. .. .. .. .. .. .
. .

Originál HARLEKÝN - RECEPT 14411

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 18244 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)


Originál HARLEKÝN


[ recept č. 14411 zo dňa  ]


Originál HARLEKÝN


POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-))) Ingrediencie: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

I. deň Čokoládový krém: mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť).
Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu.
Šľahačkový krém: Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok.
3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky.
II. deň Bielky vymiešame s cukrom do peny.
Pridáme žĺtky...
...pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (ja som dala papier na pečenie a vydaril sa rovnako) zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ešte teplý potrieme lekvárom.
Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol) a krém natrieme na cesto.
Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém.
Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre Matúša | Originál HARLEKÝN | Knedla parená >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Mária K. (oriešok) ID 69457 (12.4.2014, 11:23)
Koláč sa mi vôbec nepodaril.Korpus bol nízky a krémy úplne riedke aj keď boli v chladničke 24 hod.Dala som do krémov želatínu,takže uvidím čo z toho bude.Možno pôjde aj do koša. (N)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:17)
Aj moje kremy boli vodave po tolkych hodinach,ale pekne sa dali vyslahat.staci len trpezlivost
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (26.4.2013, 9:17)
no tak som ho aj ja urobila a napriek vsetkemu sa mi asi podaril kremy sa podarili vyslahat uplne normalne cesto je sice tenke ale uvidim co kolegyne nan povedia al ekremy chutili uzasne (Y) ,-)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (26.4.2013, 18:03)
Ako reagovali kolegyne...chutilo im (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (24.4.2013, 21:36)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.4.2013, 20:05)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 18:07)
a este jedna pre blbca ako som ja po navrstveni kremov sa da aj hned konzumovat ci sa musi este chladit? prosim ak tu niektora ste poradte chcem ho robit kolegyniam na piatok do prace a neviem ci kremy uz dnes ci zajtra a piatok rano uz len upiect a navrstvit ci radsej zajtra upiect na komplet a nehat este v chlade
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 24.4.2013, 20:32)
Zuzanka, ja ho zvyknem robiť tak, že večer si upečiem cesto a pripravím krémy...cesto si odložím tak, aby mi neuschlo a krémy si nechám vychladnúť a potom dám na noc do chladničky...no a ráno si už len vyšľahám do tuha a natieram- to už trvá krátko ^o)...a tak šup s ním na chvíľku do chladničky ...a následne utekať za kolegyňami ,-) Nikdy som ho nerobila tak, žeby som ho mala komplet hotový večer a podávala niekedy na ďalší deň popoludní ...ráno dokončím a hneď aj (zajic) (C) Dúfam, že sa Ti vydarí...ja nerobím podľa tohto receptu, ale zakaždým je vynikajúci /cesto neviem či je totožné s týmto, ale plnky áno/...tak dúfam, že vám bude chutiť (L)
a čo sa týka pečenia, tak si nahrej rúru na 175 -180 stupňov a čas - to záleží od toho akú rúru máš...cesto si odsleduj :) 15-20 min- to je orientačne (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (25.4.2013, 20:44)
a mozem este poprosit o recept na to vase cesto? ked uz otravujem ,-)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (25.4.2013, 19:23)
dakujem pekne za rady...mam upecene odlozene a zajtra teda vyslaham kremy dufam ze im nebude vadit ze su v chladnicke dlhsie...no co uz....ked ja sa neviem nic dovtipit ,-)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:48)
este otazocka piect na kolko stupnov a cas asi cca???
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (24.4.2013, 17:36)
mňam.ukladám,urobím... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:02)
dievcata tie ktore ste ho robili poradte mi s tou bielou cokoladou na co tam je a kolko akej treba
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.4.2013, 17:22)
Ahoj Zuzanka, dúfam, že sa autorka receptu neurazí, že Ti odpovedám ja *-) neviem, asi si zle prečítala ingrediencie, lebo biela čokoláda sa tu nikde nepridáva :-$....a čo sa týka tej dobrej mliečnej čokolády, tak ňou si ozdobíš uhladený vrch koláčika...nastrúhaš si ju a hotovo...a akú mliečnu si vyberieš- to je na Tebe (L) ...napr. v Lidli majú dobre a lacné mliečne čokolády ,-)
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:40)
Marta diki myslela som ze je to sucast bieleho kremu lebo v potrebnych prisadach uplne navrchu je to pri tom bielom kreme tak som nevedela ze ci bielu cokoladu mam este rozpustit do bieleho teda slahackoveho kremu. ale diki za vysvetlenie som rada ze mi niekto poradil dnes chcem robit kremy a nevedela som sa pohnut co s tym.Dufam ze kolegyne potesim s tym co sa mi podari...
ODPOVEDAŤ
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 16:47)
k comu je ta dobra mliecna cokolada v slahackovom kreme v postupe mi chyba a aj jej pripadne mnozstvo????/a este aka je to dobra mliecna cokolada znacku chcem vediet/chcem ho spravit teda skusit a s tou cokoladou som zostala zmetena
dik za vysvetlenie
ODPOVEDAŤ
Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:25)
Tam mala byt urcite bodka za surkami.mliecnu coko myslela na postruhanie,kedze tam pise OKREM TOHO a zacinala to velkym pismenom.ja sa to aspon tak dovtipila
ODPOVEDAŤ
Margita B. (gitara1) ID 78707 (13.1.2013, 11:13)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (agatka) ID 1434, mimibazar.sk/agatka (31.12.2012, 14:06)
Ja som ho robila vcera podla Vaseho receptu, je FANTASTICKY...., vsetko fungovalo.., krem sa vymiesal aj bez stuzovaca a velmi rychlo, pouzila som kvalitne plnotucne biomlieko (Y) (Y) (Y) ...Dcera sa ho nevie dojest... (jidlo) (jidlo) (jidlo) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.4.2012, 21:01)
|:o) |:o)vyskušam, hhadam sa podari, ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (16.7.2011, 10:38)
Vyskúšajte iný recept - Harlekýn, ten je výborný a zaručene sa vydarí.
ODPOVEDAŤ
Ľudmila M. (mlyn16) ID 90396 (16.7.2011, 10:09)
Dnes som robila tento zákusok. Hnedý krém takmer hneď v šľahači stuhol (istila som ztužovačom), avšak bielemu krému nepomohol ani ztužovač. Poslednou záchranou bola želatína. Dve odmerky (zo sunáru) som rozpustila v troche vody, zamiešala do masy a za chvíľu bol krém tuhý. Zákusok je pripravený pre hostí.
ODPOVEDAŤ
Zuzana A. (dina02) ID 52407, mimibazar.sk/dina02 (25.5.2011, 21:33)
+o( koláčik sa ani mne nepodaril :-S Nestuhol mi ani jeden krém :-@ tak som už korpus ani nerobila 8o|
ODPOVEDAŤ
Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:27)
Ani mne nestuhol ani jeden.ale vyslahat sa daju pekne.rucnym mixerom to trva svinsky dlho xD ale v robote je to rychlo.
ODPOVEDAŤ
sona s. (rieka) ID 107726 (14.5.2011, 13:34)
je potrebne aby stal az 24 hod. ? nestaci cez noc?
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (7.11.2010, 18:41)
:-)Tak po niekoľkých pokusoch,som (^)ako tak polepila ,-) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752858 ,-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.11.2010, 13:10)
:-S :-@ (6)celé zle :´( :´( :´(Korpusu bolo strašne málinko,aj keď som ho robila do väčšej tortovej formy :^)Keby som to robila na plech,ako ty *-) *-)A II.plnka?Tuk mi vždy stuhol na vrchu a tým pádom sa to nedalo vymiešať 8o|Aj som to zohriala,ale znova mi to na vrchu ztuhlo 8-|.Tmavý krém sem tiež musela ohrievať a to som ho robila z plnotuč.krému :-S Ozaj neviem,kde som urobila chyby :´(
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (22.12.2010, 18:02)
to že stuhla plnka navrchu, to nevadí, keď to hodíš do mixéra, tak sa ti to určite rozmieša ... je to trošku makačka, ale výsledok je fantastický
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (3.11.2010, 0:32)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic)vyzerá výborne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Myslíš Alenka,že by som ho mohla urobiť aj do tortovej formy *-) *-)?
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (22.5.2009, 17:01)
(P) (P) (P) (P) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (22.5.2009, 17:31)
áno, áno, už sa fotí, ale dnes som len krém spravila, vyčkaj do zajtra (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (22.5.2009, 18:45)
na tu (P) sa už aj ja teším
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu