. .. .. .. .. .. .
. .

Broskyne pre Katarína G. (bubula) ***** - RECEPT 4957

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 15616 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Broskyne pre Katarína G. (bubula) *****


[ recept č. 4957 zo dňa  ]


Broskyne pre Katarína G. (bubula) *****


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 120 g práškového cukru, 170 g polohrubej múky, polovica balenia prášku do pečiva, 1 dcl vlažnej vody (môže byť aj šťava z marhuľového alebo broskyňového kompótu, ale môže byť aj voda alebo 1/2 vody a 1/2 šťavy)

PLNKA: 160 g masla (Hera...), 2 vajcia, 140 g práškového cukru, vanilkový cukor, jahodové alebo malinové potravinárske farbivo, rum

na obaľovanie jemný kryštáľový cukor a na vymastenie formičky tuk + múka


POSTUP PRÍPRAVY

Sľúbila som, že pridám aj obrázkový postup, tak nech sa páči.. Musela som ho pridať ako nový recept, pretože do toho receptu predtým sa mi to nejak nedarilo. Čítala som, že niektorým sa zdali suché, ale už som ich robila veľakrát a vôbec to tak nie je. Potom si nevšímajte množstvo surovín, nakoľko som robila cesto z 2 dávok a plnku z jeden a pol násobnej dávky. Z tejto dávky my vyšlo 22 broskýň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na začiatok sa snažím ukľudniť malého nezbedníka a tak polovica vecí z kuchyne putuje do ohrádky..
Nachystáme si potrebné suroviny...
Spravíme si cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a vlažnú vodu.
Potom pomaly primiešame sneh z bielkov.
Vymastíme si formičky a do polovice naplníme cestom. Mne to vyšlo asi tak na kopcovitú lyžicu a dáme piecť asi tak na 180 stupňov, ako piškótové cesto.
A teraz si spravíme plnku. Nad parou šľaháme celé vajcia s práškovým cukrom asi 20 minút.
Po vyšľahaní to vyzerá takto. Necháme to vychľadnúť a občas premiešame.
Maslo vymiešame s vanilk. cukrom a spojíme s vychladnutou šľahanou hmotou.
Takto vyzerá cesto po upečení. Aby sa mi lepšie vyberali, tak ich položím na mokrú utierku.
Vyberieme z formičky a pred plnením najprv zrežeme vrch, najlepšie to ide zúbkovým nožom.
Kúsok z piškótového cesta som dala na okoštovku. Zdá sa, že cesto sa podarilo a chutí :o)
Potom každú polovicu potrieme pomocou pierka rumom.
Plníme plnkou a spájame.
Takto vyzerá broskynka naplnená krémom a natretá aj po obvode a zvrchu.Nachystáme si červené a žlté potravinárske farbivo rozpustené v troche vody a pierkom maľujeme. Obalíme v kryštáľovom cukre a ozdobíme zeleným lístočkom. Ja používam lístky z krušpánu, ale môžu byť aj marcipánové. Uložíme do papierových košíkov.
A tu máme hotový výtvor...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracia pomazanka - skvele predjedlo :o) | Broskyne pre Katarína G. (bubula) ***** | Ľahký mrkvový šalát s cestovinami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milena K. (minuska63) ID 135154 (23.4.2010, 17:12)
Dcéra ich dostala na svadbu miesto torty a zožali veľký úspech.Boli fantastické aj chuťovo aj vzhľadovo.Vela ludí to nepoznalo tak si ich fotili. Recept si tiež odkladám. (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (23.4.2010, 17:02)
mam nasadeny v crepniku kruspan zeleny. to pouzivam na ozdobu. to ale nejest :-) :-) no mozte aj doma z marcipanu ale toto mam rychlejsie a bez roboty a aj to krajsie ukaze. dufam, ze som pomohla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna D. (anulkad) ID 107340, mimibazar.sk/anulkad (23.4.2010, 16:40)
Lucia prosim Vas, z coho su tie listocky? Dakujem. Anka
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (11.4.2010, 14:48)
dakujem za skvely recept..... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25784&user=20591 (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela L. (gabika sc) ID 24970, mimibazar.sk/gabikasc (18.10.2009, 22:21)
Lucka (F) (F) (F) super receptík (clamp) mame sa takto podarili http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=604319, robila ich 1krát v živote a boli fakt svetovééééé (Y) (Y) (Y) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (25.12.2008, 18:48)
Ahoj Lucka, skusala som broskynky podla tvojho receptu a boli super (Y), dakujem za dobry receptik (F) (F) (F). http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=406905
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (26.12.2008, 8:07)
Ahoj, som veľmi rada, že chutili :-$ :-$ :-$ u nás sú veľmi obľúbené |:o) |:o) pozrela som si foto, sú krásne (clamp) (clamp) (Y) máš šikovné ručičky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (26.12.2008, 8:38)
Dakujem za pochvalu :-$ :-$ :-$, myslim ze aj u nas budu od teraz medzi oblubenymi (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Aďka K. (nicolete) ID 39776 (17.5.2008, 17:39)
Zdravim Vas, len sa chcem spytat,kde mozem kupit formu a ako sa ta forma vola? Dakujem, rada by som broskynky tiez vyskusala.
Pekny dnik! Adka (child1)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.5.2008, 19:11)
Adi , tieto sú originál http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4915

alebo sa dajú kúpiť http://www.cukrarskepomocky.sk/eshop/cat-1/
ODPOVEDAŤ
Eva M. (Atona) ID 28458 (18.4.2008, 2:50)
Lucinko,ještě jednou .....napsala jsem Vám k té Vaší druhé zprávě .....na tenhle recept se chystám dlouhou dobu: Báječné broskve od babičky: Ingredience: Těsto: 850 g až 1 kg hladké mouky, 400 g cukru moučka, 4 vejce, 200 ml oleje, 250 ml bílého jogurtu, 1 lžička amonia, 1/2 lžička jedlé sody
Náplň jednoduchá: džem
Náplň sváteční: 150 g cukru moučka, 120 g másla, 150 ml mléka,
150 g mletých ořechů
žlutá a červená potravinářská barva .Postup přípravy: Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme. Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru....
.....ale stále to vázlo na formě na broskvičky.Váš tatínek je moc šikovný a já zkusím,jestli můj manžel něco podobného také zkusí.
Škoda,že je Praha tak daleko od Nitry!
Blahopřeju ke krásnému výtvoru a posílám moc pozdravů.
Evita.
ODPOVEDAŤ
Ajka N. (melinka) ID 19177 (17.4.2008, 9:30)
Takéto broskyne v som ako krpatá dostávala miesto torty k narodkám (Y).
Boli [A]. Už niekoľko rokov som zháňala recept, ale márne (6) (6) (6) (6) (6).
Ďakujééééééééééém |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.4.2008, 8:43)
Lucka, perfektný postup, vyzerá to úžasne, len sa zakusnúť (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (17.4.2008, 8:46)
ďakujem, treba prísť ochutnať, kým je ešte čo :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.4.2008, 8:49)
no z Košíc do Nitry je to coby dup :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (17.4.2008, 8:59)
:-D :-D ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.4.2008, 9:04)
Lucka ak sa nenahneváš, chcem ti poradiť odlíš číslom, veľkým písmom, alebo daj k tomuto receptu hviezdičky , aby bolo jasné, kde je ten postup, takto, keď sú v komentároch oba je to trošku mylné (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia Urminská (maadness) ID 15616, mimibazar.sk/maadness (17.4.2008, 9:14)
to je ok, len neviem či som ťa dobre pochopila, myslela si takto ako je to teraz? (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.4.2008, 11:31)
presne tak, nemohla som skôr, bola som na injekciu (chripka)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu