. .. .. .. .. .. .
. .

ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak - RECEPT 8739

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 3078 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak


[ recept č. 8739 zo dňa  ]


ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak


POTREBNÉ PRÍSADY

tento zákusok má fantastický vanilkový krém, baby. a vrstvu orechovej plnky, mňam :-)))) a šľahačku :-) takže: NA CESTO: 6 bielkov, štipka soli, 300g práškového cukru. NA NÁPLŇ: 6 žĺtkov, 70g práškového cukru, 40g preosiatej hladkej múky, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 250g zmäknutého masla, ďalších 150g práškového cukru, 200g mletých vlašských orechov, 1 balíček šľahačky v prášku, 125ml mlieka, NA POTRETIE: 250ml smotany na šľahanie, 1 stužovač, EŠTE POTREBUJEME: 2 plechy na pečenie, tortovú formu s priemerom 26cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko

POSTUP PRÍPRAVY

dnes som stihla aj nejaké foto :-DDD

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na prípravu cesta ušľaháme z bielkov, cukru a soli tuhý sneh. sneh naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom. na plechy vyložené papierom nastriekame dva korpusy - jeden s priemerom 26cm, z cca 2/3 bielkovej hmoty a zo zvyšku druhý, na tvare nezáleží, lebo ho budeme lámať :-). plechy umiestnime hore a dolu do rúry predhriatej na 100 stupňov a pečieme ( alebo sušíme...? ). bude to trvať dlhšie, mne skoro tri hodky, ide o to, aby sa bielkové korpusy bez poškodenia odlepili od papiera. ak máme dosť času, necháme ich dosušiť cez noc v polootvorenej vypnutej rúre. a ak nie ( môj prípad ), tak potom pokračujeme :-)))
pripravíme si krém. zmiešame žĺtky, práškový cukor, múku a zlatý klas. prilejeme mlieko a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne.za častého miešania necháme vychladnúť.
maslo a práškový cukor ( tých 150g ) vyšľaháme do peny. do maslovej hmoty postupne po častiach zašľaháme pudingový krém.
do polovice vzniknutého krému zamiešame mleté orechy.
okolo snehového korpusu umiestnime okraj tortovej formy, nanesieme orechový krém a uhladíme. šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu a zmiešame so zvyšným krémom - ten je fantastický, vôbec nie mastný, degustovala som každú chvíľu, ach jaj.... no a čo sme nespažrošili, natrieme na orechovú náplň a zarovnáme. tortu uložíme do chladničky na jednu hodku ( túto podmienku som nesplnila, časovo nevyšlo :-( )
smotanu na šľahanie ušľaháme so stužovačom, šľahačkou potrieme vrch aj boky torty. dáme na dve hodiny do chladničky ( tiež som nedodržala, lebo to by vychádzalo na tretiu hodinu v noci :-DDD ) tu som sfotila, ako zvonku vyzerajú jednotlivé vrstvičky :-)
druhý korpus nalámeme na malé kúsky...
...a posypeme nimi tortu - i toť vsjo :-D
a takto to vyzerá na reze, koláčik chutí podobne ako laskonka...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Dlho cerstvy a chrumkavy chlebik 1500g | ĽADOVEC alebo penová torta trochu inak | Ananásový Fizz >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (18.1.2014, 22:55)
pomaskrtili sme si, az nam bolo nevolno :-p
myslim si, ze bielkove cesto sa ani nemusi na papier nastriekat, islo by to aj lyzicou, co myslite? ale zas ten druhy plat som nechcela lamat, tak som urobila na papier take pusinky a nimi ozdobila vrch torty :-)
do slahackoveho kremu nabuduce musim pouzit aj stuzovac, lebo mi to trocha padalo, ale (^) uspech
DAKUJEM!
ODPOVEDAŤ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (31.7.2011, 8:57)
ako to ze som ja totoprehliadla moja mamka miluje laskonky najblizsie urcite urobim na jej narodeniny ale ja si urcite najdem aj skorsi dovod ,-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (1.8.2011, 18:57)
:-D :-D :-D to je jedno, hlavne, že si to nakoniec našla ^o) držím palce, nech sa vydarí (Y) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (30.7.2011, 22:01)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (31.7.2011, 22:37)
aj podla mna ,-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Andrea U. (adudu) ID 167992, mimibazar.sk/adudu (23.7.2011, 13:20)
Ahoj, chcela som sa opytat, ci vlastne tortu ked si spravim vecer, nebude vadit, ze potom sa bude papat az na druhy den poobede? Ci je lepsie si ju spravit doobeda? A na tie dve hodky do chladnicky...krem vydrzi, ale ci ten korpus nejak nezvlhne a nebude sa dat torta potom dobre krajat?
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (30.7.2011, 21:14)
Ahoj, poslednýkrát, keď som ju robila, potrebovala som ju do práce tiež na poobedie (14,00 hod.) a urobila som ju večer, len tie omrvinky navrch som dávala až pred podávaním - a nemám pocit, že jej to nejako ublížilo :-) len dlhšie už by asi nemala stáť, ona je chuťovo stále fajn, ale po tých dvoch nociach, čo som raz mala zvyšok v chladničke, už stratila svoju krehkosť... Ale nám to nebránilo v tom, aby sme ju spráskali do poslednej omrvinky ,-) (zajic)
andrejka, ospravedlňujem sa, že sa ozývam až tak neskoro, ale až teraz som si všimla odkaz... :-| (F)
ODPOVEDAŤ
Andrea U. (andula30) ID 29352 (27.4.2009, 21:15)
A som mozno blba ale nad parou *-)alebo nie? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (27.4.2009, 21:28)
andrejka, ja som neslahala nad parou :^) ale podla mna kludne mozes, bude tuhsi... :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea U. (andula30) ID 29352 (27.4.2009, 12:45)
Juli a to cesto miesas ako na penovu nad parou do nemoty? :-$kolko?
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (27.4.2009, 21:01)
:-D :-D :-D :-D aaaale nie, len dovtedy, kym sa ti neurobi dobry pevny sneh, co drzi tvar - a potom este minutku ^o) (Y) ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (19.3.2009, 10:35)
Ja som tuto tortu robila nasim na narodky a mozem povedat ze mala velikansky uspech |:o) |:o) |:o)
a nie ze sme ju zjedli ale sme ju celu zozrali!!! (zajic) (zajic) (zajic)
mama len vzdychala ze co je v tej plnke a co v tej druhej no proste dokonala chut (dance) (dance) (dance)
urcite treba vyskusat!!!
Katarina
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.3.2009, 20:08)
to sa naozaj tesim, ze nielen mne tato torta hrozne chuti (zajic) ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (18.2.2009, 9:55)
Chcem sa spytat,baby ktore ste to robili..chcela by som ju urobit na sobotu a neviem či je lepšie ju urobit v piatok alebo rovno na oslavu v sobotu..dakujem
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (18.2.2009, 18:00)
marti, urcite je lepsie urobit ju cerstvu (Y) bielkovy korpus by mohol trosku navlhnut a uz by to nebolo take krehucke :-| drzim palce, nech sa podari (hello)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (5.1.2009, 19:27)
dievcence, ktore ste to uz robili - naozaj sa to pecie az 3 hodiny pri 100 stupoch? a pri otvoorenej ci zavretej rure? dik
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (11.1.2009, 15:39)
dani, ono to trva dlhsie preto, ze to nepecies, ale len susis pri nizkej teplote, ako napr. pusinky. mozes to robit aj pri otvorenej ( bude to trvat trochu dlhsie ), aj pri zavretej rure. sama si svoju ruru najlepsie poznas, ak ma sklony rychlo kolac pripalit, volila by som radsej otvorenu. ak nie, kludne sus pri zatvorenej :-)
to, ze je korpus uz dostatocne presuseny, zistis podla toho, ze sa bez problemov odlepi od papiera na pecenie (Y) len pozor, ziadna nasilna manipulacia, lebo je krehky, aby sa nezlomil (^)
ale neboj sa, vobec to nie je tazke, je len minimalna sanca, ze by si nieco pokazila ;-) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína Č. (katkaac) ID 565, mimibazar.sk/katkaac (31.12.2008, 18:10)
Tak tento som dnes spravila svokre k 60...tak dúfam,že bude chutiť a že sa jej bude páčiť...už sa neho teším..mňam...a ďakujem za super recept... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (10.1.2009, 19:56)
