. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dana Ch. (atreyu) ID 28109
.
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2007
Naposledy: 24.1.2022 19:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Chocolate pie (alebo suffle koláčik)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g horkej čokolády, 150g hladkej múky, 5ks vajec, 100g kryš.cukru, 250g masla, 40g kakaa (najlepšie holandské, nie granko)

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchly, jednoduchý, jemnučký koláčik :)

Do vysokej hlbokej misky dajte vajíčka, ktoré si vymiešate s cukrom, pridajte rozpustené maslo a čokoládu, pridajte kakao a múku a vyšľahajte do krému...

Formu si vymažte maslom a vysypte múkou, nalejte cesto a pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 15-20minút (tak aby sa vám už cesto nelepilo na špáradlo...keď koláčik necháte piecť kratšie, obalí sa koláč z vrchu a zo spodu a vnútro ostané tekuté ako na sufflé....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :)

125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 3.9.2014, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Hašlerková vodka (na boľavé hrdlo :P)



POTREBNÉ PRÍSADY

1x vodka 0,7l najlepšia je Nicolaus vodka, ale môže byť aj obyčajná vodka Tesco...balíček extrasilných hašleriek

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je úplne jednoduchý...otvoríme vodku odlejeme trošku z nej (ak máme Nicolaus vyberieme úzáver na nalievanie) a pomaly pridávame hašlerky...treba dávať pozor lebo to zvykne šumiť tak radšej pomaly po jednej a sem am zatvoriť a premiešať...zatovríme, premiešame pár krát aby sa nám hašlerky neprilepili o spodok fľaše a čakať kým sa nám všetky nerozpustia a pijeme...

myslím si, že tento recept sme nevymysleli my s kamoškami, ale prišli sme na neho tak, že sme si raz sadli u nás doma, mali si chuť vypiť a v chladničke bol len tvrdý alkohol...mňa s hodou okolností ešte bolelo hrdlo a soplila som tak som nemala chuť nikam ísť...neviem kto prišiel s tým nápadom, ale po vyskušaní sme si takúto vodku spravili ešte veľakrát...je to vodka tie percenta tam ostávajú, ale je neskutočne dobrá a sladučká, výborne sa pije (také babské pitie), ten kto má rad hašlerky ju vylievať určite nebude...a na druhý deň má hrdlo nebolelo...FAKT!...na zdravie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2011, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Smotanovo-cesnakový dresing



POTREBNÉ PRÍSADY

Množstvo prísad podľa toho koľko máte,ale ja dávam na dve osoby...jednu kyslú smotanu,3-4 lyžice tatárskej omáčky,doliať smotanou na šľahanie do želanej hustoty,ale asi pol kelímka,pretlačený cesnak ja používam jednostrukový a dávam jednu hlavičku,soľ a ČMK podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiešame a papáme...hodí sa k akémukoľvek mäsku,zemiakom a manžel si ho dáva aj na hrianky :-P dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2011, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Úžasná a pritom obyčajná zemiaková kaša


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: 8 stredne veľkých zemiakov,2 dcl mlieka,3 trojuholníky karičky,trošku masla,soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ošúpeme,nakrájame na menšie kúsky,uvaríme v osolenej vode (až kým sú úplne mäkkučké),vylejeme vodu,pridáme maslo (ale fakt len trošku,veľmi maslové nie sú dobré),karičky,rozmixujeme,pridáme prevarené mlieko(nedám nikdy celé 2dcl,vidím podľa hustoty,ale my ľúbime takú jemnejšiu),rozmixujeme,osolíme a premiešame...a naša najobľúbenejšia príloha je na svete...ja osobne vyjedám poctivo už zhrnca a potom musím dorábať :-P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2011, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pečená kačka,ktorú keď ochutnáte tak inú robiť už nebudete... :-P



POTREBNÉ PRÍSADY

Kačku,jablko,soľ,celú rascu...príloha červ.karamelizovaná kapusta a lokše...Hlinený pekáč je nutnosť!

POSTUP PRÍPRAVY

Kačku umyjeme,nasolíme a porascujeme...soľou nešetríte...vložíme do nej celé jabĺčko,dáme do pekáča (musí byť hlinený,obyčajný plech je na nič)a pečieme pri 125 stupňoch 4-5 hodín(rúra je ideálna elektrická lebo u mamky v plynovej mi trochu prihorela)...rúru počas pečenia vôbec neotvárame nemusíte sa báť...po pečení odlejme prebytočnú masť a pečieme z jednej a potom z druhej strany ešte cca 10 minút na 200 stupňoch...alebo viac podľa toho akú chcete chrumkavú...dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 31.12.2014, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu