.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Top Kozmetika a zdravie
TORTY
Marika S. (finka) ID 64179 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 381 návštěvníkov)


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!
[29.5.2011]



POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje"

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-)
Pripravíme si :
KORPUS
8 vajec
2 gaštanové pyré (1kus má 250g)

PLNKA
2 šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré

+ potrebujeme
1 dcl rumu
kyslý džem
ozdôbky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-)
Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek...
žĺtky si minútku predšľaháme
do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-)
...a šľaháme až kým...
...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém
so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov...
-naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov)
postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-)
takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-)
pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom.
lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von)
Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D )
rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút.
...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila)
...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci.
korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak)
Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký.
spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-)
preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať...
Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-)
...
PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka
mlieko + šľahačky
spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd)
...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)...
...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D
polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom
...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto.
Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky
...
dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát.
...v reze
tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Matovo-medovkovo- bazovy sirup | ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! | Kitty >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 137 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 další >>
hana h. (hankazk) ID 90615 (8.3.2014, 14:47)
ODPOVĚDĚT
Andrea Č. (Aďulka) ID 36751, mimibazar.sk/adulka (20.1.2014, 19:25)
jedna z najlepších a najrýchlejšie upečených tortičiek, vynikajúca ))
ODPOVĚDĚT
Tana B. (Tanja9) ID 40595 (1.1.2014, 13:58)
robila som ju vcera na silvestra a je super, dokonca aj muz co nema rad gastanove pyre sa zalizoval.
ODPOVĚDĚT
Zuzana H. (TereZzka) ID 14559 (11.9.2013, 11:10)
Skvely receptik. Stale sa k nemu vraciam. Prvy krat som ju robila dcerke na 6-te narodeniny a urobila som z 2 dvoch davok trojposchodovu. Cela rodina bola v uzase a vsetci chceli recept. A kedze ja peciem lem maso, bol to celkom uspech
ODPOVĚDĚT
Miruška B. (miruška) ID 1104 (6.7.2013, 13:50)
Marika, tá tortička je neskutočná.... po dlhom odkladaní som sa konečne odhodlala upiecť, nakoľko bol aj dôvod
a pochutila aj sa vydarila nad moje očakávania
vďaka za super receptoš... je lahodná, ľahučká... a určite som ju nerobila naposledy
ODPOVĚDĚT
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (24.6.2013, 17:37)
ODPOVĚDĚT
Iveta P. (yvett910) ID 221859 (26.2.2013, 15:28)
Robila som tortičku cez víkend... len sa tak po nej zaprášilo, bola úžasná nadýchaná, zdobila som čerstvými jahodami namočenými v čokoláde... určite si ju zopakujeme
ODPOVĚDĚT
Maja c. (macis) ID 63536 (20.2.2013, 17:12)
je perfektnaaa.. do prace som musela piect repete.. vobec nie je presladena a to som pouzila osladenu rastlinnu slahacku.. ako dzem som pouzila visnvy gel s kuskami visni.. naozaj uzasnaaa
ODPOVĚDĚT
Martina K. (baba jaga) ID 19195 (upraveno 3.2.2013, 17:58)
dnes som upiekla,vysledok ochutname vecer.
ODPOVĚDĚT
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (7.2.2013, 9:01)
Verím, že ste si pochutili
ODPOVĚDĚT
Natália C. (cicka200) ID 249599 (31.1.2013, 20:50)
ODPOVĚDĚT
Zuzana F. (fidorka23) ID 150605 (9.11.2012, 19:39)
ODPOVĚDĚT
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (1.11.2012, 15:14)
ODPOVĚDĚT
Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (1.11.2012, 13:25)
Marika, znovu sa na ňu chystám.Dianka bude mať narodeniny a detskú párty . . .
ODPOVĚDĚT
andrea b. (borkovicka) ID 92273 (21.10.2012, 14:08)
nebíčko v papulke dokonalá torta,žiadne tažké maslové plnky,lahučká jak obláčik,všetkým chutila,budem robit aj ked nebude oslava
ODPOVĚDĚT
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (6.9.2012, 22:59)
dakujem za receptik
ODPOVĚDĚT
Dagmar H. (dadahruskova) ID 180526 (22.7.2012, 9:21)
A ešte som zabudla napísať, že som musela plnku dosladiť práškovým cukrom, lebo bola málo sladká.
ODPOVĚDĚT
Dagmar H. (dadahruskova) ID 180526 (22.7.2012, 9:19)
Zaujímavá tortička. Ja mám menšiu formu, asi 23 cm a dala som 8 menších vajec. V pohode sa to tam vošlo. Najprv som ju piekla na 160 stupňov, ale bála som sa, aby sa prepiekla, tak som pridala asi na 170. Asi 5 minút pred koncom mi zastali hodiny, tak sa piekla o 15 minút dlhšie. Neprihorela, ale z vrchu bola trochu suchšia. Mohla som ju trochu poliať rumom aj po vrchnom diely. Ja milujem klasické šľahačkové zákusky a som odporca umelej šľahačky. Tak som použila dve obyčajné 33%-tné Rajo smotany na šľahanie 250 ml, prevarila som ich a dala na 24 hodín do chladničky poriadne vychladiť. Po vybratí z chladničky som ich ihneď šľahala. Smotana sa totiž musí šľahať studená. Potom dom už postupovala podľa receptu. Plnka bola tuhá a držala aj na druhý deň.
ODPOVĚDĚT
Katarína P. (caca) ID 10986, mimibazar.sk/caca (26.5.2012, 19:44)
veľmi pekne ďakujem za recept, ja moc sladké nemusím a šľahačku už vôbec nie, ale z tejto som si dala, ešteže toho krému bolo navyše, určite by chýbal :- ) a dala som si aj z cesta - to by som neverila, aká môže byť gaštanové pyré so žĺtkami dobrota. ale aj upečená je super :- ))))))
ODPOVĚDĚT
Gabriela M. (Dipsi) ID 6296, mimibazar.sk/dipsi (15.4.2012, 9:42)
Vyzerala síce dobre, ale korpus bol trochu suchý a bez chuti. Ale zjedla sa.
ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (13.4.2012, 21:49)
vyzerá super, určite pri nejakej príležitosti vyskúšam
ODPOVĚDĚT
Celkem: 137 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 další >>