katka, dufam, ze chutila :-$ (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (25.11.2008, 8:54)
:-o :-o tak to je bomba (clamp) Juli ty si šikovnica 8o| 8o| snáď raz to odskúšam, neviem či sa mi to podarí, ja som neschopná v tomto 8-| (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (27.11.2008, 19:05)
silvi, ano, je to bomba - kaloricka (zajic) ;-) ;-) ;-) a vobec sa nemusis obavat, nie je na tom velmi co skazit (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (20.11.2008, 7:54)
Vyzerá super to má asi takú chuť ako laskonky tie som sto rokov nejedla aj by som si dala :-p (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (23.11.2008, 16:49)
ano, podobne ako laskonky, len ten vanilkovy krem to neskutocne zjemnuje (Y) (zajic) ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (tortykat) ID 50254 (19.11.2008, 22:47)
Juli ty si riadna šikovnica (clamp) (clamp)..už som si to uložila..pri najbližšej príležitosti vyskúšam (zajic)vyzerá to perfektne (zajic)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (22.11.2008, 10:47)
...nech z toho tvojho pecenia ma nieco aj tvoja rodina ;-) ;-) ;-)
vcera som zase pocula ody na chut jednej tvojej svadobnej torty (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Olga C. (Init) ID 46563 (17.11.2008, 18:07)
Jé, to vypadá luxusně, hned ukládám a určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (20.11.2008, 18:03)
oli, no to som zvedava, co na to povie taka pekarka, ako si ty (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (17.11.2008, 16:26)
vyzerá to super, ja si z toho možno "vycucnem" len krém, tiež sa chystám na tortu... môže ísť do krému aj menej ako 6 žĺtkov??? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.11.2008, 21:47)
leni, myslim, ze jedno- dve zltka by sa dali ozeliet... neviem, ci viac by sa nepodpisalo na konzistencii kremu, ci by nebol potom prilis riedky *-)
ked vyskusas, daj vediet, presne taky umysel s tym kremom som mala aj ja ^o) ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.11.2008, 11:43)
(zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (19.11.2008, 21:45)
;-) ;-) ;-) :-p (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.11.2008, 10:06)
No Julka, za túto (^) si zaslúžiš moju poklonu a že vraj nevieš piecť (^) ja by som túto zož... sama na posedenie, trochu mi pripomína moje rezané orechy, ale len použitými ingredienciami, takže chuť tejto super (^) si viem predstaviť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (18.11.2008, 21:49)
evka, ak si laskonkova, tak by ti toto urcite chutilo :-) evi, ved vidis, ze ja si vyberam torty v ramci svojich moznosti ;-) do niecoho specialnejsieho sa radsej nepustam :-p ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Radka Z. (ajoun) ID 60537 (17.11.2008, 9:59)
To je perfektní nápad (Y) (Y) (Y). Vypadá to moc hezky (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (18.11.2008, 19:54)
dakujem, radka (F) (L) ta torta ma taku " nedbalu eleganciu " (H) :-p ;-) ale tak to bolo aj na original obrazku - a jednoznacne je to jednoduchsie pre pekarku ^o) rozmyslala som, ze keby som to robila na nejaky slavnostny stol, nielen na nedelnajsie popoludnie, narobila by som zo snehu mini pusinky, prip. ine trosku zaujimavejsie tvary a vrch by tym padom vyzeral upravenejsi... *-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (17.11.2008, 9:33)
Julííííííííííííííííííííííí,mňáááááááááááááám,aka si ty šikulka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.11.2008, 21:30)
masi, tebe ako milovnicke orechov by to urcite chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (17.11.2008, 9:10)
skvelý nápad (Y) (Y) krásna tortička (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.11.2008, 21:28)
dakujem lucka (F) napad nie je moj, odkukala :-$ som ho z nejakeho receptarika dr.oetker, ale je skvely (Y) len pre tych, co nemaju radi prilis sladke, by som odporucala znizit davky cukru v plnke (I) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu