĚT
melania l. (lararuby) ID 130989 (upraveno 28.11.2010, 19:57)
Ja si myslím,že RYBA kvôli tomu,že sieťka vytvára taký akoby šupinkový vzor
Ale je to lahôdka
ODPOVĚDĚT