. .. .. .. .. .. .
. .

Uhorky- Znojemské - RECEPT 1732

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 18327 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Uhorky- Znojemské


[ recept č. 1732 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL cukru,alebo 2 tablety sacharinu
1 lyžička soli ,3-4 zrnká čierneho korenia,
3-4 zrnká nového korenia,
0,5 dcl octu,1 cibiľka
feferonky alebo paprika


POSTUP PRÍPRAVY

Do pohára natlačíme uhorky nasypeme prísady, zalejeme prisady studenou vodou, sterilizujeme v rúre na 160°C 25 minút.
<< Krém na vafle | Uhorky- Znojemské | RAFAELO >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (25.7.2014, 18:46)
(jidlo)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (KCentrum) ID 106809 (4.7.2011, 11:27)
vrúre to treba aj zaliať vodou ???a kolko vody treba dať do pekáča???
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (KCentrum) ID 106809 (4.7.2011, 11:30)
*-)´)
*-)´)
ODPOVEDAŤ
iveta O. (Štefka) ID 46586 (7.6.2009, 23:04)
ja dolievam studenov vodou
ODPOVEDAŤ
Libor V. (elko) ID 11624 (7.7.2007, 13:30)
Tieto uhorky robím už roky a sú (aj podľa mnohým ďalších zavárajúcich) skutočne ako znojemské:
Nálev na znojemské uhorky – overené - SUPER
Suroviny a postup:
Nálev na 1 l:
0,75 l vody, 0,25 l octu, 75 g cukru (3 kopcovité lyžice), 25 g soli (menej jako 1 zarovnaná lyžica – asi polovicu)
Do 0,7 l pohára:
1 – 2 malé cibuľky (alebo kúsok veľkej), 1 klinček, 2 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 3 – 4 plátky mrkvy, asi 20 zrniek koriandra, 1 väčší bobkový list (vavrín), pár plátkov cesnaku, a kto chce, dobré sú aj vínne listy, kôpor apod.

Postup:
Prevarením si pripravíme nálev a necháme trochu vychladnúť. Potom dáme do pohárov koreniny, uhorky a poháre položíme na drevenú dosku. Ešte teplý nálev lejeme priamo na uhorky (nie na sklo – presklo by!) téměř do plna a potom sterilizujeme asi 10 – 15 minút pri 75 – 80 °C. Sú vynikajúce – presne jako originál znojemské!

Skúste! Libor
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (19.6.2008, 7:52)
Liborko, len k tomu sterilizovaniu:

Neviem či som blbá ale keď mi voda v hrnci dosiahne tých 75 stupňov, ak nevypnem, voda vrie ďalej až na 100 stupňov. Ako ju zastavím na 15 minút na teplotu 80 stupňov.....Eva
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (7.7.2007, 13:37)
Ďakujem.musim to ale vyskúšať ,zaťial mi ani jedné uhorky nepodarilo nakladať..ten ..je ale ..Posledný pokus...hahahahaha (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu