Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Rebarborový koláč s mriežkou z tvarohu
[ recept č. 27096 zo dňa 16.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica umu, 6 lyžíc oleja, 1/8 l vody, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Okrem toho 3 -4 dlhé stvoly rebarbory, 3-4 lyžice práškového cukru. Na mriežku: 250 g tvarohu z alobalu alebo vaničky, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy.
POSTUP PRÍPRAVY
Očistíme rebarboru a nakrájame ju na plátky - asi 3 mm hrubé. Tvaroh vyšľaháme, máličko rozriedime mliekom, pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne vymiešame. Všetky suroviny na cesto dôkladne vyšľaháme - z vajíčok použijeme len žĺtka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na koniec zamiešame do cesta.. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom, môžeme pridať aj vanilkový. Na vrch ozdobne do mriežok nastriekame tvaroh. Dáme piecť - ja som piekla na 180 C.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Mriežka mohla byť aj krajšia, ale akosi sa mi ju lepšie nepodarilo nastriekať |
![]() |
Koláčik nakrájame a môžeme pocukrovať |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (17.5.2010, 12:37) |
mňam, ďalší rebarborový, tie by som ochutnala všetky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.5.2010, 20:04) |
aj my rebarborové koláčiky máme radi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 6:33) |
Rebarboru mám,na chalupe vyskúšam,máš ho zaujímavý,potom sa pochválim,čau a pekný upršaný deň. a dážd si odmyslí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.5.2010, 8:45) |
Melanka, upršaný veru bol a aj dnes u nás lialo ako z krhly, do práce som prišla neskoro, čo sme na Bielej hore dlho stáli pre popadané stromy a koláčik som ani neochutnala, lebo mi ho ihneď zjedli, takže snáď budeš spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |