.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
ZAVÁRANINY
Dana C. (atreyu) ID 28109 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)
[28.6.2011]



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :)

125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ríbezle...pridala som prvýkrát aj skorých čiernych...a chutia rovnako :)
Očistené...
Precedené s prevareným octom a vodou...
Voda, cukor (dala som len 0,5 kg lebo doma som viac nemala,ale vôbec to nevadí...nie sú akurát až také sladké), škorica, klinčeky...
Začínam variť...
Uvarené...tentokrát som ich varila presne od položenia hrnca na sporák 6,5 minúty...a zdalo sa mi to tak akurát dosť...možno preto, že som ich už mala doma dva dni a boli trošku zmäknuté...čas varenia nechám na vás...len nech to prejde varom a chute s spoja...
Z jednej dávky asi 4x 3dcl fľašky...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moje lasagne - nemusíte predvárať! | Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci) | Košík >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (3.9.2014, 22:06)
Prave som urobila, este je to tekute, uvidime zajtra. Ale ribezle maju velmi tvrde kostky, nie je to tym ze boli velmi prezrete ked som ich zberala? Daktore uz boli ususene na stopke.
ODPOVĚDĚT
Lubka K. (lubka04) ID 193359 (19.7.2013, 16:13)
Robila som včera, ale preveľmi sladké to je na mňa, až z toho škriabe v krku. Keď tak nabudúce, určite menej cukru...
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (22.12.2013, 16:38)
Uznávam je to sladšie, ale treba papať s maskom chuťe sa spoja a je to eňo ňuňo
ODPOVĚDĚT
Halina M. (anilah) ID 93483 (5.7.2013, 17:12)
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (5.8.2014, 6:25)
ODPOVĚDĚT
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (30.6.2013, 14:34)
Prosím neviete mi poradiť ? ... robila som tento receptík už druhý rok. Raz sa mi urobilo to super želé a na druhý rok, mi to vôbec nezhustlo.Bolo to riedke. Chutí to super, ale ako dosiahnúť tú hustotu ?
Myslím si, že buď majú byť také akurát, kyslejšie, alebo celkom prezreté, či ?
ODPOVĚDĚT
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (1.10.2013, 10:12)
ríbezle a obsahujú pektín, černice nie...ak je oveľa viac ríbezlí tak sa z toho urobí želé pektín je prírodné "želírovadlo"
ODPOVĚDĚT
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (1.7.2013, 22:28)
nevie nikto poradiť ?
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (15.7.2013, 8:47)
Neviem poradiť, aj mne sa niekedy urobí želé a niekedy nie
ODPOVĚDĚT
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.1.2013, 20:34)
Už len aby bolo leto
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (30.1.2013, 10:43)
Tak, tak
ODPOVĚDĚT
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.12.2012, 17:23)
Ako to, že som tu tento recept ešte nevidela? Vyzerá to byť super No dúfam, že to tu zas v lete nájdem keď bude čas ríbezlí
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (2.1.2013, 18:28)
No neviem, neviem, ale určite nájdeš
ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (28.12.2012, 16:36)
presne tak ich robievam...
ODPOVĚDĚT
martina a. (fatinka) ID 97732 (9.7.2012, 13:49)
tak toto poznam a som zavislak
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.12.2012, 16:22)
ODPOVĚDĚT
Viola D. (violka60) ID 124062 (9.7.2012, 13:18)
Ja to mám aj po týždni riedke ako kompót , čo s tým??? Všetko som presne dodržala
, ale chutí to neskutočne
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.12.2012, 16:22)
Viac cukru?neviem, ale na tom nezalezi ta chut je aj tak bozska
ODPOVĚDĚT
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (21.6.2012, 12:57)
výborné, práve som ich dovarila. a nestrerilizujem, dala som do nich počas varenia 2PL rumu..
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (22.6.2012, 10:03)
ďakujem a som rada, že vám chutia
ODPOVĚDĚT
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (28.7.2011, 10:45)
Robila som, recept je vynikajúci, a tým veľmi pekne ďakujem Danke, že ho do MMB nahodila
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.7.2011, 15:40)
Som veľmi rada, že aj vám chutili
ODPOVĚDĚT
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.7.2011, 13:15)
Ja som robila ríbezle podľa tohto receptu a hneď aj porozdávala na "koštovku" Ríbezle nie sú absolútne rozvarené, keď som ich nalievala do pohárikov bolo dosť šťavy a teraz sa urobilo také želé. Vyzerá to úplne super. Už len urobiť nejaké to mäsko a skúsiť.
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.7.2011, 15:39)
Júúúj som rada, že sa vydarili a dúfam, že budú chutiť
ODPOVĚDĚT
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 9:01)
očistené, idem skúšať
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (8.7.2011, 9:53)
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (5.7.2011, 11:37)
Baby tak som to pre vás stopla a dnes som ich varila presne 6,5 minúty od pooženia na sporák...možno pre to, že mi už doma stáli dva dni a boli zmäknuté, ale zdalo sa mi to akurát dosť
ODPOVĚDĚT
Anna M. (datelina) ID 58171 (30.6.2011, 17:08)
Danka, ďakujem za recept Výskúšame
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (30.6.2011, 16:25)
Kočky babka ma v originálnom recepte 10 minút a ja neviem ešte som ten čas nestopovala ja si myslím,že samy uvidíte kedy ich vybrať,hlavne ochutnávať ...a sú to ríbezle v takej hustejšej omáčke,babke sa niekedy zrobí až taká akokeby želatína...skúste najprv z malej dávky a uvidíte...keď dozrejú stopnem čas varenia a napíšem ho...
ODPOVĚDĚT
Helena B. (hela2) ID 37749 (29.6.2011, 7:46)
Ja robievam podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1796 a sú . Určite aj tento recept je výborný, len by som varila max. 10 min.
ODPOVĚDĚT
Dana C. (atreyu) ID 28109 (1.7.2011, 9:21)
Toho roku vyskúšam z malej dávky aj tento ale na ten n áš nedám dopustiť
ODPOVĚDĚT
Gabriela P. (Sely5) ID 40357 (29.6.2011, 7:36)
Ahoj, mňa tiež zaujíma, či sa nerozvaria a či tých 150 ml vody na 1 kg ríbezlí nie je málo? Dík.
ODPOVĚDĚT
Eva K. (evik evik) ID 62536 (29.6.2011, 7:13)
ODPOVĚDĚT
Blanka Š. (Blankaj) ID 2418, mimibazar.sk/blankaj (28.6.2011, 18:37)
Danka, prosím ťa a za tých 15 minút sa nerozvaria ? Či to má byť na spôsob takej omáčky?
ODPOVĚDĚT