
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Dagmar A. (kukuk) ID 448 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) MANDLOVY SUCHAR[ recept č. 17485 zo dňa 30.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 150g praskoveho cukru, 150g hladkej muky, 60g nelupanych mandli, 60g lieskovcov alebo vlasskych orechov DOBRA RADA!!!! bielky si mozte setrit vopred a postupne mrazit!!!!! NEVEDELA SOM TO, PORADILI MI TO TU V KOMENTAROCH, URCITE VYSKUSAM!!!! POSTUP PRÍPRAVY zmiesame bielky (NIE SNEH, LEN BIELKY) s cukrom a mukou na hladku kasu. Nakoniec pridame orechy. Srnci chrbat poriadne vymastime a vymucime, PORIADNE, inac to nedostanete von!!!! Pecieme vo vyhriatej rure pri 180stupnov ca 20-30 minut, treba kontrolovat. Po upeceni aj s formou zabalime do alobalu a nechame 1 den odstat, potom krajame ostrym nozom na velmi tenke platky, ak mate elektricky stroj na maso alebo sunku, tak to ide najlepsie... Poukladame na cca 3 plechy a susime pri 180stupnov (horuci vzduch) IBA CHVILKU, POZOR, LEBO ZHORIA!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() takto to vyzera zamiesane vsetko spolu davala som lieskovce a vlasaky, ine som nemala ![]() vymuceny srnci chrbat ![]() je toho trochu menej, robila som zo 4 bielkov, lahko to preratate a orechov moze byt kludne aj viac... ![]() upecene a zabalene v alobale este musim nakrajat a znova upiec, pofotim a pridam fotky ![]() nakrajame na tenucke platky - pouzila som nozik, ale lepsie je to na elektrickom krajaci... ![]() poukladame na plech, dala som na papier, aby to tak nehorelo ![]() peciem to s teplym vzduchom na 180stupnov chvilu, treba sledovat, lebo ked nie su rovako hrube, niektore su skor hotove, tie povyberam a este supnem dalej piect tak, aby boli cca rovnako hnedkave OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Stanislava Š. (satanka.koc) ID 21818, mimibazar.sk/satankakoc (11.12.2009, 22:38) |
Tento koláčik robievam každoročne-tento rok má u mňa 10.výročie...milujeme ho,robím zo 4 -násobnej dávky.A vždy zmizne. Najlepší je podľa mňa z lieskových orechov.Mandle sa mi zdajú menej výrazné.A tiež ho robievam zo snehu. Vynikajúce!!!!! ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (16.12.2009, 14:13) |
vsetko toto pecivko je z bielkov, tusim budem musiet urobit vajecny liker... ![]() ![]() Prajeme vam krasne a sladke vianoce ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | maxmarta w. (maxmarta) ID 123191 (15.11.2009, 21:42) |
- mandlovy suchar je u nas velmi oblubeny na vianoce, kazdorocne ho pripravujem z dvojitej davky - z 10.bielkov - vajicka si priebezne zbieram do kelimka a zmrazujem - mnohi sa mi divia, ci je to mozne - ano, je to mozne, naucila ma na to moja mama, pisem si na kelimok pocet bielkov - ked ich potrebujem, vyberiem z mraziaka, necham rozmrazit a pracujem s nimi, su ako cerstve - v ziadnom pripade nie je potrebne vajecne bielka slahat, staci vymiesat, ako je uvedene v recepte a na fotodokumentacii - skuste - neolutujete ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (3.12.2009, 8:55) |
fiha, dakujem za dobru radu, bielky mrazit ma nikdy nenapadlo ![]() ![]() Moc, moc dakujem, doplnim to aj do receptu ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka F. (lienkaf) ID 13213, mimibazar.sk/lienkaf (30.10.2009, 23:08) |
jeej, to je super robime to na vianoce ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (2.11.2009, 15:20) |
genialny nazov, este som to nepocula, tiez si to tak pomenujem ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.10.2009, 16:35) |
Ja to tiež robievam http://nasavareska.blogspot.com/2009/01/mandov-suchre.html a vždy so snehom. Do toho cestíčka treba vohnať vzduch, aby bolo nadýchané, preto to šľahám. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika M. (Michalikova) ID 76425 (3.10.2009, 21:46) |
Klaudi ja to robim so snehom | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:01) |
ano? tak ak sa mi bude chciet, tak spravim sneh, a ak nie, tak len zamiesam ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.10.2009, 21:39) |
Daska, chcem sa spytat- z bielkov nemam robit sneh, len ho zmiesat s cukrom??? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.10.2009, 12:58) |
Mila Klaudia, nic netreba slahat, staci zmiesat v miske, bude to ok. ![]() ![]() Drzim palce, je to velka dobrota ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:02) | |
![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika M. (Michalikova) ID 76425 (30.8.2009, 20:52) |
My robievame tiež taketo na vianoce ale srnčí chrbát vyložím pred pečením papierom na pečenie a krájam to na tenke platky hneď po vychladnutí-a hneď suším v rure.Pozor !Treba piecť hneď 2x je to neskutočne dobré ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |