. .. .. .. .. .. .
. .

Čínske koláčiky šťastia (tip na Silvestra, párty či oslavu) - RECEPT 21745

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Čínske koláčiky šťastia (tip na Silvestra, párty či oslavu)


[ recept č. 21745 zo dňa  ]


Čínske koláčiky šťastia (tip na Silvestra, párty či oslavu)


POTREBNÉ PRÍSADY

3 bielky * 60g práškového cukru * 45g rozpusteného masla * 60g hladkej múky * štipka soli * trošku vanilkovej arómy (prípadne mandľovej alebo inej podľa chuti) * papieriky s posolstvom * papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto malé chrumkavé koláčiky s vloženým papierikovým posolstvom vo vnútri pozná azda každý návštevník čínskej reštaurácie, ale čo tak upiecť ich vlastnoručne doma na nejakú špeciálnu príležitosť, napríklad Silvestrovskú párty - čas, kedy sa ľudia zamýšľajú nad uplynulým rokom a dávajú si rôzne predsavzatia... Každý hosť, ktorý koláčik rozlomí - si prečíta ukrývajúce posolstvo a ak sa mu zapáči, môže si ho odložiť napr. do peňaženky a občas cez rok, keď naň v peňaženke narazí, opäť sa zamyslieť nad jeho významom...Navyše koláčiky aj výborne chutia - pripomínajú vianočné oblátky, ale nie tie kupované, ale domáce - sladučké, extra chrumkavé a voňavé...
To, aké do koláčikov vložíte posolstvo, príslovie či citát (alebo vlastný novoročný vinš) - je len a len na vás, ja vám ponúkam zopár mnou vybraných (veľmi pekných) čínskych prísloví, ktoré už len stačí formou copy-paste vložiť do Wordu a vytlačiť:

*Premýšľaj o minulosti a budeš poznať budúcnosť...
*Buď prísny sám k sebe a zhovievavý k iným, a nebudeš mať nepriateľov...
*Ak môžeš človeka naučiť niečomu dobrému a nespravíš to, strácaš svojho brata...
*Keď dáš dieťaťu rybu, nakŕmiš ho na deň, ak ho naučíš loviť, dáš mu potravu na celý život...
*Na ruke, ktorá podáva ruže, vždy ostane trochu vône...
*Rob šťastnými tých, čo sú blízko. A tí, čo sú ďaleko, prídu...
*Aby si poznal cestu pred sebou, spýtaj sa tých, ktorí sa vracajú...
*Schopnosť učiť sa je poklad, ktorý svojho majiteľa bude sprevádzať všade...
*Skôr, ako sa vydáš zlepšovať svet, prejdi trikrát svoj vlastný dom...
*Dobrý priateľ prinesie piecku, keď svet zasype sneh...
*Ten, kto hýbe horou, začínal prenášaním malých kamienkov...
*Ak sa učíš preto, aby si si zapamätal, zabudneš. Ak sa však učíš, aby si porozumel, zapamätáš si...
*Ak polievaš kvetiny, polievaj korene. Ak poučuješ človeka, hovor k jeho srdcu...
*Skôr, ako sa zajtrajšok stane včerajškom, ľudia často prehliadnu šance, ktoré im ponúka dnešok...
*Z ďialky tisíce ľudí poslalo dar: vtáčie pierko. Nezáleží na tom, koľko dar váži. Nesmiernu cenu má to, že poslali...
*Keď čítaš knihu prvýkrát, spoznáš nového priateľa. Keď ju čítaš druhýkrát, stretneš starého...
*Čas otvára brány tomu, kto vie čakať...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé si nachystáme posolstvá na malých pásikoch papiera - čím menšie papieriky, tým lepšie. Môžte ich napísať rukou alebo tak, ako ja - vytlačiť (pozor! - nutné použiť kvalitnú laserovú tlačiareň, inak sa vám posolstvá teplom koláčika roztečú). Papieriky poskladáme na menšie obdĺžniky a tak, aby nebolo vidno, čo je na nich napísané.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme elektrickým šľahačom tuhý sneh.
Do tuhého snehu postupne pridávame preosiaty cukor, pričom šľaháme elektrickým šľahačom.
A polievkovou lyžicou zamiešame aj vychladené rozpustené maslo...
ešte trošku vanilkovej arómy...
A napokon lyžicou postupne zapracujeme preosiatu hladkú múku.
Vznikne nám takéto sladučké cestíčko...Necháme ho odpočívať ca. 10min.
Zatiaľ, kým nám cesto odpočíva, pripravíme si papier na pečenie, na ktorý nakreslíme vedľa seba kruhy s priemerom ca. 8cm - kreslite ich perom a výrazne, aby bolo kruhy zreteľne vidno, lebo papier potom pretočíme naopak (to aby sa čiary od pera neotlačili pri pečení do koláčika).
Na každý nakreslený kruh za pomoci malej lyžičky - to sa osvedčilo mne, nanesieme krúživým pohybom cestíčko - na jeden kruh asi 1 aj pol malej lyžičky. Koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 180 C a pečieme približne 5 minúť- treba však sledovať, je to jemné pečivko, ktoré rýchlo hnedne, i keď z mojej skúsenosti je lepšie nechať koláčiky vypiecť v rúre trošku viac do hneda (vložený papierik sa potom nebude lepiť na koláčik). Naraz pečieme max. 4 kusy koláčikov - vysvetlím v ďalšom bode...
Nemám tento dôležitý krok nafotený, lebo som piekla sama a na fotenie by som potrebovala ešte jednu alebo dve ruky. Ale princíp je taký, že upečené placky po vybratí z rúry ihneď ešte za horúca opatrne podoberieme príborovým nožom a preložíme na polovicu, pričom do stredu - ale len skraja koláčika položíme poskladaný papierik a jemne stlačíme okraje. (je to menšia obeť, lebo si trochu popálite prsty:) Musíte konať rezko, lebo koláčiky rýchlo pevnejú a potom neskôr by sa vám lámali. Preto pečieme naraz len spomínané max. 4 kusy. Každý koláčik preložený na polovicu, ešte raz prehneme resp. zalomíme napr. o okraj nejakej misy - viď obrázok.
a je hotovo :) upečené koláčiky sú jemné, konzistenciou trošku pevnejšie a chrumkavejšie ako oblátky. Koláčiky sa dajú dozdobiť rôznymi spôsobmi - ak napr. chcete, aby aj detičky mali svoje koláčiky - môžte do cesta pridať trošku potravinárskej farby alebo kakaa a vytvoriť tak "farebné posolstvá", pričom obsah vložených papierikov prispôsobíte deťom. Taktiež je možné ich pofŕkať čokoládovou alebo farebnou polevou, príp. použiť rôzne posýpky...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ŠUHAJDY | Čínske koláčiky šťastia (tip na Silvestra, párty či oslavu) | Kysucká krošňa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.11.2013, 13:43)
(sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus)
ODPOVEDAŤ
Lubica O. (Lockajakova) ID 287797 (9.11.2013, 13:19)
prosim vas kolkokolacikov vyjde z tohto mnozstva ingrediencii?
ODPOVEDAŤ
Martina M. (alex2777) ID 209312 (14.3.2012, 13:40)
mňamky papky
ODPOVEDAŤ
Martina M. (alex2777) ID 209312 (14.3.2012, 13:39)
(Y) :-) :-D (H) ,-) :-$ [A] :-p (F) |:o) (K) (L) *-) (clamp) (N) :-o :-( (*) (^) (D) (C) (tudledudle) ^o) :-| 8-| :´( (zip) +o( |-) :^) (6) :-@ :-S 8o| (G) (pl) (B) (P) (I) (X) (Z) (@) (&) (mp) (wash) (child1) (child2) (child3) (child4) (child5) (child6) (santa) (witch) (candle) (dance) (drink) (pack) (zajic) (hello) (flower) (child12) (child11) (child10) (child9) (child8) (child7) (kolo) (cinky) (balicek) (smich) (mamca) (jidlo) (pst) (comp) (box) (dest) (zima) (snehulak) (plaz) (skolak) (nejdeto) (facky) (pirko) (palice) (cigo) (lyzar) (plavec) (koule) (pusa) (chripka) (leto) (kytara) (noc) (podzim) (jablka) (destnik) (sampus) (svatba) (radost) (jazyk) (hadka) (hotdog) (kocka) (pes)
ODPOVEDAŤ
Barbora C. (Barbora Ch.) ID 207836 (11.9.2011, 13:00)
Ja som koláčiky šťastia objednala na synovú svadbu a hostia boli nadšení. Pýtali sa ma zkadiaľ mám tie koláčiky, že to bol super nápad a že by si ich chceli objednať. Tak ak chystáte niejakú svadbu alebo inú oslavu odporúčam Vám si ich objednať. Ja som ich objednávala na www.kolacikystastia.sk (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (24.10.2010, 21:26)
Výborný nápad :-) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 18:15)
(L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (2.3.2010, 7:23)
musim len a len pochvalit |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) no sice nerobila som tieto sladunke oblatky,ale skombinovala som a urobila muffinky ,do ktrych som povkladala papieriky malal mala v nedelu narodeniny tak sme sa aj zamysleli :-$
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=670341
tu su muffiny,ktore plnia zelania,ale v nasom pripade doniesli stastie -najprv listok a potom kto nasiel oriesok dostal odmenu tak zmizli rychlostu blesku.dakujem za inspiraciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (2.3.2010, 20:01)
Ahoj Marianka (hello) pekne si to vymyslela s tými muffinkami (clamp) (clamp) (clamp) šikuľka (Y) mňa by to veru nenapadlo...som moc rada, že si sa nechala aj týmito mojimi oblátko koláčikmi inšpirovať (dance) (dance) a dcérke prajem všetko naj k narodeninkám (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (2.3.2010, 21:22)
dakujem krasne :) ja by som si dala tie oblatkove,ale moji su mufinkovi :) ale aj tie tvoje skusim to urcite este raz vdaka za super napad (kytara)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 19:14)
To sú krásne a hlboké slová,dotkli sa ma kdesi vnútri,až ma rozplakali.Dakujem.Nie za recept,ale za jeho obsah,ktorý nie je prázdny.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.2.2010, 8:28)
Melania, aj mne sa veľmi páčia tieto príslovia a rada si ich čítam znova a znova,...Teší ma, že aj tebe sa páčia (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (31.12.2009, 15:05)
Evka,este raz teda dakujem za uuuzasny receptik... (L) (L) (L) (L)a snad nabuduce pri ich vyrobe uz budem sikovnejsia ;-) :-) :-)ale kamarati sa im dnes dufam potesia :-) :-) (silvestr) (silvestr2) (novy rok)
chcela som pridat aj link na foto,ale akosi to dnes nefunguje :(
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (31.12.2009, 16:11)
Matik za málo :-) ááále, ty si šikovná až až, stačí pozrieť na tvoje prekrásne výtvory (Y) (Y) (Y) prajem veľa zábavy dnes večer a v noci s dobrým papaníčkom, čo si prichystala to bude ešte lepšejšie (sampus) (sampus) (silvestr) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.12.2009, 21:32)
Evka,no toto je uuuuzasneee (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)tak s tymto receptikom si ma uplne dostala ;-) ;-)vzdy som strasne tuzila ochutnat tieto kolaciky,ked som to tak videla vo filmoch,ale nikdy som sa k tomu nedostala..a dostali ma aj tie krasne prislovia,ktore si sem dala na ukazku (clamp) (clamp)no,ja som z toho paf ;-) (L) (L)urcite vyskusam..i ked je to asi trosku piplacka,ale nemozem odolat..kolko kolacikov vyjde z tejto davky?? *-)a krasna (P) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 23:16)
Martinka, ďakujem za pochvalu, myslela som si veruže, že aj tebe sa budú páčiť :-) :-) Presne aj ja som sa stretla s týmito koláčikmi najprv iba vo filmoch, potom som si ich aj kúpila, no a nakoniec som sa odhodlala upiecť ich sama...Ja zbožňujem rôzne takéto posolstvá, citáty a pekné myšlienky, rada sa nad nimi zamýšľam, a preto majú pre mňa tieto koláčiky osobité čaro, je to skrátka taký "iný" koláčik, navyše do tých domácich si môžeš dať akékoľvek obľúbené posolstvá :-) :-) Áno Matik, je to trošku piplajda, ale nie o nič väčšia ako pečenie nejakého vianočného koláčika, vlastne mi to išlo celkom hladko, čo som bola aj trošku prekvapená ;-) ;-) ;-) no a z uvedenej dávky vyjde ca. plus mínus 35 koláčikov. (L) (L) (L) (L) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (29.12.2009, 19:33)
To je pekné Evka (Y) o takých koláčikoch som ešte nepočula ;-) (ja som toho nepočula a nevidela ešte veľa (smich)) určite tam nejde o tú placičku i keď určite je výborná, sladká a chrumkavá (zajic) Ale má to pekné posolstvo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 23:07)
Andrejka, nielen ty si nepočula a nevidela - ja som na tom rovnako :-) :-) No ale tieto koláčiky som náhodou skúsila a zaumienila som si, že ich skúsim upiecť niekedy, a tak som pátrala po receptíku a vidíš - tu hľa aké pekné sa vydarili :-) :-) a máš pravdu, v týchto koláčikoch ide v prvom rade o posolstvo (len u môjho priateľa ide v prvom rade o koláčik- sladkú oblátku :-D :-D (L) (L) (L) (sampus)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.12.2009, 19:28)
Jeeej Evi - to je náápadík :-$ :-$ :-$ a perfektne vydarený - to som ešte nevidela - iba nejaké varené a do toho sa dával myslím lístok :^) :^) - ale toto Tvoje nemá chybičku (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 23:03)
Martinka vďaka ešte raz (L) nie je to síce môj nápadík, vo svete je pomerne známy, ale som rada, že som inšpirovala a tiež sa teším, že sa mi podarili tieto koláčiky upiecť. A varené neviem aké myslíš *-) *-) ale určite budú tiež super a ak Maťka náhodou prídeš k receptíku, tak prosím podeľ sa :-$ (novy rok) (hello) (K)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 29.12.2009, 21:34)
Evulík a ešte musím zložiť velikánsku poklonu za medovníčky od teba, lebo všade sa stretli s velikánskou pochvalou (L) (L) - takže odteraz už iné ani nerobím - iba Tvoje (L) (L) [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 22:59)
joooj, Mati, ďakujem kráásne (L) (L) (L) si veľmi zlatá a ja sa strašne teším spolu s tebou, že ste si na vianoce tak veľmi pochutili na medovníčkoch a že mali taký úspech - no priznám sa, som aj veľmi prekvapená v dobrom :-$ :-$ :-$ tak nech vám medovníčky aj naďalej chutnajú a vytvárajú tú nádhernú pohodičkovú vianočnú atmosféru... (andel) (stromecek) (silvestr2) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (29.12.2009, 18:38)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 22:53)
(L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (29.12.2009, 17:24)
ja som ešte v čínskej reštike nebola, priznám sa, ;-) ani veľmi po tom netúžim, koláčiky poznám len z filmov, ale tie čínske príslovia sa mi veľmi páčia aj bez koláčikov (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 22:53)
Anička, ak by si si chcela viac čínskych prísloví prečítať, tak stačí pogoogliť a vyskočí ti ich veeeľa :-) :-) aj mne sa veľmi páčia, sú niečím osobité a iné... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra K. (ibinecka) ID 58832 (29.12.2009, 17:11)
Super nápad (Y) (Y) (Y) šikovnica (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 17:13)
vďaka :-$ :-$ :-$ (L) (L) (silvestr2)
ODPOVEDAŤ
Inga K. (guesslady) ID 19191, mimibazar.sk/guesslady (29.12.2009, 17:03)
(Y) (Y) (Y) to je super... vyskusam..
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 17:12)
ďakujem, poteším sa, keď potom napíšeš... (L) (L) (L) (sampus)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (29.12.2009, 16:51)
(clamp) (clamp) (clamp) Evicka aka si ty len sikulka!! (Y) (Y) ja som tento receptik obzerala uz davnejsie ale neodhodlala som sa nan, zdal sa mi nejaky zlozity ;-) no a vdaka tebe sa uz nemusim okunat a kolaciky vyrobim, krasne si nafotila postup (clamp) (clamp) (silvestr) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.12.2009, 17:11)
Ďakujem Evinka za krásny komentárik (L) (L) (L) xixi, tak aj ty si na ne mala zálusk? :-) :-) No, priznám sa, aj ja som sa dlhšie odhodlávala, lebo veru je to trochen vyšší level pečenia ;-) ;-) ;-) ale receptík i tak predčil moje očakávania a išlo to hladko-obratko :-p :-p Kľudne sa podujmi, nie je to až také ťažké a prekvapili ma najmä svojou vynikajúcou chuťou - mňam! (L) (L) (L) (L) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu