končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Viera P. (pipíšek) ID 21025 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slivkový lekvár bez miešania[ recept č. 2113 zo dňa 27.8.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 7 kg sliviek odkôstkovaných 1 kg kryštáľový cukor 2 dcl octu olej na vymastenie POSTUP PRÍPRAVY Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.10.2013, 10:03) |
ODPOVEDAŤ |
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (21.10.2013, 9:47) | |
Ja budem robiť už len tento lekvár. Mám aj špeciálny hrniec na lekvár, v ktorom sa to nemieša - dostala som ho darom. Neviem, či to bolo v tom hrnci, či v recepte, no lekvár je naozaj tip-top. Ešte pri miešaní som ho trošku prešla ponorným mixérom, aby bol naozaj hladký, lebo zvyknem ním ozdobovať najemno koláče. Ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (džidža) ID 107630, mimibazar.sk/dzidza (25.9.2009, 10:55) | |
KOPČANY To je ale dekorácia a aká lacná čauko. Pavúčková. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luculula) ID 35070 (5.6.2008, 15:01) | |
chcem sa spýtať, či má byť lekvár počas varenia zakrytý alebo nie. dúfam že sa tento rok dostanem ku slivkám aby som tento úžasný recept vysúšala., | |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (džidža) ID 107630, mimibazar.sk/dzidza (25.9.2009, 11:04) | ||
Zásadne nezakrývať, aby sa vyparovala voda a lekvár bol hustý a sladký. | ||
ODPOVEDAŤ |