.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Jahodový džem
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
ZAVÁRANINY
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Jahodový džem
[8.6.2008]



POTREBNÉ PRÍSADY

jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok

POSTUP PRÍPRAVY

nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Jahody odstopkujem, umyjem a odvazim. Potom ich dam do hrnca a zasypem kr.cukrom, na 1kg jahod dam pol kg cukru a necham stat do druheho dna (ale to kludne mozte vynechat a varit dzem hned) ..........a bacha aby nikto nad tym nejedol, popripade neslintal, tak to radsej prikry cistou utierkou............ Medzitym jahody premiesam a tesne pred varenim ich popucim rukou, nemixujem, nech su tam aj vacsie kusky jahod.
Pridam zalirovaci prostriedok a dam varit. Pouzivam bud tento dzemfix, alebo gelfix a este som nasla dalsi od firmy HAAS quittin najradsej mam pomer 2:1 a aj tak skusam na tanierik ako je husty
...na kazdom je navod na pouzitie:)))
pocas varenia odoberiem penu a hned za horuca plnim do cistych poharov, zavriem a otočím na päť minut hore dnom
tu je vysledok a ak nechcete mat zalepene pohariky pri plneni kuknite na moj recept na marhulovy dzem +zlepsovak


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bravcove rezy s camembertom(encian) | Jahodový džem | Čerešňový džem >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra P. (petruska33) ID 194254 (16.6.2011, 19:20)
ODPOVĚDĚT
Dušan K. (Dus35) ID 148625, mimibazar.sk/dus35 (20.7.2010, 21:34)
Lucka, dnes som 1x varila marhuľový džem podľa tvojho receptu a super. Veľmi ďakujem !!!! Ešte musím nazbierať riadne poháriky na budúce džemovanie... všetko dobré Denisa
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (21.7.2010, 16:17)
Deniska, ďakujem, som rada že si spokojná
ODPOVĚDĚT
Jana M. (Šemetík) ID 100053 (11.6.2009, 11:43)
Prosím vás nevie niekto poradiť pri zaváraní jahôd? Aby neboli také v kope a veľmi mäkké. Dá sa tomu nejako zabrániť? Vopred ďakujem za radu. Jana
ODPOVĚDĚT
betka v. (betuska) ID 17025 (3.6.2009, 9:48)
Lucinka vcera som robila 1x v zivote dzemik podla tvojho receptu, je dnes robim druhe kolo. aj moja babka dokonca zirala co u nej nie je zvykom ta ofrfle vsetko co sa da
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (11.6.2009, 12:53)
Betka, no to už je čo povedať, keď aj babka zírala som veľmi rada, že sa darí Ďakujem a posielam
ODPOVĚDĚT
ANDREA G. (adika0108) ID 23370, mimibazar.sk/adika0108 (26.5.2009, 20:58)
..džemík je robili sme
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (26.5.2009, 21:33)
Supeeeer to sa tešííím Vďaka
ODPOVĚDĚT
Dana B. (tawa) ID 47716 (10.6.2008, 17:26)
Dobry den.Chcem sa opytat ci sa na pripravu marmelady da pouzit aj mrazene ovocie. diky za radu
ODPOVĚDĚT
Milada M. (markosko) ID 31422 (15.6.2008, 20:41)
Ja som to pred rokmi skúšala z mrazených jahôd a marmeláda bola fajn.Inak kečup varím jedine z mrazenych paradajok.Nikdy nemám čas robiť ho v čase sezóny paradajok a tak ich napracem do mrazáku a kečup robím trebárs aj po vianociach
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (17.6.2008, 20:31)
ja si tiez myslim, ze to nemoze uskodit, kludne aj z mrazenych, asi pustia viac stavy, ale vsak to je len dobre, ja to preto nechavam odstat cez noc
ODPOVĚDĚT
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (10.6.2008, 12:40)
ahoj, dnes som robila dzemik, vyzera mnam, mnam , tak dufam ze taky aj zostane a nepokazi sa mi , vdaka za sikovny receptik
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (10.6.2008, 17:14)
Zuzi, zatial sa mi nepokazil ani jeden, ja takto robim aj marhulovy aj broskynovy
ODPOVĚDĚT
Mária M. (marikjojo) ID 48315 (9.6.2008, 21:50)
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (10.6.2008, 17:15)
ODPOVĚDĚT
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (8.6.2008, 17:11)
super lucia, diky!
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (9.6.2008, 17:18)
Petra, rado sa stalo tak nech sa ti dari
ODPOVĚDĚT
Lenka N. (zelva) ID 963 (8.6.2008, 13:11)
paráda, ďakujem za receptík a chcem sa opýtať, odkiaľ máš také krásne viečka na poháre? Také s obrázkami zháňam a neviem sa dopátrať kde by som ich mohla kúpiť.
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (8.6.2008, 16:15)
mne ich zopár doniesla teta z Nemecka ale kúpila som také podobné aj v Lidli
ODPOVĚDĚT
františek r. (trisestri) ID 30284 (8.6.2008, 10:03)
je to poctiva klasika,kto by si trufol na menej klasicke doplnenie svojej komory v pripade ak mate vela jahod tak zopar tipov na jahodovy džem najdete aj tu,kedže toho roku chvalabohu uroda jahod je pekna http://mojerecepty.sk/marmelady.html
ODPOVĚDĚT
Lucia H. (gupka) ID 9968, mimibazar.sk/gupka (8.6.2008, 10:12)
jeeee parada, dik za link, to sa mi veeeelmi hodí
ODPOVĚDĚT