. .. .. .. .. .. .
. .

Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) - RECEPT 45328

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 9887 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 129 návštěvníkov)


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


[ recept č. 45328 zo dňa  ]


Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1kg hladkej múky, 1 kocka droždia, 500 ml vlažnej vody, 2 PL panenského olivového oleja, štipka soli. Okrem toho: 500 ml paradajkového pretlaku, mozarella, oregano, soľ, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšia a najjednoduchšia pizza.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vo vlažnej vode si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 2 PL oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a tekutú zmes nalejeme do 1 kg hladkej múky. Vymiesime cesto (s cestom sa perfektne pracuje, vôbec sa nelepí), ktoré potom rozdelíme a štyri menšie bochníky.
Takto.
Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uzavrieme. Skôr než chceme pizzu piecť, je potrebné dať cesto aspoň 12 h do chladničky (cesto v chladničke zväčší svoj objem, takže nechajte v sáčku trocha miesta navyše. V chladničke kľudne vydrží aj týždeň). Cesto je možné odložiť na neskoršie časy do mrazáku a večer pred použitím vybrať na rozmrazenie do chladničky.
Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na veľkosť plechu.
Toto ideme dávať na pizzu. Z pretlaku, cca 2-3 ČL cukru a asi pol ČL soli si pripravíme paradajkovú zmes, ktorú natrieme na cesto s tým, že okraje necháme voľné.
Takto nejak
Obložíme plátkami mozarelly a oreganom a dáme piecť do vyhriatej rúry - moja skúsenosť (mám teplovzdušnú) je tých 12 minút na maxime. Ale sledujte si to, keď okraje pizze zozlatovejú, je hotová.
Upečenú pizzu zvyknem pokvapkať po povrchu olivovým olejom.
K tomu ešte šalátik z lolo šalátu, rukoly, červenej cibule, cherry paradajok a olív zakvapnutý (poriadne:)) olivovým olejom a trochou balsamica.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 50. narodeninám | Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) | úžasný diétny obedík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (8.5.2014, 10:38)
Najprv sa mi zdalo cesto dosť husté..ale krásne sa poddalo..pekne poctivo sme 10 minút miesili :) Uvidíme aký bude celkový výsledok,vyzerá to zatial výborne :)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (alenie3) ID 135571 (18.9.2013, 21:15)
chcem sa opytat ako ho ukladate mrazu? pomucite alebo len zbalite do folie alebo rovno nechate v tom sacku co bolo v chladnicke a zamrazite?
ODPOVEDAŤ
Zuzka O. (Ssussan) ID 20383 (11.9.2013, 20:16)
Ďakujem za receptík, lepšiu domácu pizzu som ešte nejedla! inú už skúšať nebudem, a dokonca som s cestom pracovala už po štyroch hodinách v chladničke a bola skvelá (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (10.8.2013, 18:15)
Pridávam sa, cesto je naozaj výborné (Y) (Y) (Y)
Robila som z polovičnej dávky a vyšli mi tri okrúhle pizze s priemerom 28 cm
Odporúčam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (2.8.2013, 18:21)
Najlepšia pizza |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Robím ju už dávnejšie a dosť často ,-) vždy sa podarí. Najnovšie na ńu robím doma najúžasnejší syr od Egrešky. Krásne sa rozpustí. Ďakujem za tento recept |:o) |:o) Naozaj ako z pizzérie (L)
ODPOVEDAŤ
Renáta S. (gutta) ID 9597 (2.6.2013, 14:54)
No idem to vyskúšať, ja som vo varení len začiatočník ,-) ,-)
..dneska mám nočnú.. tak, zajtra keď sa vyspím.. môžem ho skúsiť robiť :))
tešííím sa
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Mirka Z. (labra) ID 195433 (17.4.2013, 16:10)
genialne cesticko (Y) lepsiu pizzu som uz davno nejedla :-p
ODPOVEDAŤ
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (14.11.2012, 19:58)
urcite vyskusam vyzera (Y) (Y) (Y) (Y) ale ja si dam aj suncicku cibulku aj vajicko mnaaaaam ,-) ,-) (L) ,-) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Pavlina P. (elofsofka) ID 154444, mimibazar.sk/elofsofka (3.11.2012, 10:27)
Asi pred pol rokom som našla tento recept,od vtedy ho robíme v celej rodine(mama,b,abka a aj ja pre moju rodinku.je to vynikajúci recept a môžem odporučiť,istotne bude chutiť každému.Este chcem poradiť ,valkajte ju na krupici. pizza je potom chrumkavejsia. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (14.11.2012, 19:44)
Este mam dve cesta v mrazaku, tak to s tou krupicou najblizsie skusim (L).
ODPOVEDAŤ
Zdenka T. (zdena1011) ID 141280 (5.9.2012, 19:56)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (matko64) ID 102006 (4.9.2012, 8:47)
Určite vyskúšam, a môžem nahradiť olivový olej aj rastlinným ?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (3.10.2012, 20:56)
Ja si myslim, ze ako nudzovy variant by to byt mohlo, ale kvalitny olivovy olej je predsa len ine kafe.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (17.7.2012, 13:01)
Ahoj (F)
máme teraz pizza obdobie a keďže to ide riadne do peniažkov, tak veľmi dlho som hľadala receptík na takéte cestíčko.
Konečne, asi aj po niekoľkých rokoch som spravila cesto tenučké, ale pritom nie je tvrdé, ale príjemne chrumkavé - fakt ako z pizzerky.
Veľmi pekne ďakujem za super receptík, u nás doma sa už iný nebude používať.

Páči sa mi, že sa nemusí použiť ani mlieko ani cukor (Y) (Y) (Y).. a raz možno skúsim pizzu aj zo zdravej múky ,-)

Ešte raz moc ďakujem. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (4.9.2012, 7:51)
Tesiiiiim sa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (Miselka K) ID 33770 (14.7.2012, 8:41)
Ahoj.Tak som sa odhodlala aj ja na vaš postup na cesto PiZZA a bolo fantastické.Môj manžel nemal rád domáce pizze kôli tomu,že su nakysnuté hrubé a priznám sa ani ja.N o váž receptík je super pizza krásne tenučká a cesto nelepivé. (Y) Už som ho dala aj susedke a tiež si vychvalovala tak supeer ĎAKUJEM (Y) (Y) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Natália G. (Hexina) ID 231204 (27.6.2012, 19:57)
(jablka)
ODPOVEDAŤ
Frederika T. (csikike) ID 32804 (13.6.2012, 9:55)
cesto zamiesene, som zvedava aka bude pizza, s cestom sa pracovalo super, vazne nelepive, podam info ake bolo, dakujem za receptik
ODPOVEDAŤ
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (12.6.2012, 19:14)
Je fantastická, najlepšia ako som doteraz urobila. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lusy26) ID 107012 (28.5.2012, 17:04)
Ha :-) cesto je už v chladničke (H) len ako na potvoru som mala doma iba 500g hladkej múky tak som dovážila zbytok polohrubej *-) tak uvidíme čo z toho zajtra bude :-)
ODPOVEDAŤ
lucia V. (slulu24) ID 164122 (27.4.2012, 12:57)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) mnam
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (17.3.2012, 19:36)
dobry vecer, mne podla vasho receptu pizza nevysla. 500ml vody bolo malo, cesto bolo suche, musela som vodu dolievat. ale upecena pizza bola dobra :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.3.2012, 19:34)
No to ma mrzi :-(, asi to bolo druhom muky, lebo ja to robim vzdy taktoa vzdy sa podari.
ODPOVEDAŤ
ALENA M. (Alimaci) ID 117861 (15.3.2012, 21:03)
Ahoj Lucka,
vcera som robila cesto na pizzu podla Tvojho receptu a dnes som robila pizzu, musim povedat ze cesto je super, vobec nie je tvrde a je velmi chutne.
Mam rada tenke cesta. Manzel trochu hundral ze na okrajoch je tvrdsie, ale dodal ze v sobotu mozem urobit znova :-)
Dakujem za recept
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (18.3.2012, 19:34)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu