. .. .. .. .. .. .
. .

Jogurtová nepečená torta ***** - RECEPT 2114

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 95 návštěvníkov)


Jogurtová nepečená torta *****


[ recept č. 2114 zo dňa  ]


Jogurtová nepečená torta *****


POTREBNÉ PRÍSADY

VRCHNÁ ČERVENÁ ČASŤ: kompótová šťava z červeného ovocia * 2 PL kryštálového cukru ( v prípade, že šťava nie je dosť sladká) * 1 potravinárska želatína * SPODNÁ JOGURTOVÁ ČASŤ: 500 ml bieleho jogurtu * 1 veľká biela kyslá smotana * 6 PL kryštálového cukru *- 1 potravinárska želatína * OVOCIE: najlepšie mäkké zavárané ako sú hrušky, jahody alebo drobné bobuľovité ovocie - maliny, černice, čučoriedky....

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tortička je špičková, príprava trocha dlhšia, ale nemáte na nej čo pokaziť. Príprava trvá dlhšie iba kvôli tuhnutiu želatíny, ale ten čas sa dá samozrejme využiť aj inak... :-))... keď už nedokážete sedieť na stoličke a čakať a čakať :-)) Ja by som vydržala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Červenú želatínu s ovocím pripravíte veľmi jednoducho. Ochutnajte šťavu z kompótu, predstavte si, ako bude chutiť úplne vychladnutá, či nie je trocha kyslá. Ak je šťava kyslejšia, pridajte podľa chuti cukor a šťavu z citróna na vyzdvihnutie ovocnej chuti. Do šťavy nasypte želatínu a nechajte ju napučať. Želatínu urobte samozrejme podľa návodu na obale, ja používam väčšinou túto, mám s ňou najlepšie skúsenosti. Štavu som vopred zohriala v mikrovlnke na nejakých 50 stupňov, želatínu som v nej úplne rozmiešala a nechala ju pučať.
2. Zatiaľ si nachystajte ovocie, väčšie kúsky nakrájajte na drobné kulilinčeky, aby sa tortička dala dobre krájať a nelámala sa, ak bude dostatočne vychladnutá. POužila som hrušky a černice.
3. Na spodok formy dajte pár lyžíc ovocnej želatíny, a strčte formu do chladničky, nech rýchlejšie stuhne. POtrvá jej to nejakých 7 minút.
4. Na stuhnutú želatínu poukladajte drobné, najlepšie červené ovocie,
5. a hrušky. Záleží hlavne iba na tom, aby bolo ovocie mäkké, marhule, slivky atď neodporúčam. Samozrejme pridajte viac ovocia, ako vidíte na fotke a pomaličky zalejte červenou želatínovou šťavou. Opäť strčte formu do chladničky, aby rýchlejšie stuhla, a pôjdeme prichystať jogurtovo-smotanovú zmes.
6. Do misy dajte veľký biely jogurt, pridajte veľkú kyslú smotanu. Biely jogurt robím zásadne doma v jogurtovači, dala som možno viac ako pol litra, keďže ho vždy urobím 1 liter.
7. pridajte kryštálový cukor podľa chuti a dobre vymiešajte. Cukru som pridala nejakých 6 polievkových kopcovitých lyžíc.
8. POtom pridajte zbytok nakrájaných hrušiek,
9. a v troche mlieka napučanú druhú želatínu. Dobre všetko premiešajte a doplníme formu až po okraj :-))
10. Opatrne nalejte na stuhnuté želé polovičku jogurtovo-smotanovej zmesi,
11. dajte zvyšok drobného ovocia,
12. a doplňte po okraj formy. Tortičku dajte na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
13. A hotovo. Po niekoľkých hodinách v chladničke som tortičku opatrne vyklopila na podnos. Dievčence, musím sa ale pochváliť, bola naozaj vynikajúca!!!!
14. Dievčence, tortička sa Vám určite podarí, ak nemáte podobnú formu, použite nejakú oválnu, s obsahom 1 liter, ktorú vysteliete jemnou potravinárskou fóliou.
15. Tento krásnemu skvostu od Darii patrí veľký potlesk!!!!!!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slivkový lekvár bez miešania | Jogurtová nepečená torta ***** | Pizza Muffinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana T. (Ivina84) ID 84187 (6.6.2011, 15:14)
Idem sa aj ja pochvalit s mojim vytvorom. Taaak som sa tesila, ze pomlsame so susedmi na tejto torticke, ale vysledok je hrozny 8o| Kupila som obycko zelatinu (tu na fotke som nezohnala) a musela som dat 3 sacky do kompotovej stavy, aby mi vobec zacala tuhnut a jogurtovo-smotanova zmes mi ani s troma sackami nestuhla :-@, takze mam vyklopeny maglajz s krasnou zele "ciapkou" ,-) Budeme hodovat s lyzicami +o(
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (5.2.2011, 22:12)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (24.7.2008, 15:12)
Prosím,
nepoznáte niekoho, kto by predal takúto formu i s tými stredmi? V ponuke vraj už nie je.
Bola by som veľmi veľmi rada.
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
žaneta d. (zanulik) ID 28121 (21.7.2008, 15:03)
pomoooc mne sa ta torta nevyklopila,ale dala som ju do mrazničky zjedli sme ju ako zmrzlinu *-)čo som urobila zle mám takú istú formu -chladilo sa to celú noc 8o|
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (8.6.2008, 20:33)
To je nadhera::: Ja mam tiez tuto formu a zatial som v nej este nerobila nic. Ako sa Vam s nou pracuje? Je od Tuperware, vsak? Dobre sa Vam to potom vykloplopuje z tej formy? Bojim sa ze to pokazim ked ju budem vxklapat. A to by bola velika skoda. *-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (8.6.2008, 20:57)
Kľudne ju použite! Aj ja ju mám a ešte sa mi na ňu nikdy nič neprilepilo..... (L) Treba len dbať o to, aby sa pri "vyzúvaní" z formy nepoškodilo dielo. (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 15:13)
Marcelka na tuto formu som sa ta pytala... myslela som si ,ze je to tato forma http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=1868867 ale vyzera to skor na ten rosolnicek co si pouzila aj pri dalsich receptoch akurat ma ten stred pomylil...
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.12.2007, 15:19)
Emi, toto je akurát ten stred, ktorý mám ja pri inej forme, tie stredy sú vhodné na všetky formy - to na tupperware milujem :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.12.2007, 15:58)
tak dik za info (L)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (30.8.2007, 16:16)
Ahoj Marcelka, tejto dekorativnej jogurtovej torticke som nemohla odolat, vcera som ju vyskusala, je super , krasna a osviezujuca ...vlastne bola :-P (C) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2007, 16:28)
..... ti poviem, Daria.... vyrazila si mi dych :-))))) fakt bombastikuš!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (29.8.2007, 3:22)
tento dezert vyzerá fakt aj na oko perfiš Marcelka ,ako na Vianoce [A] (^) (child1) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (28.8.2007, 18:30)
divca moje ty si koledujes este o jeden prirastok,teba nezmorila ani mariannka :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-Da furt si len pri tom sporaku :-D :-D :-D :-D deti urcite hladne :-D :-D :-D :-Dvies ako obuvnikove deti bose a tvoje urcite hladne,ved na laurinke to vidno :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (28.8.2007, 15:30)
Tak taaa je super (clamp) (clamp)cez vikend budeme mat dezert (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (sasa) ID 1312 (28.8.2007, 14:27)
(Y)ahaaaaaaaa tak už som to našla v recepte - KYSLÁ..... +o( TAK prepáč - zasa som nejaká "nerozumná" :-) pa
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (sasa) ID 1312 (28.8.2007, 14:25)
Macik - aká veľká biela smotana?????? *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) Sladká alebo kyslá??????? Ď. S.
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (28.8.2007, 8:05)
Cica supersky sa Ti podarila :-o (Y) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (28.8.2007, 10:14)
Cicka micka, díky, ja viem :-) :-) :-) :-$ :-$ :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu