. .. .. .. .. .. .
. .

Moja úplne prvá prvotinka - RECEPT 7571

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 14068 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)


Moja úplne prvá prvotinka


[ recept č. 7571 zo dňa  ]


Moja úplne prvá prvotinka


POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, parížsky čokoládový krém, falošný marcipán a super kamoška luliky ID 9334

POSTUP PRÍPRAVY

vo štvrtok sme si upiekli korpus, uvarili krémik a vypracovali marcipán. v piatok sme vyšlahali krém, naplnili ním korpus a potiahli marcipánom a ozdobili a v sobotu sme oslavovali a všetko zjedli :-))))

KORPUS:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao

FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.

PARÍŽSKY KRÉM:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla
- všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

tak tuto sa lialo cesto na mramorový korpus
keď sa nám už korpus piekol, vypracovali sme si falošný marcipán
základný
a prifarbený
to už je upečený a prekrojený korpus...
natretý perfertným lekvárom zo žltých sliviek...
a na to krém...
a to už je natretá torta aj po bokoch, nachystaná na potiahnutie. teraz ju pekne odložíme do chladničky...
tu už máme vyvalkaný marcipán...
takto sme ho pekne položili na tortičku a poodkrajovali kraje...
čo nám zostalo, to sme pekne zastrčili pod tortu...
asi takto...
potom sa už začalo pracovať na ozdobkách...
ozdobky...
a ešte ozdobky...
a hotové ozdobky...
a začali sme ukladať na tortičku...
a nakoniec uviazali mašličku...
a potom takto pekne spapkali...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ? ? ? Hallouwen ???- Párty, Hry ... | Moja úplne prvá prvotinka | Práve dokončená na krstinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:35)
Príjemný dobrý deň.
Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ!
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (14.10.2011, 11:27)
Ahoj.
Chcem sa ťa opýtať, že ako si taký krém penový spravil? Lebo ja som presne robila podľa tvojho receptu túto tortu dcérke..a nejak mi tá plnka nevyšla..bola tmavá a rýchlo sa topila..to jak si robila nad parou,tak si všetko naraz dala a tak miešala?a ako dlho?alebo ako si to vlastne robila..Poraď mi. Keď si na druhý deň vybrala ten stuhnutý krém,tak hneď si ho vyšľahala?alebo keď zmekol?Lebo mne dosť stuhol v chladničke.. Ale ako chuťovo bola výborná tá torta.. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (19.3.2011, 17:42)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Svetlana J. (Šmucik) ID 78229 (28.1.2011, 13:25)
ahoj prosim ťa možem použit na marcipan aj mlieko z milk agra predajne ja mam to sušene červeny obal to je asi plnotučne vopred diki
ODPOVEDAŤ
Gabika F. (copka) ID 27398, mimibazar.sk/copka (27.10.2009, 15:21)
(Y) :-$ (Y) nádhera, v decembri má dcérka 10, tak chcem tiež urobiť takú nádheru, len neviem, či sa mi podarí *-), Ivanka, stačí mi marcipán na takúto tortu z množstva ako máš v recepte ?
ODPOVEDAŤ
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (upravené 9.1.2012, 12:50)
Ivanka (^) dopadla vyyyborne (Y) (Y) (Y),vsetkym moooc chutila,no a ten parizsky krem nema chybu,este raz velka vdaka (L) (L) (L)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (12.2.2009, 17:41)
Teším sa s tebou (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (marta96) ID 39599, mimibazar.sk/marta96 (2.11.2008, 8:01)
(Y) :-o (zajic) (clamp) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (10.11.2008, 8:57)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (Tatula) ID 28854 (9.10.2008, 13:37)
Ahojte, chystam sa piect svoju druhu tortu v zivote. Prva bola totalny nepodarok, ale to som este necitala recepty na MMB :-)
Dcerka o tyzden oslavuje 4 roky a ja uz 3 dni studujem recepty, nasavam rady, pikosky a finty - dufam, ze mi to pomoze. Vsetky torty su fantasticke (Y)
Mam otazocku: pod marcipan si dala parizsky slahackovy krem - nepokazilo ti to marcipan - zda sa mi, ze som kdesi zachytila, ze pod marcipan nie je dobre dat tvarohovy alebo slahackovy krem, lebo sa to moze zacat roztekat alebo cosi podobne. Ake mas ty skusenosti?
A prosim vas, to susene mlieko do marcipanu moze byt aj napr. dojcenske? Mame totiz 18 mes. konzumenta tohto mlieka a nechcem kupovat ine.
Vdaka. Tana
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (9.10.2008, 16:19)
Ahoj Táni, ja som tiež čítala o tom kréme, ale mne sa neroztekal. Ani pri prvej ani pri druhej tortičke. A s tým mliekom ti vážne neviem, vyskúšaj, možno sa bude dať použiť aj to (child4) potom daj vedieť ako to dopadlo. Držím pace, nech sa ti (^)podarí.
ODPOVEDAŤ
Katarína K. (katana) ID 41442 (8.10.2008, 21:42)
je neskutočne krásna!!veľmi obdivujem (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (9.10.2008, 16:00)
Ďakujéééém (L)
ODPOVEDAŤ
Olga C. (Init) ID 46563 (2.10.2008, 19:15)
Krásný a určitě moc jedlý dortíček (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (3.10.2008, 9:45)
tak to bol , zjedol sa hneď... (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (osiehniezdo) ID 46103 (2.10.2008, 9:34)
Krááásna (Y)
Aj ja sa chystam na moju prvotinku! Mohla by si mi napisat prosim recept na parizsky cokoladovy krem? Dakujem!
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (2.10.2008, 18:39)
Jasnééé
pridala som do postupu (L)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (1.10.2008, 21:18)
genialna,krasna (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (2.10.2008, 9:06)
(L)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Bublinka333) ID 61346 (1.10.2008, 10:56)
torta je krasna (Y)!! mam ale jednu otazku, neviete mi niekto poradit ako zafarbit marcipan na hnedo?mam iba zakladne praskove farby a ked som zafarbovala kakaom...bolo to slabo hnede..ja by som potrebovala potiahnut tortu tmavohnedym marcipanom. dakujem za radu! [A]
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (1.10.2008, 18:09)
Ahoj Martinka, ja som farbila kakaom a bolo to v pohode, tak ako vidno na fotkách. Ale dostať kúpiť hnedú aj gelovú farbu...
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (29.9.2008, 22:44)
Krásna, a určite výborná... (^) a môžeš aj na korpus receptík napísať? Ďakujééém.
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 23:11)
Jasnééé, pridala som do postupu... (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (29.9.2008, 11:33)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (^) |:o) (K) (L) (L) (L) (H)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 19:21)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (29.9.2008, 19:33)
(hello)

už mám objednávku na takúto istú tortičku ;-) (Y) :-) A taktiež sa tešíme na Barbinovskú pre Vikinku (K) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 19:50)
super, kto si objednal? (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (29.9.2008, 22:32)
Gabika :-)
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.9.2008, 11:30)
ako sa robí falosný marcipán.? to je z cukríkou:..?
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.9.2008, 11:29)
ako sa robí falosný marcipán.? to je z cukríkou:..?
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 19:20)
nie, to nie je z cukríkov... marcipán je z cukru, sušeného mlieka, medu a arómy, dole v komentároch je aj receptík... :-o
ODPOVEDAŤ
helena m. (helenka57) ID 36632 (28.9.2008, 20:22)
velmy pekna poprosila by som o recept na
falošny marcipan dakujem
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (28.9.2008, 23:19)
FALOŠNÝ MARCIPÁN:
6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
ODPOVEDAŤ
Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (28.9.2008, 16:17)
Peknučka,aj by som si dala (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (28.9.2008, 16:09)
tak tortičku som piekla podľa tejto fotečky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16533
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu