.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)


Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý
[28.5.2007]



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g očistenej rebarbory *
2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml) *
2 vajcia *
2 PL oleja *
2 poháre polohrubej múky *
1 pohár kryštálového cukru *
1 prášok do pečiva *

drobenka:
50 g masla *
80 g hrubej múky *
40 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Rebarboru umyjeme,
2. ošúpeme,
3. nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.
4. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.
5. Takto sa pekne "vypotila".
6. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom,
7. pridáme múku,
8. kryštálový cukor,
9. prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.
10. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.
11. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a
12. navrch dáme nakrájanú rebarboru.
13. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ...
14. ... ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".
15. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. No a potom už treba len počkať, až koláč vychladne.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TARATOR - osviežujúca studená polievka na horúce dni | Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý | Tvarohovo - ovocný koláč >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 22 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2 další >>
angelika d. (gemini) ID 4205, mimibazar.sk/gemini (26.6.2014, 16:58)
ahojte,
ja robim bez drobenky a aj tak chuti. len so skoricovym cukrom. jedia ho aj deti, ktore kolace velmi nemusia. dnes ho piekli ony za mojej pomoci. je teraz rebarbora v lidl a zlacnena. ja davam tiez do mensieho plechu, aby bol vyssi. akurat dievcata pri neuspesnych deleniach vajec minule vsetky
ODPOVĚDĚT
alexandra k. (saskak) ID 10055 (10.4.2014, 19:39)
Božský je
ODPOVĚDĚT
Lenka D. (Lenuliatko24) ID 112938, mimibazar.sk/lenuliatko24 (8.6.2013, 12:54)
práve som ho dopiekla je božskýýýýýýýýýýý som zvedavá koľko ho zostane do večera Postup super, obrázky super ...proste na jednotku, chválim veľmi a ďakujem. Som rada, že som si vybrala receptík práve od Teba
ODPOVĚDĚT
Lenka T. (malalenka) ID 191465 (3.6.2013, 12:35)
Vyyyyborny nestihol ani vychladnut a bolo po nom , vybrala som si ho z vela receptikov rebarborovych a nelutujem naozaj stoji za to. urcite budem dalej len a len odporucat.
ODPOVĚDĚT
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.5.2013, 12:33)
Skvelý
ODPOVĚDĚT
Michaela M. (Corinne) ID 97733 (20.5.2013, 10:35)
Včera som vyskúšala tento koláč a vyšiel úžasne, robila som ho v menšom plechu a bol vyšší, ale nabudúce možno zase vyskúšam v klasickom plechu, bude síce nižší, ale dúfam, že tak isto chutný. Odporúčam tento receptík, platí sa vyskúšať. Rebarbora je úžasná!
ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (sangria) ID 196153 (9.9.2012, 17:11)
Prave ho peciem, tak som zvedava. Chcela by som poprosit, ci by bolo mozne prevazit obsah hrnceka a uvies gramaz. Dakujem. zS
ODPOVĚDĚT
silvia b. (silvia75) ID 101388 (24.6.2012, 12:44)
ODPOVĚDĚT
Silvia R. (Silvusa253) ID 241985 (30.4.2012, 10:18)
Tento koláč som si vybrala zo širokej ponuky rebarborových koláčov a musím povedať, že je skutočne výborný. Podľa komentárov som vedela, že cesta bude menej, tak som použila menší plech. Tento týždeň ho určite urobím znova (rebarbora v záhrade veselo rastie) , ale popridávam suroviny tak, aby ho bolo dosť na väčší plech, pretože je skutočne fantastický a neodolateľný. Chutil dokonca deťom, ktoré ovocné koláče veľmi nemusia. Ešte raz vďaka za recept
ODPOVĚDĚT
Zuzana O. (zedou) ID 206022 (4.7.2011, 15:24)
Dnes ráno som ho piekla,pol plechu padlo doooo štvrť hodinky vynikajúúúci
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:18)
Super, mám radosť, ďakujem za komentár.
ODPOVĚDĚT
Monika K. (komonika) ID 11622, mimibazar.sk/komonika (5.6.2011, 14:37)
Dobry den, dakujem za receptik Prave som ochutnala
Kolacik je vyborny, ja som namiesto bielych jogurtov, ktore som nemala, dala kyslu smotanu
MNAM- uz viem co s tolkou rebarborou v zahradke.
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:13)
Som rada, že koláčik chutí. Je super, že si recepty upravujeme a vylepšujeme podľa seba a niekedy aj podľa toho, "čo dom dá".
ODPOVĚDĚT
Petra G. (Petula9) ID 146236 (4.6.2011, 17:57)
Dnes som piekla váš koláčik a je skvelý, cesto je fantastické! Pridala som k rebarbore aj tvaroh, lebo som jej mala tak pobiednejšie, a je super! ďakujeme za receptík!
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2011, 18:10)
Ďakujem za komentár. Teším sa! Tvaroh máme radi, nabudúce ho pridám aj ja.
ODPOVĚDĚT
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 13:58)
koláčik dopadol výborne ,bol plechu je už fuč ,len čo by som u neho prijala je to,keby bol o trochu vyšší
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (30.5.2010, 18:41)
Som rada, že chutí. Je to nižší koláč, čo už, aspoň sa ho zje menej. Alebo nie?
ODPOVĚDĚT
Bronislava S. (lentilkabj) ID 148195 (30.5.2010, 8:39)
práve šúpem rebarboru na tento koláčik,tak som zvedavá ako to dopadne
určite sa ešte dnes ozvem aký bol
ODPOVĚDĚT
Miroslava H. (Adiola) ID 14462 (21.5.2010, 18:48)
Milá Ela,
koláčik sme robili pred týždňom, bol krásny dierkavý a výborný.
Polovička skončila na návšteve, a len tak tiekli slinky, že ho nebolo viac . Dnes robíme druhý krát, znovu na návštevu.
Ďakujeme, za výborný recept. .....
Mirka s rodinou.
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.5.2010, 22:02)
Mirka, nie je zač. Som rada, že koláčik chutil. Aj ja som ho tento rok už piekla - konečne. Je osviežujúci a tá drobenka navrchu urobí svoje...
ODPOVĚDĚT
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.4.2010, 17:23)
A už dostať kúpiť rebarboru. Inak krásne nafotený postup.
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (26.4.2010, 17:01)
Ďakujem Anka. Musím sa v obchode lepšie pozerať, tento rok som ju ešte nevidela.
ODPOVĚDĚT
Monika C. (momma) ID 64412, mimibazar.sk/momma (24.4.2010, 14:54)
ahoj, ako dam pozor, aby s arebarbora nespalila? vyberiem polosurovy kolac? )
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (24.4.2010, 17:10)
Hmmm , aj to je riešenie, ale lepšie by bolo koláč v prípade ohrozenia rebarbory prikryť alobalom, nie?
ODPOVĚDĚT
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (5.9.2009, 13:05)
uz som davno nemala rebarborovy kolacik... tesim sa, kym sa upecie.
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.9.2009, 21:22)
Ja som ho tento rok ešte nerobila.
ODPOVĚDĚT
Erika P. (babulina21) ID 59418 (19.5.2009, 15:37)
uz sa pecie som veeelmi zvedava ,ako to dopadne
ODPOVĚDĚT
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.5.2009, 20:11)
Aj ja som zvedavá.
ODPOVĚDĚT
Adam D. (Adam144) ID 35983 (25.5.2008, 12:20)
skusime a povieme ci chutilo
ODPOVĚDĚT
Celkem: 22 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2 další >>