.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Najlepšie veterníky na svete!!!
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Dominika Š. (nina56556) ID 147306 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 352 návštěvníkov)


Najlepšie veterníky na svete!!!
[10.10.2011]



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som robila plnky z dvojitej davky pretoze sa mi to zdalo malo na tolko cesta a nebanujem. Takze recept je uz upraveny podla mna. A ked som si to preratala tak ma to vyslo okolo 6eur 35 kusov veternikov. Cesto: 60dkg vody, 30dkg palmarin, 30dkg hladkej muky, 8 vajec\r\nPlnka I. 4 zlate klasy, 1,5l mlieka, 2 vanilkove cukry, 7 lyzic pras. cukru, 1 slahacka + stuzovac\r\nPlnka II. 20 lyzic krys. cukru, 4 slahacky \r\nPoleva : 5 lyzic krys. cukru, pol dcl mlieka, 250dkg pras. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Dam aj obrazkovy postup, ked bude viac casu :-)
Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesavat po jednom vajci.
Na pomasteny plech tvarujeme ozdobnym vreckom veterniky, ja som mala priemer okolo 7 cm a vyslo ich 35kusov. Ruru predhrejeme na 250 stupnov a dame piect tak 10 minut, zapla som aj vrtulu a potom znizime na 170 stupnov a dopecieme tak 20 min uz bez vrtule.

Plnka I.
Z pudingov, cukru a mlieka uvarime pudnig a nechame dobre vychladnut, ja si ho davam do mixera a kazdu chvilku premiesavam nech nieje koza a hrudky.
Do vychladnuteho primiesam vyslahanu slahacku so stuzovacom.

Plnka II.
Cukor upalime na karamel a zalejeme pomaly slahackami a nechame zovriet, posom odstavime a nechame vychladnut a dame do chladnicky na 24 hodin. Na druhy den, vyslahame mixerom.

Poleva:
Cukor upalime na karamel a pridame mlieko, potom zmes vylejeme do misky s cukrom a vymiesame, ak je husta dame este trosku mlieka, ale treba davat pozor az nieje riedka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu varime palmarin s vodou.
Pridame muku a miesame.
Takto by to malo vyzerat, cesto sa pekne odliepa od hrnca. Nechame vychladnut.
Do vychladnute po jednom prislahavame el. slahacom vajcia.
Tak a cesto mame hotove.
Ja som zvolila takyto ozdobovac.
Nastriekame veterniky, toto bol prvy taky na skusku plech inac som davala po tri vedla seba a ak si vsimnete plech je poliaty vodou, niekde som sa to docitala no sa prilepili takze druha varka bola klasika dobre vymasteny plech a osvedcilo sa. Su v priemere 7 cm.
A takto vyzeraju v trube, oni tak rychlo vyskocia pri vysokej teplote a potom treba znizit presne tak ako som pisala, mne sa to osvedcilo takto.
A tu uz su upecene, este horuce rozrezeme.
Den vopred si urobime tu karamelovu slahacku. Urcite to nepodcenujte, uz sa mi stalo ze som ju nenechala do druheho dna v chladnicke a nevislahala sa. Takze upalime karamel.
Pridame pomaly slahacky a miesame kym sa nezacne varit. Odstavime, nechame vychladnut a dame do chladnicky do druheho dna.
Na druhy den vyslahame a naozaj dobre vychladene sa vyslahalo paradne.
Uvarime si puding so zlatych klasov a mlieka
Tu uz je hotovy.
Ja si ho este horuci davam do mixera a kazdu chvilku ho zapnem a premiesam aby sa nerobila koza a neboli hrudky az kym nevychladne, ale vela ludi robi aj tak ze da do studenej vody a rychlejsie vychladne.
Vyslahame si slahacku so stuzovacom.
Pridame ju do vychladnuteho pudingu.
A pekne spolu zmiesame.
Veterniky naplnime najprv pudingom a potom karamelovou slahackou. Ja som zvolila ten isty odzobovac ako pri ceste.
Upalime si znova karamel na polevu. Davala som take mensie lyzice ale kludne dajte aj take plnsie pretoze tu polevu som mala potom taku bledsiu.
Prilejeme pomaly mlieko az kym sa karamel nerozpusti a potom vlejeme do misky s pras. cukrom. Ak sa Vam zda husta prilejte este trosku mlieka, no lepsia je hustejsia sa potom tak nerozlieva a hned polievame veterniky.
A je to, velmi vsetkym chutili a verim, ze budu aj Vam! A hlavne ze sa vydaria :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Detská s koníkom | Najlepšie veterníky na svete!!! | Košík s broskyňami >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 79 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3, 4 další >>
Jozef L. (kubik242) ID 300522 (7.6.2014, 22:42)
su fantasticke dlho som zhanal dobry recept az tu som nasiem uz vyse 10r peciem zakusky a torty a vyskusal som mnoho receptov ale tento je jedinecny
ODPOVĚDĚT
Paula N. (nezbedka) ID 67728 (20.4.2014, 9:44)
super sa vydarili
ODPOVĚDĚT
Renáta B. (Dudy) ID 73187 (21.2.2014, 20:53)
Veterníky sa vydarili , len prosím Vás nie je nejaká chyba v tej poleve??? Málo mliečka alebo veľa cukru??
ODPOVĚDĚT
Zuzana Č. (žužu11) ID 270567 (19.2.2014, 9:39)
Vyzerajú úžasne
ODPOVĚDĚT
Tamara Ž. (tamara73) ID 220422 (31.3.2014, 9:32)
doby den.ja som ich skusala ale ta ,,karamelova slahacka,, sa mi nevydarila a robila som ju 2x .Upalila som karamel,ked bol rozpusteny vyliala som slahacku a nechala zakypiet vychladla a dala do chladnicky do druheho dna.ale nevyslahala sa mi.
ODPOVĚDĚT
Ivana K. (Pivo30) ID 240468 (18.2.2014, 21:36)
Veterníky suprové len som ich nemala také velké, neviem prečo robila som všetko ako bolo popisované, tan trik zo sáčkom super.Ďakujem
ODPOVĚDĚT
Jaroslava H. (Babetta) ID 286333 (29.1.2014, 16:16)
To musím vyzkoušet!!!
ODPOVĚDĚT
Andrea S. (judama) ID 32160 (25.1.2014, 9:46)
odkladám... dúfam, že sa raz odhodlám aj ja...
ODPOVĚDĚT
Katka S. (Kacka) ID 2166, mimibazar.sk/kacka (24.1.2014, 22:04)
dnes som vyskusala su uzastneeee
ODPOVĚDĚT
eva t. (mimi1968) ID 114154 (30.11.2013, 17:27)
ODPOVĚDĚT
Simona O. (Sim) ID 6805 (26.11.2013, 14:22)
...sprav kávičku, hned som tam...
ODPOVĚDĚT
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (26.11.2013, 13:46)
ODPOVĚDĚT
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (26.11.2013, 12:32)
no tento rok sa nato asi dam vyzeraju neskutočne mňam
ODPOVĚDĚT
Alena J. (joluska) ID 250424 (4.11.2013, 18:32)
fantasticke su odporucam vyskusat
ODPOVĚDĚT
Halina M. (anilah) ID 93483 (11.10.2013, 21:04)
ODPOVĚDĚT
Maria P. (teleflex) ID 105501 (11.10.2013, 19:53)
suprové sú...ďakujem za receptík
ODPOVĚDĚT
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.6.2013, 19:25)
super, vyskušam, len si idem dat receptik skopirovat
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (kendi) ID 73633 (4.6.2013, 20:20)
vyzerá to veľmi zaujímavo... ale nech počítam ako počítam, viac než 6€ dám len za šľahačky
ODPOVĚDĚT
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (31.3.2013, 12:54)
Prosím,poradíte mi??? veterníčky sa vydarili,len tá karamelová plnka zo šľahačky sa mi nedala vyšľahať.Prečo???? šľahala som naozaj dosť dlho a nič,furt riedke.
ODPOVĚDĚT
joja j. (jojaii) ID 119304 (31.3.2013, 9:53)
Robila som podla tohto receptu. Piekla som 10 min. na 200 a potom na 170.
Po rozrezani boli vo vnutri akoby vlhke z tej pary. Je to OK ? Alebo ste ich mali po rozrezani uplne suche ? Neviem, ako to ma vyzerat. Potom som dalsie plechy skusala piect inak, vsetko vlhke po rozrezani a to som uz mala tie veterniky skoro tmave na poslednom plechu. Skusila som striekat aj male gulocky Profiteroles, aj tie mi zostali vlhke....Kde robim chynu ?
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.3.2013, 23:18)
Vyzerajú vynikajúco veľmi nám chutí tento zákusok, mňam a chcem poďakovať, recept je vynikajúco zrozumiteľne zdokumentovaný
ODPOVĚDĚT
Celkem: 79 (zobrazuje se 1-20)první 1, 2, 3, 4 další >>