. .. .. .. .. .. .
. .

Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-) - RECEPT 53272

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-)


[ recept č. 53272 zo dňa  ]


Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

350g špaldovej múky, letnej vody podľa potreby cca 300-350ml, 1 PL olivového oleja, 1 KL sódy bicarbóny, 3/4 KL morskej soli (podľa chuti viac či menej), + 2 str.cesnaku, cherry rajčinky, 1 šalotka alebo cibuľa, kvalitný syr, bylinky - tymián,rasca, petrž.vňať a pod.podľa vašej chuti......

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam ďalší môj výmysel zo špaldovej múky,tentokrát na slano.Do múky dáme soľ, rascu, sódu bicarbónu a premiešame.Pridáme olivovový olej, prelisovaný cesnak (ak nechcete,nemusíte,nám však chuti) a zalejeme letnou vodou.Premiešame,aby sa nám všetko pekne spojilo a vznikla polohustá hmota.Koláčovú formu vymažeme olivovým olejom a rozotrieme rovnomerne stierkou cesto,až ku krajom,aby nebolo v strede viac cesta.Potrieme alebo pokvapkáme ho olivovým olejom.Buď to v tejto fáze dáte piecť a bude to posúch.Po upečení už len potrieť zmesou: soľ,cesnak,rasca,olivový olej - všetko podľa chuti! Alebo poukladáte pokrájanú cibuľu,posypete bylinkami a dáte piecť na 190 *C cca 30 - 40min.Radšej sledujte,aby nezhorela cibuľka.Asi 10 min pred koncom som dala rajčinky, a syr.Po upečení som ešte prázdne miesta potrela cesnakovou zmesou,lebo my veľmi ľúbime cesnačik a posypala ešte petrž.vňaťou.Snáď som to zrozumiteľne napísala :-), ak nie,tak určite ste už piekli doma pizzu,a postup si zvolíte sami!

Menej zdravšia verzia (pre našich chlapov) pred pečením poukladať na koláč pokrajanú šampiňóny, klobásu, slaninu a pod.

Prajem dobrú chuť :-)
<< Tuniakové taštičky | Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-) | Na -65 - tku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:31)
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája...
Ďakujeme :)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.10.2014, 19:05)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka W. (Slenky) ID 302403 (24.10.2014, 9:59)
mnaaaaaamm, spravila som ho vcera na veceru, len miesto spaldovej muky som dala normalnu celozrnnu a menej vody (spaldova muka potrebuje viac nie?) A podarilo sa aj bez drozdia :-) :-) ja som na to dala cibulu, slaninku, rukolu a fetu a veeeela cesnaku ^o) len nabududce dam bud slaninu a mozarelu, alebo fetu a sunku, slanina a feta spolu boli dost slane, ale aj tak nic neostalo na tanieri :-$
ODPOVEDAŤ
Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (14.4.2013, 10:24)
moja milá Konteska. Tento recept je ÚŽASNÝÝÝÝÝÝÝ´ |:o) wow wow wow !!! dnes určite vyskúšam (clamp).. keďže si taká odborníčka na špaldu..prosím ťa, ja už som robila bábovku zo špaldovej ( bola tvrdá ako kameň, musela som ju pred papaním šupnúť do trúby zohriať ,-) ..
Robila som pizzu zo špaldovej múky ( prisypala som trochu pšeničnej ), no pri valkaní som sa narobila ako (&) .. a aj keď bolo cesto tenkné, pri papaní bolo cítiť, že je tuhšie, tvrdšie ... :´( .. ako mám teda postupovať? robím niečo zle ? viem, vynechávame kvasnice, ale pri tomto tvojom krásnom výtvore stačí soda bicarbona ? nechcem si s tým zase vylámať zuby 8-| .. asi robím niečo zle.. ale múku mám z bio obchodu, tak keby si vedela poradiť, budem vďačná :-) krásnu nedeľu prajem (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (14.4.2013, 16:47)
:-$ ďakujem za komentár, ja kupujem múku tiež v bio obchode a kvasnice nepoužívam vôbec (H) len tú sódu, a zatiaľ sa mi všetko podarilo a veru nič tvrdé nebolo :^) tak netuším, kde robíš chybu [A] Ja všetky koláče robím: špald.múka,sóda bic. a kyslé mlieko (klasické mlieko nepoužívam vôbec) a koláče,muffiny a pod. a veru zatiaľ bolo všetko oki *-) prepáč,neviem,kde je chyba......samozrejme koláče nie sú páperové ako z kysnutého cesta ale sú aspoň zdravé :^) popravde, možno to chce len tréning a nekombinovať múky a nehrať sa s tým.Ja nahádžem do misky suché prísady,prilejem mokré, vareškou rýchlo premiešam a koniec (flower) snáď som trošku podarila (hello) tak nech sa ďalší pokus vydarí (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu