. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohový so salkom - RECEPT 50867

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 16490 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Tvarohový so salkom


[ recept č. 50867 zo dňa  ]


Tvarohový so salkom


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: °°°6 vajec°°°6 PL práškového cukru°°°2 PL oleja°°°6 PL polohrubej múky°°°1/2 prášku do pečiva KRÉM:°°°250g masla°°°100-150g práškového cukru°°°šťava a kôra z pol citróna°° 2 tvarohy /vo vaničke/ POLEVA: °°°1 karamelové salko°°°1 33% smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Keď ide o salko, nemám čo riešiť ... :-).
Zdroj: MMB cz, Nikol.S, wWendy


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Žĺtka si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame bielka. Vylejeme na vymastenú a múkou vysypaný plech a pečieme na 180°C.
Na tvarohový krém si vymiešame maslo s práškovým cukrom, šťavu a kôru z pol citróna /alebo ako ja od oka citrónovej šťavy a sušenej kôry citronovej/.\r\nNa upečené a vychladené cesto rozotrieme tvarohovú polevu a necháme trošku v chladničke schladiť.
Nakoniec na to nanesieme salkovú polevu /zmiešame s poriadne !!! vyšľahanou šľahačkou/ - moja šľahačka nie a nie sa vyšľahať dotuha, preto bola poredšia.
Necháme stuhnúť a môžeme vychutnávať :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané huby so smotanou | Tvarohový so salkom | Florbal pro 11 letého sportovce >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina V. (Marion7) ID 188661 (8.4.2020, 23:38)
Tento koláčik som už viackrát piekla, mala som ho od odinakade... Je chuťovo vynikajúci - tá kombinácia kyslastého a sladkého karamelového je fantastická, ale ako ste písali: poleva mi ešte ani raz poriadne nestuhla a po druhé, mne moc nechutí tá piškóta, lepšia by bolo taká "mokrejšia", vláčnejšia, jemnejšia, táto trošku "škrabe"dolu hrdlom a tak som sa rozhodla tentokrát spraviť pištkótu podľa nejakého iného receptu, pridám do cesta aj pár lyžíc vody, dúfam, že ju to vylepší... (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Emília Š. (Emka20) ID 332929 (16.4.2020, 7:58)
Ahoj. Pri takýchto plnkach z tvarohu alebo kyslej smotany treba nechať koláč odležať cez noc v chladničke. Vtedy trošku navlhne cesto od plnky a koláčik je vláčny a plnka netečie ale drží tvar!
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (17.2.2016, 21:54)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (lenula) ID 7422, mimibazar.sk/lenula (2.4.2013, 21:03)
Ahoj Maťka,kolacik som urobila (^) mal veľký úspech...len tá šlahacka s karamel.salkom nie a nie stuhnut :-$ dala som ho do chladničke cca2hod a potom do spajze a keď som ho krajala tak mi poleva tiekla :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (3.4.2013, 18:50)
Lenka, ani ja som tú polevu nemala hustú, taká poredšia bola, ale zase ako-tak držala na koláči. Tebe doslova tiekla? *-)

Som rada, že si ho skúsila a že Vám chutila
(L)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (lenula) ID 7422, mimibazar.sk/lenula (2.4.2013, 21:03)
Ahoj Maťka,kolacik som urobila (^) mal veľký úspech...len tá šlahacka s karamel.salkom nie a nie stuhnut :-$ dala som ho do chladničke cca2hod a potom do spajze a keď som ho krajala tak mi poleva tiekla :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (lenula) ID 7422, mimibazar.sk/lenula (2.4.2013, 21:02)
Nejako to blbne :)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (4.2.2013, 22:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika K. (Erika414) ID 158835, mimibazar.sk/erika414 (4.2.2013, 21:58)
(Y)absolutna jednička :)piekla som ho cez vikend na oslavu,chutil absolutne všetkym :) (Y)som vďačna za tento receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (7.2.2013, 8:23)
(clamp) (L) som rada Erika, tvaroh a salko je perfektná kombinácia :-$
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.12.2012, 21:24)
vyskusame,uz sa tesim :)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (27.11.2012, 20:56)
Chcela by som sa spýtať... Tvaroh dávate jemný alebo hrudkovitý *-)Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (28.11.2012, 17:27)
Erika, ja dávam jemný, zvyknem v Lidli kupovať :-$, ten najjemnejší a tiež cena je dobrá :-$
ODPOVEDAŤ
štefánia J. (PRINCESS7) ID 61369, mimibazar.sk/PRINCESS7 (18.11.2012, 21:03)
(jidlo) (^) (D) (clamp) (clamp) (clamp)vyzerá skvele, len sa chcem opýtať či salko sa spája so šľahačkou také tekuté v konzervy alebo sa predtým varí..dakujem (Y) (Y) (Y) (pl)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.11.2012, 14:03)
Števka ahoj. Ak dáš karamelové, tak už nevaríš, ale ak kúpiš normal salko, tak ho musíš uvariť aby si mala karamel :-$
ODPOVEDAŤ
Ivana P. (flowerska) ID 120216 (12.11.2012, 11:56)
Chystam sa na neho uz mi tecu slinky))))
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (12.11.2012, 9:44)
Toto musí byť absolútna mňamka! (Y) (Y) (Y) a ešte aj jednoduchá na prípravu (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu