. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový lekvár bez miešania - RECEPT 2113

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 21025 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Slivkový lekvár bez miešania


[ recept č. 2113 zo dňa  ]


Slivkový lekvár bez miešania


POTREBNÉ PRÍSADY

7 kg sliviek odkôstkovaných
1 kg kryštáľový cukor
2 dcl octu
olej na vymastenie


POSTUP PRÍPRAVY

Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme.
<< Talianske cestoviny s cottage syrom | Slivkový lekvár bez miešania | Jogurtová nepečená torta ***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.10.2013, 10:03)
(jablka)
ODPOVEDAŤ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (21.10.2013, 9:47)
Ja budem robiť už len tento lekvár. Mám aj špeciálny hrniec na lekvár, v ktorom sa to nemieša - dostala som ho darom. Neviem, či to bolo v tom hrnci, či v recepte, no lekvár je naozaj tip-top. Ešte pri miešaní som ho trošku prešla ponorným mixérom, aby bol naozaj hladký, lebo zvyknem ním ozdobovať najemno koláče. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (džidža) ID 107630, mimibazar.sk/dzidza (25.9.2009, 10:55)
*-) *-) *-) KOPČANY :^) :^) :^) To je ale dekorácia a aká lacná (Y) (Y) (Y) čauko. Pavúčková.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luculula) ID 35070 (5.6.2008, 15:01)
chcem sa spýtať, či má byť lekvár počas varenia zakrytý alebo nie. dúfam že sa tento rok dostanem ku slivkám aby som tento úžasný recept vysúšala.,
ODPOVEDAŤ
Mária P. (džidža) ID 107630, mimibazar.sk/dzidza (25.9.2009, 11:04)
Zásadne nezakrývať, aby sa vyparovala voda a lekvár bol hustý a sladký. (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu