. .. .. .. .. .. .
. .

MANDLOVY SUCHAR - RECEPT 17485

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 448 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


MANDLOVY SUCHAR


[ recept č. 17485 zo dňa  ]


MANDLOVY SUCHAR


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150g praskoveho cukru, 150g hladkej muky, 60g nelupanych mandli, 60g lieskovcov alebo vlasskych orechov DOBRA RADA!!!! bielky si mozte setrit vopred a postupne mrazit!!!!! NEVEDELA SOM TO, PORADILI MI TO TU V KOMENTAROCH, URCITE VYSKUSAM!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

zmiesame bielky (NIE SNEH, LEN BIELKY) s cukrom a mukou na hladku kasu. Nakoniec pridame orechy. Srnci chrbat poriadne vymastime a vymucime, PORIADNE, inac to nedostanete von!!!!
Pecieme vo vyhriatej rure pri 180stupnov ca 20-30 minut, treba kontrolovat. Po upeceni aj s formou zabalime do alobalu a nechame 1 den odstat, potom krajame ostrym nozom na velmi tenke platky, ak mate elektricky stroj na maso alebo sunku, tak to ide najlepsie... Poukladame na cca 3 plechy a susime pri 180stupnov (horuci vzduch) IBA CHVILKU, POZOR, LEBO ZHORIA!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

takto to vyzera zamiesane vsetko spolu davala som lieskovce a vlasaky, ine som nemala
vymuceny srnci chrbat
je toho trochu menej, robila som zo 4 bielkov, lahko to preratate a orechov moze byt kludne aj viac...
upecene a zabalene v alobale este musim nakrajat a znova upiec, pofotim a pridam fotky
nakrajame na tenucke platky - pouzila som nozik, ale lepsie je to na elektrickom krajaci...
poukladame na plech, dala som na papier, aby to tak nehorelo
peciem to s teplym vzduchom na 180stupnov chvilu, treba sledovat, lebo ked nie su rovako hrube, niektore su skor hotove, tie povyberam a este supnem dalej piect tak, aby boli cca rovnako hnedkave


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Receptík podľa Martinky P. (Maťa74) | MANDLOVY SUCHAR | Kuracie prsia s cukinou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava Š. (satanka.koc) ID 21818, mimibazar.sk/satankakoc (11.12.2009, 22:38)
Tento koláčik robievam každoročne-tento rok má u mňa 10.výročie...milujeme ho,robím zo 4 -násobnej dávky.A vždy zmizne.
Najlepší je podľa mňa z lieskových orechov.Mandle sa mi zdajú menej výrazné.A tiež ho robievam zo snehu.
Vynikajúce!!!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (16.12.2009, 14:13)
vsetko toto pecivko je z bielkov, tusim budem musiet urobit vajecny liker... |:o) na to je specialistka moja mama, mnaaaaaam (L)
Prajeme vam krasne a sladke vianoce (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
maxmarta w. (maxmarta) ID 123191 (15.11.2009, 21:42)
- mandlovy suchar je u nas velmi oblubeny na vianoce, kazdorocne ho pripravujem z dvojitej davky - z 10.bielkov
- vajicka si priebezne zbieram do kelimka a zmrazujem - mnohi sa mi divia, ci je to mozne - ano, je to mozne, naucila ma na to moja mama, pisem si na kelimok pocet bielkov
- ked ich potrebujem, vyberiem z mraziaka, necham rozmrazit a pracujem s nimi, su ako cerstve
- v ziadnom pripade nie je potrebne vajecne bielka slahat, staci vymiesat, ako je uvedene v recepte a na fotodokumentacii
- skuste - neolutujete (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (3.12.2009, 8:55)
fiha, dakujem za dobru radu, bielky mrazit ma nikdy nenapadlo *-) Kolkokrat som uz bielky vyliala, lebo som nevedela co s nimi... Teraz uz viem (L)
Moc, moc dakujem, doplnim to aj do receptu (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lenka F. (lienkaf) ID 13213, mimibazar.sk/lienkaf (30.10.2009, 23:08)
jeej, to je super robime to na vianoce (Y) a volame to Slonie uši
ODPOVEDAŤ
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (2.11.2009, 15:20)
genialny nazov, este som to nepocula, tiez si to tak pomenujem :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.10.2009, 16:35)
Ja to tiež robievam http://nasavareska.blogspot.com/2009/01/mandov-suchre.html a vždy so snehom. Do toho cestíčka treba vohnať vzduch, aby bolo nadýchané, preto to šľahám.
ODPOVEDAŤ
Monika M. (Michalikova) ID 76425 (3.10.2009, 21:46)
Klaudi ja to robim so snehom
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:01)
ano? tak ak sa mi bude chciet, tak spravim sneh, a ak nie, tak len zamiesam (witch)...dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.10.2009, 21:39)
Daska, chcem sa spytat- z bielkov nemam robit sneh, len ho zmiesat s cukrom??? *-)
ODPOVEDAŤ
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.10.2009, 12:58)
Mila Klaudia,
nic netreba slahat, staci zmiesat v miske, bude to ok. :-) Sneh som nikdy nerobila, aj ked na zaciatku mi to vrtalo v hlave... *-)
Drzim palce, je to velka dobrota (pl)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:02)
(L) dakujem za tip, chcela som dnes robit, ale mala som len 2 vajka ;-)...tak nabuduce :-)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (Michalikova) ID 76425 (30.8.2009, 20:52)
My robievame tiež taketo na vianoce ale srnčí chrbát vyložím pred pečením papierom na pečenie a krájam to na tenke platky hneď po vychladnutí-a hneď suším v rure.Pozor !Treba piecť hneď 2x je to neskutočne dobré 8o| 8o| 8o| (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu