. .. .. .. .. .. .
. .

Alma papriky v znojemskom náleve - RECEPT 252

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Alma papriky v znojemskom náleve


[ recept č. 252 zo dňa  ]


Alma papriky v znojemskom náleve


POTREBNÉ PRÍSADY

NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť
DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list
STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch


POSTUP PRÍPRAVY

Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Papriky umyjeme a odrežeme stopky.
2. Takto vyzerá umytá alma bez stopky.
3. Umyjeme poháre a necháme ich vyschnúť.
4. Na dno pohára dám celé čierne korenie, nové korenie, mrkvu, cibuľu, kôpor, len viničový list momentálne nemám.
5. Naplníme poháre, na vrch capnem všetko, čo mi ostalo.
6. Nálevom zalievame naloženú zeleninu asi 2 cm od kraja pohára.
7. Sterilizujeme 35 minút pri 85 stupňoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mocca roláda | Alma papriky v znojemskom náleve | Tvarohová nepečená torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (9.10.2014, 9:37)
(jablka) (hotdog)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.8.2011, 21:31)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (24.8.2011, 21:21)
Marcelka, veľmi pekne ďakujem za nádherný fotopostup. Ja som nikdy s alma paprikami neprišla do kontaktu, ale zajtra mi ich sestra prinesie, preto hľadám možnosti ako s nimi naložiť. Urobím podľa vášho návodu. Neviem ani ako to chutí, ale určite je to perfektné. My zo severu SK s touto zeleninou neprichádzame často do kontaktu. Máte ich krásne zavarené. Ako všetky vaše recepty. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (Fafav) ID 30923 (4.9.2010, 10:44)
Musí to byť dobrôtka, milujem všetky prílohy sladko-kyslé až pikantné. Vďaka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (4.9.2010, 9:58)
*-) *-) no teda, vobec netusim ako moze chutit zavarana paprika :^)
ci by to ten moj jedol ? :-S je preberavy az to zdrave nie je...
ODPOVEDAŤ
Ľubica Ž. (aciva) ID 77720 (4.9.2010, 10:25)
Anetka je to výborné, ja ich zaváram len v klasickým uhorkovým nálevom, ale tento tiež skúsim. Len ich do pohára prekrojím na dve polovičky a občas pridám feferónku (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu