Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)
Originál HARLEKÝN
[ recept č. 14411 zo dňa 22.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Toto je úplne úžasný lahodný koláč, na spôsob parížskych kociek. Je trošku náročný, lebo sa pripravuje 2 dni, ale stojí to za to urobiť si ho. Už aj s fotkami. Vydaril sa mi perfektne a je lahodný, lepší ako šľahačka :-)))
Ingrediencie:
5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, lekvár na potretie cesta
Čokoládový krém: 2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla
Šľahačkový krém: 1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery
Okrem toho dobrá mliečna čokoláda.
POSTUP PRÍPRAVY
fotky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
I. deň
Čokoládový krém:
mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). |
|
Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. |
|
Šľahačkový krém:
Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok. |
|
3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky. |
|
II. deň
Bielky vymiešame s cukrom do peny. |
|
Pridáme žĺtky... |
|
...pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku. |
|
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (ja som dala papier na pečenie a vydaril sa rovnako) zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre. |
|
Ešte teplý potrieme lekvárom. |
|
Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol) a krém natrieme na cesto. |
|
Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém. |
|
Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Mária K. (oriešok) ID 69457 (12.4.2014, 11:23) |
Koláč sa mi vôbec nepodaril.Korpus bol nízky a krémy úplne riedke aj keď boli v chladničke 24 hod.Dala som do krémov želatínu,takže uvidím čo z toho bude.Možno pôjde aj do koša. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:17) |
Aj moje kremy boli vodave po tolkych hodinach,ale pekne sa dali vyslahat.staci len trpezlivost |
ODPOVEDAŤ |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (26.4.2013, 9:17) |
no tak som ho aj ja urobila a napriek vsetkemu sa mi asi podaril kremy sa podarili vyslahat uplne normalne cesto je sice tenke ale uvidim co kolegyne nan povedia al ekremy chutili uzasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (26.4.2013, 18:03) |
Ako reagovali kolegyne...chutilo im |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (24.4.2013, 21:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.4.2013, 20:05) |
|
ODPOVEDAŤ |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 18:07) |
a este jedna pre blbca ako som ja po navrstveni kremov sa da aj hned konzumovat ci sa musi este chladit? prosim ak tu niektora ste poradte chcem ho robit kolegyniam na piatok do prace a neviem ci kremy uz dnes ci zajtra a piatok rano uz len upiect a navrstvit ci radsej zajtra upiect na komplet a nehat este v chlade |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (upravené 24.4.2013, 20:32) |
Zuzanka, ja ho zvyknem robiť tak, že večer si upečiem cesto a pripravím krémy...cesto si odložím tak, aby mi neuschlo a krémy si nechám vychladnúť a potom dám na noc do chladničky...no a ráno si už len vyšľahám do tuha a natieram- to už trvá krátko ...a tak šup s ním na chvíľku do chladničky ...a následne utekať za kolegyňami Nikdy som ho nerobila tak, žeby som ho mala komplet hotový večer a podávala niekedy na ďalší deň popoludní ...ráno dokončím a hneď aj Dúfam, že sa Ti vydarí...ja nerobím podľa tohto receptu, ale zakaždým je vynikajúci /cesto neviem či je totožné s týmto, ale plnky áno/...tak dúfam, že vám bude chutiť a čo sa týka pečenia, tak si nahrej rúru na 175 -180 stupňov a čas - to záleží od toho akú rúru máš...cesto si odsleduj 15-20 min- to je orientačne |
ODPOVEDAŤ |
| | zuzana m. (zuzica) ID 6126 (25.4.2013, 20:44) |
a mozem este poprosit o recept na to vase cesto? ked uz otravujem |
ODPOVEDAŤ |
| | zuzana m. (zuzica) ID 6126 (25.4.2013, 19:23) |
dakujem pekne za rady...mam upecene odlozene a zajtra teda vyslaham kremy dufam ze im nebude vadit ze su v chladnicke dlhsie...no co uz....ked ja sa neviem nic dovtipit |
ODPOVEDAŤ |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:48) |
este otazocka piect na kolko stupnov a cas asi cca??? |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (24.4.2013, 17:36) |
mňam.ukladám,urobím... |
ODPOVEDAŤ |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:02) |
dievcata tie ktore ste ho robili poradte mi s tou bielou cokoladou na co tam je a kolko akej treba |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.4.2013, 17:22) |
Ahoj Zuzanka, dúfam, že sa autorka receptu neurazí, že Ti odpovedám ja neviem, asi si zle prečítala ingrediencie, lebo biela čokoláda sa tu nikde nepridáva ....a čo sa týka tej dobrej mliečnej čokolády, tak ňou si ozdobíš uhladený vrch koláčika...nastrúhaš si ju a hotovo...a akú mliečnu si vyberieš- to je na Tebe ...napr. v Lidli majú dobre a lacné mliečne čokolády |
ODPOVEDAŤ |
| | zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 17:40) |
Marta diki myslela som ze je to sucast bieleho kremu lebo v potrebnych prisadach uplne navrchu je to pri tom bielom kreme tak som nevedela ze ci bielu cokoladu mam este rozpustit do bieleho teda slahackoveho kremu. ale diki za vysvetlenie som rada ze mi niekto poradil dnes chcem robit kremy a nevedela som sa pohnut co s tym.Dufam ze kolegyne potesim s tym co sa mi podari... |
ODPOVEDAŤ |
zuzana m. (zuzica) ID 6126 (24.4.2013, 16:47) |
k comu je ta dobra mliecna cokolada v slahackovom kreme v postupe mi chyba a aj jej pripadne mnozstvo????/a este aka je to dobra mliecna cokolada znacku chcem vediet/chcem ho spravit teda skusit a s tou cokoladou som zostala zmetena dik za vysvetlenie |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:25) |
Tam mala byt urcite bodka za surkami.mliecnu coko myslela na postruhanie,kedze tam pise OKREM TOHO a zacinala to velkym pismenom.ja sa to aspon tak dovtipila |
ODPOVEDAŤ |
Margita B. (gitara1) ID 78707 (13.1.2013, 11:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana N. (agatka) ID 1434, mimibazar.sk/agatka (31.12.2012, 14:06) |
Ja som ho robila vcera podla Vaseho receptu, je FANTASTICKY...., vsetko fungovalo.., krem sa vymiesal aj bez stuzovaca a velmi rychlo, pouzila som kvalitne plnotucne biomlieko ...Dcera sa ho nevie dojest... |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.4.2012, 21:01) |
vyskušam, hhadam sa podari, |
ODPOVEDAŤ |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (16.7.2011, 10:38) |
Vyskúšajte iný recept - Harlekýn, ten je výborný a zaručene sa vydarí. |
ODPOVEDAŤ |
Ľudmila M. (mlyn16) ID 90396 (16.7.2011, 10:09) |
Dnes som robila tento zákusok. Hnedý krém takmer hneď v šľahači stuhol (istila som ztužovačom), avšak bielemu krému nepomohol ani ztužovač. Poslednou záchranou bola želatína. Dve odmerky (zo sunáru) som rozpustila v troche vody, zamiešala do masy a za chvíľu bol krém tuhý. Zákusok je pripravený pre hostí. |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana A. (dina02) ID 52407, mimibazar.sk/dina02 (25.5.2011, 21:33) |
koláčik sa ani mne nepodaril Nestuhol mi ani jeden krém tak som už korpus ani nerobila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (liliana118) ID 297334 (20.1.2021, 22:27) |
Ani mne nestuhol ani jeden.ale vyslahat sa daju pekne.rucnym mixerom to trva svinsky dlho xD ale v robote je to rychlo. |
ODPOVEDAŤ |
sona s. (rieka) ID 107726 (14.5.2011, 13:34) |
je potrebne aby stal az 24 hod. ? nestaci cez noc? |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.11.2010, 13:10) |
celé zle Korpusu bolo strašne málinko,aj keď som ho robila do väčšej tortovej formy Keby som to robila na plech,ako ty A II.plnka?Tuk mi vždy stuhol na vrchu a tým pádom sa to nedalo vymiešať Aj som to zohriala,ale znova mi to na vrchu ztuhlo .Tmavý krém sem tiež musela ohrievať a to som ho robila z plnotuč.krému Ozaj neviem,kde som urobila chyby |
ODPOVEDAŤ |
| | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (22.12.2010, 18:02) |
to že stuhla plnka navrchu, to nevadí, keď to hodíš do mixéra, tak sa ti to určite rozmieša ... je to trošku makačka, ale výsledok je fantastický |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (3.11.2010, 0:32) |
vyzerá výborne Myslíš Alenka,že by som ho mohla urobiť aj do tortovej formy ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (22.5.2009, 17:31) |
áno, áno, už sa fotí, ale dnes som len krém spravila, vyčkaj do zajtra |
ODPOVEDAŤ |
| | | hana h. (hankazk) ID 90615 (22.5.2009, 18:45) |
na tu sa už aj ja teším |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |